قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

كُلُّ شَيْ‏ءٍ هالِكٌ إِلاَّ وَجْهَه و مفهوم علمی آن

مقدمه نوشتار


شیی مانند اکثر کلمات در قرآن که در آیات متشابه به کار رفته دارای چند معنی است. گذشتگان بر اساس فهم زمان خود و برداشت از جهان مادی وجه مورد نظر خود را بیان کردند و یک وجه از معنی یک کلمه باب و سایر وجه ها کنار گذاشته می شوند. و از آنجائیکه نظر گذشتگان حکم باور و عقیده به خود می گیرد. کسانی که سایر معنی ها را بیان می کنند مورد تکفیر قرار گرفته و با سد محکم تحجر بر خورد و سعی می شود با ترفند های خاصی آن تفکر را از صحنه مباحثات قرآنی حذف نمایند. چیزی که در خلقت انسان، خلقت کیهان و هفت آسمان و سایر شاهد هستیم. شیی در قرآن با مفاهیم بی شماری به کار رفته که از سیاق آیات متن آن می توان منظور قرآن را استخراج کرد. قرآن همه مشهودات حیات در زمین و جو هفت طبقه آن که در معرض دید ما قرار دارند نیز آیات هم چون آیات قرآن می داند و آن را پدیده های موجود در سبع المثانی یا قرآن ثانی می داند و آیات 3 الی 6 سوره جاثیه صراحتا به این موضوع اشاره فرموده است.

تَنزِیلُ الْكِتَابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَكِیمِ- این کتاب (قرآن) از جانب خداوند عزیز و حکیم نازل شده است.

انَّ فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ لَآیَاتٍ لِّلْمُؤْمِنِینَ-علاوه بر آن در هفت جو زمین و زمین هم برای مومنین آیاتی در نظر گرفته شده، از جمله:

وَفِی خَلْقِكُمْ وَمَا یَبُثُّ مِن دَابَّةٍ آیَاتٌ لِّقَوْمٍ یُوقِنُونَ-در خلقت خودتان و پراکندن ریز جنبندگان در این سماوات و الارض هم آیاتی است برای کسانی که به خدا یقین دارند، همچنین :

وَاخْتِلَافِ اللَّیْلِ وَالنَّهَارِ وَمَا أَنزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّمَاء مِن رِّزْقٍ فَأَحْیَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَتَصْرِیفِ الرِّیَاحِ آیَاتٌ لِّقَوْمٍ یَعْقِلُونَ- و اختلاف (در زمان )شب و روز و رزقی که خدا از جو زمین برای رشد گیاهان به صورت باران برای احیاء زمین خشک و لم یزرع نازل می کند و چرخش باد برای جابجائی و تراکم ابر ها همه آیاتی هستند برای کسانیکه از عقل خود برای تدبر در قرآن استفاده می کنند و در آیه بعدی نتیجه می گیرد –

تِلْكَ آيَاتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَ اللَّهِ وَآيَاتِهِ يُؤْمِنُونَ-این آیات که برای تو نقل شد (در آیات بالا)   به حق آیات خداوند هستند ، پس به کدام یک ، آیاتی که خداوند بر تو نازل فرمود ( در آیه اول) منظور قرآن که حدیثی است از جانب خداوند و آیات نام برده شده ایمان می آورند. مفسرین به اتفاق سبع المثانی را سوره حمد می نامند چرا که گذشتگان و از قول معصومین ع چنین تفسیر کردند و ما بر باور خود نشاندیم و تفسیر غیر از آن را قبول نداریم در این موضوعات عقل قفل می کند. روایات می شوند بیان کننده مفاهیم قرآن. قرآن را باید طوری تفسیر کنیم که با روایات جور در بیاید. بنابراین سبع المثانی کتاب طبیعت است که قرآن ثانی است که آیات بیشمار دارد

مفهوم شیی در قرآن


شیی در قرآن در آیات فراوان تکرار می شود و کاملا معنی های متفاوتی از آن ها بدست می آید. برای درک اینکه چرا خداوند متعال این کلمه را در معنی های متنوع بیان فرموده از عقل و فهم و منطق خودمان استفاده کنیم. البته باید زمان صدر اسلام که پایه تفاسیر کنونی بر آن بنا شده سفر کنیم و علم و دیدگاه زمانه را بررسی کنیم. علمی در آن زمان به صورت کلاسیک عملا وجود نداشت. شیی در زبان عربی تنها یک مفهوم بر جسته داشت چیز و تحت عنوان چیز هم تنها هر چه اطراف ما است و جسم قابل رویت تداعی می کنند. همه چیز در جهان مادی چیز است، آن هم چیزی که فضا را اشغال می کند. بسیار ساده است وقتی علم زمانه کوچک باشد دید ما هم کوچک است.

در دوران صدر اسلام یک فرد با مطالعه چند نوشته و شنیدن چند حدیث و روایات دانا می شد و صاحب تمامی علوم دنیا. برای همین است که ابن عباس در همه زمینه های علمی از پزشکی تا اختر شناسی نظر می دهد و بعد از فوت نامبرده طرفداران دانش و علم تفسیر، سخنان او را مبنای تفسیر قرار می دهند و تا امروز هم همه مفسرین به آن تفاسیر پای بند هستند. علم جنین شناسی، اختر شناسی، خلقت هفت آسمان و زمین ، ملائکه و شیطان با دید آن زمان تفسیر می شوند. توسعه علم و دانش نتوانسته هیچ تاثیری بر مترجمین و مفسرین محترم بگذارد. هنوز نطفه را آب مرد و سماء را در کلمه زینت السماء الدنیا را طبقه اول بطلمیوسی می دانیم. به عیارتی تمام جهان مادی قابل رویت ؟ و اگر علم گفت چنین نیست و چیز دیگری را بیان کرد، برای تایید نظر گذشتگان می گوییم علوم طبیعی قطعیت ندارند و نمی توان بر علوم طبیعی متکی شد. اما علم گذشتگان قابل قبول و قطعیت دارد و دلیل آن هم این است که هنوز معتبر است. عقل نعمت خدا دادی است اگر از آن استفاده نشود فهم و درک در عذاب است.


شیی به معنی مشهود چیزی که قابل رویت باشد و با ادراک ما فهمیده شود هر چه در اطراف ما است مشهودات این جهان مادی است به عبارتی جسم، ماده، جوهر، ذات. این وجه در روایات مورد بحث و تجزیه و تحلیل فراوان قرار گرفته و سایر وجوه از قلم افتاده اند. در آیات قرآن از این کلمه بسیار استفاده شده است. مفاهیم دیگر مانند هدف، موضوع، مقصود، تحت، مطلب، معرض، کل شیی، جهان مادی و سایر نتیجه تحولات علوم مختلف است که قرآن به دلیل نبودن آن مفاهیم از یک کلمه به عنوان تشبیه و تمثیل برای بیان بسیاری از موضوعات استفاده می کند. این همه بر تعقلون و یتفکرون و یتدبرون تاکید می فرماید خطاب به تمامی انسان هایی است که می توانند تفکر، تعقل و تدبر کنند ولی متاسفانه نمی کنند. مقاله تحت عنوان بینش نو می نویسند ولی موضوعات آن همان تصورات کهنه قدیمی است. انتشار روایات مجعول و عجیب و غریب برای تبلیغ اسلام نیست برای خراب کردن تشیع و اهل بیت نبوت است عمدی یا سهوی. اینکه در یک روایت می نویسند اولین شیی خلق شده نور محمد ص و ائمه اطهار (ع) است. چه سودی برای تشیع دارد که دست به انتشار آن به عنوان بینش نو که لینک را به خود جذب کنی و بینش های واقعی نو را تخریب کنی و گوگل هم همین را می خواهد بسط بینش کهن. یک لغت را می خواهی بدانی برایتان سایت های مروج افکار کهن را در صدر صفحه گوگل می آورد و متحجرین شاد می شوند که توانسته اند افکار خود را رواج دهند. در قیامت جواب خدا را چه می خواهند بدهند.


فَوَيْلٌ لِلَّذينَ يَکْتُبُونَ الْکِتابَ بِأَيْديهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هذا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَناً قَليلاً فَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا کَتَبَتْ أَيْديهِمْ وَ وَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا يَکْسِبُونَ--پس وای بر کسانی که نوشته تحریف شده ای را با دست های خود می نویسند ، سپس می گویند: «این از جانب خدا است» ، تا بدان بهای نا چیزی به دست آرند پس وای بر ایشان از آنچه دستهایشان نوشته ، و وای بر ایشان از آنچه [ از این راه ] به دست می آورند. بنابراین شیی دارای مفاهیم بیشماری است

چند آیه را مورد بررسی قرار می دهیم. توجه داشته باشیم که همه این مفاهیم از تعینات ماده است جهانی که ما در آن زندگی می کنیم. مشهودات با مواردی پیوند دارند که ما نمی توانیم به بینیم. نیرو، قوانین طبیعت، امر خداوند که با ماده عجین شده است.
بسیاری از کلمات در تحولات زبان و بر اساس نیاز زمان به کار گرفته شد. خداوند جهان مادی را آفرید و موجودات زنده و پدیده های طبیعی را در زمین خلق کرد و سخن خداوند تنها در باره جهان مادی است که مشهوداتی است که ما رویت می کنیم در ورای این مشهودات نیرو ها و قوانین طبیعی قرار گرفته اند که قوام و انسجام ماده یا مشهودات را استوار نگه می دارند.

هیچ جای قرآن از عوالم ماوراء ماده سخن نمی گوید ما عالم ملکوت، عالم ذر، عالم الست بربکم  و عالم برزخ و غیره نداریم همه این عوالم ساخته و پرداخته ذهنیت ما است که بر تخیلات غلط ذهنی گذشتان بنا شده است. ما نیازی به عالم ماوراء ماده نداریم. قیامت هم مادی است. به چند آیه زیر مراجعه می کنیم.


آیه إِلَى اللّهِ مَرْجِعُکُمْ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیر- همه امور به خدا رجوع می کنند به خدا وصل هستند و از او فرمان می برند مرجع اصلی همه موضوعات به خدا بر می گردد و او بر تمامی موضوعات قدرت بر تر دارد. آیا امر می تواند شیی باشد؟ آیه 75 سوره انفال
والَّذِينَ آمَنُوا مِنْ بَعْدُ وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا مَعَكُمْ فَأُولئِكَ مِنْكُمْ وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى‌ بِبَعْضٍ فِي كِتابِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْ‌ءٍ عَلِيمٌ- و كسانى كه بعداً ايمان آورده و همراه شما هجرت و جهاد كردند، آنان از شمايند. و در قانون الهى، خويشاوندان نسبت به يكديگر اولويّت دارند. همانا خداوند به هر چيزى بسيار داناست. همه موضوعات را در مد نظر دارد.
همه مومنین که به قرآن ایمان دارند و یا بعد ایمان می آورند همه یکسان هستند و انحصار طبق قانون نوشته شده خداوند بین مومنین وجود ندارد. آیا شیی در این آیه می تواند جوهر، ذات، جسم باشد؟ خیر موضوع است.


وَلَقَدْ صَرَّفْنَا فِي هَذَا الْقُرْآنِ لِلنَّاسِ مِن كُلِّ مَثَلٍ وَكَانَ الْإِنسَانُ أَكْثَرَ شَيْءٍ جَدَلًا-براستی در این قرآن برای مردم از هر گونه مثلی آوردیم ولی انسان بر سر هر موضوعی قصد جدل دارد.54 کهف


وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَلِكَ غَدًا - إِلَّا أَن يَشَاءَ اللَّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَقُلْ عَسَى أَن يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَدًا- در باره‌ هيچ كاری که می خواهی انجام دهی، مگو كه من آن را فردا انجام مى‌دهم،- مگر آنكه (بگويى:) اگر خدا بخواهد. و اگر فراموش كردى (گفتن: ان شاءاللّه، همين كه يادت آمد) پروردگارت را ياد كن و بگو: اميد است كه پروردگارم مرا به راهى كه نزديك‌تر است، راهنمايى كند. ترجمه آیات از تفسیر نور است. شیی فعل انجام دادنی است هر کاری.


ذات و شیی از دیدگاه مادی


تمامی کلماتی که ما به کار می بریم همه تعریف های مادی هستند و اعتبار آن ها هم فقط در حیطه جهان مادی است. هستی، نیستی، فنا، عدم در ارتباط با جهان مادی است. کسانی که این کلمات را به دنیای ماوراء جهان مادی ربط می دهند و از دیدگاه قرآن آن را بررسی می کنند، همان دیدگاه کهنه صدر اسلام را دارند. اینکه می گویند ذات خدا متجلی است پس نباید دیگر خداوند را سبحان نامید. تفکرات فلسفی قرون وسطی بر ذات خودشان مستولی شده. قرآن را درست مطالعه نکرده اند و در عالم روایات کهن غرق هستند و بریده از تحولات نو. رحمن و رحیم، ماده، نور، رحمت و مغفرت و بسیاری از مفاهیم مادی از کجا آمده اند. وقتی خداوند می فرماید من از رگ گردن شما به شما نزدیک ترم را چگونه می خواهند توجیه کنند. مگر خدا شیی مادی است که در درون ما رخنه کرده. چه چیزی خدا را به ما انسان و طبیعت وصل می کند.

کیهان که ماده است از کجا آمد. احد و صمد صفات ذاتی خدایند و کیهان از آن صفات متجلی شد. شیی را اگر وجه مادی و اتم بدانیم از نور پدید آمدند. علم فیزیک هم می گوید از نور ناب، نور ناب از کجا آمد از ذات باریتعالی متجلی شد. خدا را و آیات قرآن را نخوانده اند، فقط برای صواب مطالعه می کنند و معنی آیات را از روایات استخراج می کنند. تحجر فکری یعنی این. لا شیی جائی که هیچ ماده ای وجود ندارد. از نظر مفاهیم مادی هیچ است. می گویند از دیدگاه عقل: آیا عقل حکم می کند که خداوند شیی نیست ؟ چیزی نیست سبحانه و تعالی عما یصفون" البته وقتی عقل کوچک باشد و فقط دنیای کوچک علم هزار و چهار صد سال قبل را داشته باشد، می تواند چنین تصورات ذهنی داشته باشد. گذشتگان چنین گفتند. از برخی آیات استنباط می کردند که خداوند هم شیی است. - قُلْ أَيُّ شَيْ‏ءٍ أَكْبَرُ شَهادَةً قُلِ اللَّهُ شَهيدٌ بَيْني‏ وَ بَيْنَكُم بگو هر شی مادی بزرگ ترین گواه بر وجود خداوند است بگو خود خداوند گواه بین من و شما است، این قرآن به من وحی شده که با آن شما و کسانی که پیام را دریافت می کنند راهنمایی کنم، شیی در این آیه معنی چه چیز است و معنی جسم و ماده می دهد اکنون ما می دانیم که درون ماده اتم است که با امر خود تواما قوام می یابد و دانستن آن خود بزرگترین شاهد بر وجود قادر متعال است. که مفسرین هزاران صفحه را در این مورد سیاه کرده اند که شیی هم به خداوند اطلاق می شود و هم به مخلوق خداوند. به مقاله لیس کمثله شیی و ترجمه آن مراجعه فرمائید.
کسانی که با استناد به برخی آیات خداوند را شیی می دانند جهان بینی قرآن و مفهوم خدا را درک نکرده اند.


کل شیی هالک الی وجهه ای

 

وَلَا تَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلَٰهًا آخَرَ ۘ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۚ كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلَّا وَجْهَهُ ۚ لَهُ الْحُكْمُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ-
در کنار خدا از کسی دیگر درخواست استجاب دعا نکنید. زیرا تنها خدای یگانه است که خدایی جز او نیست.(خالق کل شیی است خالق جهان مادی) و تمام مشهودات مادی فنا می شوند جز وجه خداوند که امر تو در ماده است باقی می ماند. ماده معجونی است از خلق و امر بدون امر ماده بقاء ندارد وقتی ماده فنا می شود وجهه خدا که امر او و ملائکه و روح هستند از آن جدا و فنا ناپذیرند. وجهه دارای معنی های گسترده دارد و در این آیه اشاره به صفات ذاتی خداوند است که در کل شیی استقرار دارد
اینجا شیی به معنی همان مشهودات اطراف ما است چه جماد و یا جاندار همه هلاک می شوند مگر وجه الله در برخی از روایات که از روی عشق به معصومین ع بیان شده و جنبه شرک بودن آن را متوجه نشده اند.

گویند در روایات شیعه معصومین به عنوان مصادیق بارز وجه الله معرفی شده اند که مظهر کامل اسماء و صفات الهی هستند. به این جمله توجه فرمایید کسی که مظهر کامل اسماء و صفات الهی باشد می شود خدای دیگر، در ادامه می گویند وقتی اینان مظهر و آئینه کامل اسماء و صفات الهی شدند مانند ذات مقدس خدا نابود شدنی نیستند. الله اکبر از این تحجر که به کفر ختم و چهره ائمه معصومین (ع) خدشه دار می شود یعنی برای خدا شریک قایل شدن. در صورتیکه خود ائمه اطهار ع از این اوصاف منزه هستند. این گونه روایات در سایت های مشهور این تداعی را ایجاد می کند که نظر همه علماء بر این است، که چنین نیست. ماده استحکام خود را از امر و دستور خدا دارد که ملائکه این امر را به صورت قوانین طبیعی در درون ماده قرار داده اند و استحکام ماده در اثر حضور امر کنار خلق است. وقتی ماده فنا می پذیرد قبل از آن روح و ملائکه خود را کنار می کشند.


يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ أَلْفَ سَنَةٍ مِمَّا تَعُدُّونَ-خداوند امر خود را از جو زمین به زمین تدبیر می کند سپس در روزی که مقدار آن ازسال هائی است که شما می شمارید بسوی خدا رجوع می کنند. وقتی خداوند امر خود را از مشهودات حیات بیرون بکشد. همه چیز هلاک می شود جز امر خدا که درون ماده استقرار دارد. که فنا نمی شود و به خدا بر می گردند. در خاتمه دو آیه دیگر را که در آن کلمه شیی آورده شده است برای کسانی که هنوز به شیی بودن خداوند اعتقاد دارند اشاره می کنیم.

وَإِذَا عَلِمَ مِنْ آيَاتِنَا شَيْئًا اتَّخَذَهَا هُزُوًا أُوْلَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ
چون چیزی از آیات ما را فرا گیرد، به مسخره اش می گیرد، اینان در خور عذابی خوار کننده اند- شیی معنی مطلب و موضوع معنی میدهد.
مِن وَرَائِهِمْ جَهَنَّمُ وَلَا يُغْنِي عَنْهُم مَّا كَسَبُوا شَيْئًا وَلَا مَا اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاء وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ
رو به رویشان جهنم است و مالی که به دست آورده اند و کسانی که، سوای خدای یکتا به خدایی گرفته اند به حالشان سود نکند ایشان راست عذابی بزرگ. شیی در این جا مال و مقام که به دست آورده اند در جهنم به آن ها کمک نمی کند. در خاتمه چند آیه را برای تدبر و تعقل بیان می کنم. باید توجه کنیم که خداوند اندرز ها و احکام و دستورات را در قالب داستان ها و وقایع بیان می فرماید و اینکه بگوئیم این آیه در باره فلان کس و یا فلان اتفاق بیان شده از ارزش مفهوم آیه کاسته نمی شود.هیچ آیه ای از قرآن منسوخ نشده و همه اعتبار خود را حفظ کرده اند.


وَإِذَا لَقُواْ الَّذِينَ آمَنُواْ قَالُواْ آمَنَّا وَإِذَا خَلاَ بَعْضُهُمْ إِلَىَ بَعْضٍ قَالُواْ أَتُحَدِّثُونَهُم بِمَا فَتَحَ اللّهُ عَلَيْكُمْ لِيُحَآجُّوكُم بِهِ عِندَ رَبِّكُمْ أَفَلاَ تَعْقِلُونَ- و هنگامی که با مومنین ملاقات می کنند گویند ما ایمان آورده ایم ولی در خلوت با هم فکران دیگر خود گویند، چرا از آنچه خداوند برای شما گشوده است حکایت می کنید تا آنان مستمسکی بر علیه شما نزد خدا داشته باشند آیا عقل خود را به کار نمی گیرید.

أَوَلاَ يَعْلَمُونَ أَنَّ اللّهَ يَعْلَمُ مَا يُسِرُّونَ وَمَا يُعْلِنُونَ-آیا نمی دانند که خدا هر چه را آشکار و یا پنهان سازند را می داند.

وَمِنْهُمْ أُمِّيُّونَ لاَ يَعْلَمُونَ الْكِتَابَ إِلاَّ أَمَانِيَّ وَإِنْ هُمْ إِلاَّ يَظُنُّونَ- برخی از آنان بی سوادانی هستند که کتاب خدا را جز خیالات خامی نمی دانند و فقط گمان می برند ( در تصورات ذهنی خود غرق هستند)


فَوَيْلٌ لِّلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَذَا مِنْ عِندِ اللّهِ لِيَشْتَرُواْ بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا فَوَيْلٌ لَّهُم مِّمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَّهُمْ مِّمَّا يَكْسِبُونَ- پس وای بر کسانی که با دستان خود نوشته های تحریف شده را می نویسند و می گویند این از جانب خدا است (تحریف آیات با تصورات ذهنی خود) تا بدان بهای نا چیزی را بدست آورند، پس وای بر آنان از آنچه دستانشان نوشته و وای بر آنان از نفعی که در این راستا بدست می آورند. سید محمد تقوی اهرمی دوم اردیبهشت 1400-ویرایش جدید دی ماه 1402

 

بازدید: 1796