قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

تئوری جاندار از بی جان از دید علم و قرآن

مقدمه نوشتار


حیات در پیدایش موجودات زنده همان لحظه تبدیل بی جان به جاندار است که علم در توجیه آن در مانده است. درحقیقت از نظر قرآن درفرآیند خلقت انسان از آغاز آن در سنگ رس فقط یک لحظه حیات به ماده بی جان از جانب خداوند مانند وحی القاء می شود و یک امر سریع است و با رشد و تکامل ساختار مادی انسان که بشر است سامان داده می شود تا به حیات کامل تبدیل شود و این حیات تکامل یافته در درون ساختار بشر تکامل یافته به صورت روح خداوند در جسم قرار داده می شود و فرماندهی ادامه تکامل جسم را در دست می گیرد. تئوری های متعددی از چگونگی پیدایش حیات تا کنون مطرح شده است و تئوری جان دار از بی جان تاریخچه خاص خود را دارد که به آن می پردازم.

دانشمندان با نظریه های گوناگونی که برخی با تجربه آزمایشگاهی همراه بوده است به احتمال پیدایش مولکول های تشکیل دهده حیات در زمین و در شرایط خاصی که بر آن حاکم بوده دست یافته اند. بحث های پیدایش حیات در زمین در محافل علمی در دو قسمت متمرکز شده است. اول موجودات زنده با تکامل و در پروسه زمان برایجاد شده اند و انتخاب طبیعی در آن نقش اساسی داشته است، طرفداران تکامل داروین پشت آن قرار گرفته اند و دوم رد نظریه تکامل داروین و در کل رد اصل تکامل و نقش خالق متعال در پیدایش تک تک موجودات زنده به صورت خلق الساعه، مذهبیون سنت گرا از مسیحی، یهودی و مسلمان که از تفکرات اسرائیلیات کهن تبعیت می کنند در این گروه قرار دارند. موضوعی که هر دو گروه راه اشتباهی را طی می کنند. گروه اول نقش خدا را در پیدایش حیات نفی می کنند و گروه دوم بر آن تاکید می کنند و سعی می کنند با رد تکامل داروین که نارسایی های فراوانی دارد نظریه خلقت حیات توسط خداوند را به اثبات برسانند.

معضلات فراوانی پیش روی هر دو گروه قراردارد. گروه دوم نارسایی تکامل را برای اثبات نظریه خود به کار می برند و چگونگی پیدایش زمان بر موجودات زنده را نا دیده می گیرند. واقعیت تکامل را که علم زیست شناسی آن را تایید کرده والبته سوالات بیشماری هنوز بی پاسخ مانده است با تصورات مذهبیون مسیحی و یهود و سنت گراهای مسلمان هم خوانی ندارد. یک نظریه سوم نیز وجود دارد که نا شناخته است که هم تکامل را تایید می کند وهم نقش خداوند متعال بر خلق موجودات زنده و فرماندهی و ساماندهی آن را تاکید می کند و آن نظریه قرآن است. جزئیات نظریه سوم که بر مستندات آیات متشابه در خلقت انسان و علم استوار است را اینجانب از قرآن کشف کرده ام و در مقالات متعددی آن را مطرح کرده ام. البته برخی علماء اسلام وجود تکامل را در قرآن مورد تایید قرار داده اند ولی تاویل غلط آیاتی که تکامل را رد می کند را هم چنان بر باور خود دارند. اما متاسفانه تحجر و تعصب بر نظر گذشتگان پرده بر واقعیت نظریه سوم انداخته و طرفداران نظر گذشتگان به ترفند های خاص سعی می کنند دسترسی به این مقالات ( مقالات من را که بر پایه نو اندیشی علمی آیات متشابه است ) را در فضای مجازی با موانعی روبرو سازند تا واقعیت های علمی قرآن بر ملا نشود. البته موتور جستجو که با برنامه ریزی خاصی این کار را می کند هم باید در نظر گرفت. نارسایی های نا شناخته علم زیست شناسی و تکامل موجودات بر چگونگی تبدیل مولکول بی جان به جان دار و روند پیدایش حیات است.

چگونه ماده بی جان جاندار می شود


کلمه بیولوژی به مفهوم علم زیست شناسی است، و بیوژنز مفهوم ایجاد جاندار از جاندار است که نفی خلق الساعه است. علم تکامل، موجودات زنده را از موجودات زنده دیگر و در پروسه تحولات زیست محیطی می داند، حال اگر ما همین طور به عقب برگردیم به نقطه ای می رسیم که اولین موجود زنده در زمین اولیه ایجاد می شود. ایجاد این موجود زنده اولیه نقطه کوری است که طرفداران تکامل داروین در آن مانده اند و ابزار دست گروه دوم برای نفی تکامل قرارگرفته است. این پدیده را علم زیست شناسی اببیوژنز ایجاد جان دار از بی جان می نامد و نقطه عطفی در سرگذشت حیات در زمین است. نظریه اببیوژنز نظریه کهن و باستانی است که تا قرن هیجدهم میلادی سیطره خود را در پیدایش موجودات زنده نگه داشته بود. همه موجودات زنده خلق الساعه از ماده بی جان خلق شده اند و نمونه آن آدم که خدا او را از گل گندیده متعفن خلق کرد.

چرا گندیده و متعفن، محل ظهور موجودات زنده جای خود را در اذهان باز کرد و هنوز هم در بین تفاسیر خلقت انسان به وفور دیده می شود در تفسیر آیه ولقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون هم قابل مشاهده است. طرفداران خلق الساعه محل پیدا شدن مگس و موش را در زباله ها و جا های لجن و گندیده می دانستند. دانشمندان علم زیست شناسی در قرن هیجدهم ثابت کردند که این نظریه غلط است و موجودات زنده از تخم خود که در زباله ها می گذاشتند ایجاد شده اند و نه خلق الساعه. پاستور با کشف میکروب ها و باکتری ها پایان این نظریه را رقم زد و علم تکامل با نظریات مختلفی پا به عرصه وجود گذاشت. با توسعه علم زیست شناسی و کشف ژنتیک و تک سلولی ها دانشمندان حوزه تکامل موجودات زنده را به زمین اولیه کشاندند و مجددا موضوع اببیوژنز و چگونگی جاندار شدن تک سلولی اولیه حیات از ماده بی جان بحث روز علم زیست شناسی قرار گرفت و جانی دو باره در کالبد طرفداران خلق الساعه دمیده شد.

موضوع خلقت جاندار از بی جان در تک سلولی اولیه حیات توسط یک نیروی ما فوق مادی در اذهان قوت گرفت. سه موضوع اساسی در پیدایش حیات به عنوان سوال لا ینحل برای علم زیست شناسی و تئوری های گوناگون مطرح می شود. اول وضعیت آب وهوایی شرایط محیطی محل حادثه ایجاد اولین مولکول حیات، دوم غلظت محیط آبکی واکنش ایجاد آن مولکول و سوم چطور غشاء سلولی اولیه که فقط یک لایه چربی بود به وجود آمد. به مقاله چگونگی پیدایش حیات بر اساس نظریه ها و آیات قرآن مراجعه فرمائید. این سه سوال و البته مکان این رخداد، معضل دانشمندان زیست شناسی و تکامل است و قرآن هم روی این سه موضوع تکیه می کند که به دلیل تسلط نظریه گذشتگان و تعصب بر آن همچنان پشت پرده نا آگاهی و تحجر قرار گرفته شده است.


شرایط اولیه آب و هوایی و نقش آن در پیدایش اولین تک سلولی حیات


اوری و میلر شرایط جو اولیه زمین را در در آزمایشگاه شبیه سازی کردند و چنین می پنداشتند که جوی متشکل از گازهای آمونیاک، متان، بخار آب، دی اکسید کربن و رعد و برق توانسته اند اسید های آمینه مولکول های مورد نیاز حیات اولیه ایجاد کنند. آن ها آزمایشات متعددی را انجام دادند و موفق شدند تعدادی از اسید های آمینه خوراکی وغیر خوراکی و سمی را در تمامی آزمایشات خود ایجاد کنند. این آزمایشات ثابت کرد که احتمال ایجاد اولین مولکول حیات در شرایط خاصی در زمین اولیه امکان پذیر می باشد. ولی با واقعیت های علمی پیدایش حیات فاصله بسیاری داشت. با کشف علم ژنتیک دانشمندان به این نتیجه رسیدند که اولین موجود زنده باید نطفه باشد، ماده ژنتیکی با خاصیت کد کنندگی و منتقل کننده اطلاعات به نسل بعدی مولکول ار.ان.ای و یا دی.ان.ای. کدام نخست ایجاد شده و در کجا که شرایط لازم تشکیل این مولکول ها فراهم باشد.

تئوری های سوپ اولیه، پیدایش در کف اقیانوس ها و نزدیک دهانه آتش فشان ها و نظریه پاناسپرمیا (انتقال اولین نطفه حیات از فضا) هر کدام زمینه بحث ها مفصلی را ایجاد کردند. دانشمندان دقیقا نمی دانند شرایط اولیه زمین هنگام ایجاد مولکول زنجیره ای حیات چگونه بوده است. با کشف و توسعه علم ژنتیک و ساختار مولکول زنجیره ای ار.ان.ای و دی ان.ای نظریه ها و تحقیقات بر این دو مولکول متمرکز شد و تمامی نظریه های قبلی اعتبار خود را از دست دادند. البته هر کدام از این نظریه ها دریچه ناشناخته ای را برای علم زیست شناسی باز نمودند. در نهایت نظریه دنیای اران.ای در پیدایش نطفه اولیه حیات جایگزین همه نظریه های پیشین قرارگرفت. برای تشکیل مولکول زنجیره ای ار.ان.ای شرایطی خاص نیاز است و این شرایط محیط عاری از اکسیژن، غلظت کم آب در محیط واکنش ایجاد مولکول زنجیره ای ار.ان.ای و حرارت مناسب است. تمامی موجودات زنده از ژنوم یکسانی تشکیل شده اند. این ژنوم ها دارای ساختار یکسان زیر هستند.


اول -چهار باز آلی Adenin, Guanin, Cytosin ،Thymidin
دوم-دو نوع قند D-Riboseدر مولکول ار.ان.ای و 2-Desoxy-D-Ribose در مولکول دی.ان.ای
سوم-اسید فسفوریک که پلی بین نوکلئوزیدها( باز های ازت دار و قند ها) و با استر اسید فسفوریک ساختار مولکول زنجیره ای ار.ان.ای را تشکیل می دهند.


اولین تک سلولی زنده باید این سه گروه مواد آلی را برای تشکیل در اختیار داشته باشد و مقدار آن هم باید در محیط داغ، بسته، کم آب، فراوان باشد. این مولکول ها باید ابتدا به صورت ساده در دسترس قرار گیرند یعنی قبلا در محیط واکنش شیمیایی و در شرایط خاص تولید شده باشند. علاوه بر آن ها باید بیست نوع اسید آمینه خوراکی از نوع ایزومز آلفا نیز در محیط فراوان باشند تا در مرحله نهایی با هم ترکیب و مولکول زنجیره ای یا پلی مر را درست کنند که همان پروتئین است. دو زنجیره پروتئین دو پایه اصلی ساختار دو مولکول ار.ان.ای و دی.ان.ای را تشکیل می دهند و اساس این دو مولکول حیات بر آن قرار دارد. مانند یک نردبان که دو پایه آن پروتئین و پله ها که این دو پایه را به هم وصل می کنند بازهای آلی و فسفات ها هستند. اسید های آمینه وقتی به هم می چسبند و زنجیره پلی مریزاسیون را به وجود می آورند دو اتفاق مهم باید رخ بدهد. محیط واکنش باید آبکی باشد. در محیط و محلول غیر آبکی واکنش صورت نمی گیرد. بنابراین باید آب باشد ولی کم، علم می گوید غلظت محیط آبکی باید در حدی مشخصی باشد یعنی غلیظ یا کم آب باشد. این اتفاق بزرگ و سر نوشت ساز ایجاد مولکول ار.ان.ای یا اولین نطفه حیات است. تا اینجا بر اساس علم زیست شناسی جلو رفتیم ولی موقعیت طوری است که باید وارد نظریه قرآن در پیدایش حیات شویم. اتفاق اول که شرح دادم همان ماء مهین است آب کم ؟ اگر این فاکتور نباشد حیاتی وجود نداشت. هنوز دانشمندان دنبال این ماء مهین هستند و مکان این رخ داد که متاسفانه تحجر و تعصب روی نظرات کهن و تصورات ذهنی این رخداد و رخداد بعدی را را پوشانده و علم را از این اعجاز قرآن بی بهره نموده اند. حال مفهوم علمی ماء مهین چیست؟
مکان این رخ داد و نقش ماء مهین در آن


ولقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون ما انسان را در سنگ رس(صلصال کالفخار یعنی کریستال سنگ رس) و از توده سیاه و نرم حما مسنون خلق کردیم. بنابراین محل رخداد تشکیل مولکول ار.ان.ای در درون سنگ رس داغ تازه از حالت گداخته خارج و سرد شده ولی حرارت آن بالای نقطه جوش آب است. زمین در دو دوره خلق می شود (آیه 9 سوره فصلت) پس از دوره دوم و دقیقا زمانی که پوسته جامد زمین بر روی آن قرار می گیرد مولکول های ساده اسید های آمینه، قند ها، فسفات و باز های آلی در چهار دوره اقوات برنامه ریزی می شوند و احتمالا در دوره چهارم مولکول زنجیره ای حیات تشکیل می شود. ساختارمادی انسان در حال شدن که همان بشر و انس است ایجاد می شود ولی این مولکول یک فرمول زنجیره ای شیمیایی است که جان ندارد و ماده بی جان است. آیه فوق که سخن از خلق انسان در سنگ رس نموده به این معنی است که حیات که یک مقوله از امر خداوند است مولکول زنجیره ای را حیات می بخشد.

مولکولی که کلیه مواد اولیه ساختار موجودات زنده در حیات زمین را در خود دارد و باید در پروسه احسن عملا سر وسامان یابد و به مولکول دی.ان.ای تبدیل شود که تمامی شرایط حیات را کسب می کند و قرآن به آن علقه می نامد. مولکول ار.ان.ای پیش نطفه یا نطفه امشاج است که تنها خاصیت پروتئین سازی را دارد و شبیه ویروس های بسیار ریز از نوع خانواده ویروس کرونا که زنجیره کوتاهی از پروتئین با 20 نوع اسید آمینه خوراکی از نوع ایزومر آلفا و باز های آلی و فسفات ها و دو نوع قند مورد نیاز ساختار مادی بدن موجودات زنده را دارا می باشد. در نطفه امشاج امر خدا به صورت حیات در مولکول شیمیایی ار.ان.ای قرار داده می شود و در علقه روح خدا به عنوان فرماندهی تحولات تکامل موجودات زنده طبق برنامه ریزی تدوین شده قرار می گیرد. اینکه خداوند می فرماید من در وجود شما انسان از رگ گردن به شما نزدیک ترم وجود روح که از سنخ امر خداوند است. چرا روح خداوند در علقه نفخت می شود برای اینکه مولکول دی.ان.ای ژنوم تکامل یافته که در درون خود ار.ان.ای را هم دارد. بنابراین رخداد تبدیل جان دار از بی جان که خلق الساعه حیات می یابد همان لحظه ای است که علم به دنبال آن است. خداوند در آیه زیر آن را شرح میدهد.


إِنَّ مَثَلَ عِيسَى عِندَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثِمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ-مثل عیسی ع نزد خداوند مانند خلقت آنسان در حال شدن(آدم) است در سنگ رس که مولکول درست شده در صلصال و حما مسنون خطاب می شود باش و می شود. حضرت عیسی ع خلق نمی شود بلکه با تغییرات ژنتیکی در کروموزم جنسیتی و با کلام خداوند که در تغییرات کروموزوم جنسیتی نوشه و ضبط می شود متولد می شود.


صلب و ترائب هم مکان این رخداد جاندار از بی جان است


در بالا اشاره شد که مولکول های ساده ساختار ار. ان.ای هنگامی با هم تشکیل مولکول های زنجیره ای بدهند و به عبارتی وصل شوند یک مولکول آب آزاد می شود که به دلیل داغ بودن صلصال سخت و حما مسنون نرم آب باید از محیط واکنش بیرون جهنده باشد. آب مهین زمینه ایجاد رسوب را فراهم می کند و آب های خارج شده از درون صلب و ترائب که همان صلصال و حما مسنون است باید محیط را ترک کنند. صلب و ترائب سینه زن و استخوان مرد نیست و آب بیرون رونده هم آب مرد نیست و گذشتگان با تصورات ذهنی خود و بر اساس آگاهی آن زمان و توسط ابن عباس تفسیر شد. آیا موقع آن فرا نرسیده که این قبیل تفاسیر در آیات متشابه را به روز رسانی کنیم و قرآن را از مهجوریت علمی بیرون آوریم. صلب و ترائب و خطای برداشت قدما و موخرین.

صلصال و حما مسنون محل رخداد را بیان می کند و صلب و ترائب که معنی همان سخت و نرم را میدهد روش علمی چگونگی پیدایش حیات و نقش آب بیرون رونده را بیان می کند. ماء دافق و نقش آن در پدیده خلق حیات.

سه سوال مهم علم زیست شناسی دقیقا در قرآن جواب داده می شود.


محل رخداد جان دار از ماده بی جان صلصال (صلب) و حما مسنون(ترائب) است. صلب و ترائب همان صلصال و حما مسنون است.


ماء مهین. محیط واکنش کم آب بوده، در دریا اقیانوس و برکه ها نبوده بلکه در بین لایه های سنگ رس داغ بوده است.


ماء دافق همان آبی است که از واکنش مولکول های ساده به مولکول های زنجیره ای به بیرون می جهد و بیرون رونده بوده است.


امید است علماء و دانشمندان مسلمان آیات متشابه و علمی خلقت انسان را مطابق علم روز باز نگری کنند و این آیات و قرآن را از مهجوریت علمی بیرون بیاورند. علوم طبیعی در دین کاربرد دارند ناآگاهی ما علم را از قرآن دور نگه داشته تا لطمه ای به تفکرات ذهنی غلط ما وارد نشود، اگر چه قرآن فدای آن تصورات غلط گردد. آیه زیر را به خاطر داشته و قیامت را هم مد نظر داشته باشیم. خداوند فرمود آیات متشابه تاویل دارندو تاویل آن هم فقط خداوند می داند و دانشمندان علوم طبیعی که موضوع آیات متشابه به آن ارتباط دارد.


هل ینظرون الا تاویله یوم یاتی تاویله یقول الذین نسوه من قبل قدجائت رسل ربنا بالحق فهل لنا من شفعاء فیشفعوا لنا او نرد قتعمل غیرالذی کفا نعمل قدخسروا انفسهم و ضل عنهم ما کانوا یفترون- آیا به تاویل هایی که ( در دنیا)می کردید نگاه می کنید، کسانی که آن تاویل ها را (در قیامت) فراموش کرده اند می گویند پیامبران خدا به حق به سوی ما آمدند، آیا امروز (که حقایق تاویل ها آشکار گردید)، برای ما شفیعانی وجود دارند که شفاعت کنند ما به دنیا بر گردیم و جبران کنیم آنان به خود خسارت وارد کردند، تاویل هایی که (به آیات) افترا می بستند از دست آنان رفت. سید محمد تقوی اهرمی دهم اسفند 1399

 

بازدید: 1014