قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

نطفه و مفهوم آن به عنوان آب مرد چهارده قرن اشتباه

مقدمه نوشتار


مفهوم نطفه به معنی منی یا آب مرد برای اولین بار در صدر اسلام و توسط ابن عباس و سپس سایرین به نقل از وی در تفاسیر بسط داده شد. این دید گاه بر سایر مفاهیم خلقت انسان تاثیر خود را گذاشته و امروزه به عنوان تنها نظریه و اساس خلقت انسان سیطره خود را در جهان بینی قرآن حفظ کرده است. بسیاری از آیات که کلمه منی، تمنون، یمنی به کار رفته این اشتباه هزار و چهارصد ساله را تکرار می کنند و واقعیت علمی در پشت پرده ابهام قرار گرفته است. اینکه در قرآن دو نوع آیات محکم و متشابه وجود دارند و متشابه ظاهر دارد و باطن، توجه مفسرین و مترجمین محترم را جلب نکرده و همه آیات متشابه را با نگرش به ظاهر آیه تفسیر می کنند. آیه و لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون را همان گونه که ابن عباس در صدر اسلام معنی کرد تکرار می کنیم. همانا ما انسان را از گلی خشک از گلی سیاه متغیر و بو گرفته آفریدیم. آیا خشک و گل با هم جور در می آید. گل مخلوط خاک و آب است که هنوز تر است و صلصال به معنی سفال است. چرا بو گرفته. چرا خداوند نفرمود من آدم را از صلصال و حما مسنون آفریدم تا فلسفه گل بو گرفته برای ساختن هیکل آدم درست در آید. چرا از گل خشک و از گل متغییر، و بد بو از کجا آمد؟ اگر انسان از نطفه به مفهوم آب مرد آفریده شده چه نیازی است که خداوند اشاره به آیه فوق کند. دو دیدگاه در خلقت انسان وجود دارد. اول انسان یعنی آدم خلق الساعه و به یک باره آفریده شد و از گل ور آمده که گذاشته شده متغییر و بد بو شود و خداوند با دستان خود هیکل آدم را ساخت و از روح خود در آن دمید و آدم زنده شد. این دیدگاه را مفسرین و مترجمین تا کنون حفظ کرده اند و نمونه بارز آن ترجمه آیه فوق است. دیدگاه دوم انسان در پروسه تکامل و به صورت های مختلف اطوارکم خلق شده و آدم انسان تکامل یافته است. معنی نطفه در این دو دیدگاه کاملا متفاوت است. البته باید توجه داشت وقتی ما از تکامل نام می بریم منظور تکامل از نظر قرآن است که با تکامل داروین تفاوت های اساسی دارد.

بررسی مفهوم نطفه


همه ما با معنی نطفه از نظر گذشتگان آشنا هستیم. نطفه منی است و منی هم آب مرد معنی کرده اند. خداوند انسان را از آب مرد آفرید. خلق الانسان من نطفه. مفسرین تلاش بسیار کرده اند که این ترجمه اشتباه را به طریقی توجیه کنند. نظر گذشتگان را نمی شود عوض کرد دست در مفهوم آیات برده می شود و نطفه امشاج را نطفه مختلط مرد و زن معنی می کنند. افرایتم ماتمنون اانتم تخلقونه ام نحن الخالقون-به آبی که می ریزید (منی مرد) نگاه کرده اید آیا شما آن را خلق کرده اید یا ما. آیا این ترجمه با جهان بینی قرآن هم خوانی دارد. آیا خداوند عامل خلق انسان را منی می داند. آیا اگر دانشمندان منی را پرورش بدهند به تنهایی می تواند انسانی از آن بیرون آید؟ این قبیل سوالات بسیار مطرح است. بنابراین باید دلیل این تصورات غلط را پیدا کنیم. آیا ما باید هر کلمه ای که گذشتگان با دانش روز صدر اسلام معنی کردند بدون تفکر و تعقل مبنای تفاسیر و ترجمه قرار دهیم. منظور کلماتی که در آیات متشابه که با علوم طبیعی سر و کار دارند. مانند آیات خلقت انسان، خلقت هفت آسمان، خلقت کیهان، سبع المثانی و موارد متعدد دیگر.


بذر یک گیاه را نگاه کنیم وقتی آن را می کاریم گیاه مربوطه از خاک بیرون می آید. این بذر دارای نطفه گیاه است. نطفه عامل ایجاد موجود زنده است. تخم مرغ در وسط زرده نطفه خود را دارد و برای رشد نطفه غذای مورد نیاز آن در زرده و سفیده در اختیار گذاشته شده. خداوند در حیات زمین از یک الگوی خاص خود استفاده می کند. خداوند خلق می کند و بسوی هدف تدوین شده هدایت می فرماید. خلق فسوی، قدر فهدی خداوند خلق می کند و خلق ایجاد شده را سامان می دهد. خداوند برنامه ریزی و به سوی هدف مورد نظر هدایت می کند. علوم طبیعی بسیاری از پدیده ها و دلایل پشت پرده آن را کشف کرده است. دانشمندان صدر اسلام از جمله ابن عباس که تلاش کردند مفاهیم کلمات را بیان کنند، با دانش پشت پرده آن کلمات آشنا نبودند و خداوند هم قرآن را برای نسل صدر اسلام نازل نکرد که هر چه آن حضرات فرمودند درست و قطعیت دارد و ما نیازی نداریم در آن دیدگاه تغییری ایجاد و به روز رسانی کنیم. علم را خداوند خلق کرده و برنامه حیات در زمین رخ داده و حیات هم از سنگ رس شروع شده یعنی واکنش های شیمیایی حیات برای ایجاد اولین موجود زنده در پوسته جامد زمین رخ داده و آیات بیشماری این واقعیت را بیان می فرماید. حال چرا حیات از نطفه ایجاد شد. اصطلاح نطفه در یک قرن اخیر در محافل علمی مطرح شد. علم ژنتیک پیدایش حیات را از نطفه آغازین می داند. نطفه تمامی موجودات زنده کنونی از کروموزوم جنسیتی نر و ماده است که با هم جفت می شوند و نطفه تشکیل می گردد به وجود می آیند. بنابراین نطفه از دو عامل ژنتیکی نر و ماده که تلقیح می شوند و سپس رشد می کنند و تحت برنامه ریزی مدون که به صورت نرم افزار در ژنوم موجودات زنده نهاده شده به وجود می آیند. ابتدا عناصر تشکیل دهنده مولکول زنجیره ای ار.ان.ای در چهار دوره اقوات و بر روی رواسی پوسته جامد زمین که تازه سرد شده و در سنگ رس و درون لایه های آن ایجاد شدند و اولین مولکول کد بندی شده امر حیات را با یک فرمان کن فیکون دریافت کرد. حیات امری است ماوراء ماده، فرمانی است که در مولکول زنجیره ای ار.ان.ای دمیده می شود و بی جان به جان دار تبدیل می شود. روح با حیات فرق دارد.


تاثیر تصورات ذهنی غلط بر تفسیر آیات خلقت انسان


آیات7 تا 9 سوره سجده را مرور میکنیم. الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسَانِ مِنْ طِينٍ –خداوند است که همه چیز را به نحو احسن خلق کرد و ( مواد آلی مورد نیاز خلقت انسان) و خلقت انسان را در سنگ رس آغاز کرد ( هیچ موجود زنده ای از رس که ترکیبات اولیه آن سیلیسیوم و آلومینیوم است خلق نشده وهیچ یک از این عناصر در بدن موجودات زنده نیست) بلکه خلقت انسان را در سنگ رس آغاز کرد، بنابراین خلقت انسان آغازی دارد و آغاز آن در سنگ رس بوده است. تمامی واکنش های مورد نیاز خلق اولین نطفه حیات که مولکول ار.ان.ای است در سنگ رس رخ داده است و اخیرا دانشمندان زیست شناسی تئوری جدیدی به نام دنیای ار.ان.ای ارائه داده اند، چیزی که قرآن هزار و چهار صد سال قبل به عنوان اعجاز قرآن بیان کرده که پرده تحجر و تعصب بر نظر گذشتگان واقعیت آن را پوشانده است.

بعد از آغاز خلقت انسان در سنگ رس که در آیه ولقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون هم به آن اشاره کرده است .چه چیزی از صلصال و حما مسنون بیرون آمد. آیه می فرماید- ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ مَاءٍ مَهِينٍ –نسله نسل بعد از آغاز خلقت انسان است، چه رخدادی در آغاز خلقت انسان اتفاق افتاده ابتدا اقوات یعنی مواد اولیه الی ساده برای ایجاد مولکول زنجیره ای ار.ان.ای. این مولکول ها آماده شدند و در چهار دوره در اختیار گذاشته شد تا به یکدیگر وصل شوند و مولکول ار.ان.ای تشکیل شود. آیا برای وصل شدن مولکول های ساده به یکدیگر شرایط خاصی لازم نیست؟ چرا باید شرایط مهیا شود. زیرا در آب فراوان مولکول پلی مر ایجاد نمی شوند باید محیط کم آب باشد. دانشمندان تا این اواخر عقیده داشتند که اولین مولکول ار.ان.ای دز آب اقیانوس ها و برکه ها ایجاد شدند و تحقیقات دانشمندان این نظریه را باطل اعلام کرد. علم ژنتیک به کمک چگونگی پیدایش حیات در زمین اولیه آمد و اعلام کرد محیط باید کم آب باشد تا آب های بیرون رونده از مولکول پلی مر سریعا محیط واکنش را ترک کنند باید اول محیط کم آب باشد بنابراین نسل بیرون آمده از شروع خلقت انسان در چکیده رسوب و در آب کم صورت گرفته جعل نسله من سلاله من ماء مهین.

این اعجاز قرآن است محیط باید ماء مهین آب کم باشد. چیزی که نتیجه نسله بعد از بداء خلق الانسان من طین است همان مولکول ار.ان.ای که می توانیم بگوییم پیش نطفه اولیه حیات که همان نطفه امشاج است .چرا نطفه امشاج، زیرا هنوز تبدیل به مولکول دی .ان.ای نشده و خاصیتی خداوند در نهاد او قرار داده که نبتلیه است. دارای زنجیره و کد بندی کوتاه است و تنها می تواند پروتئین را تکثیر کند و در حقیقت دارای ویژگی خاصی است که بهم می چسبند و با چسبیدن بهم خود را تکثیر می کنند مانند ویروس کرونا که بلا ساز است و برای تکثیر خود باید به سلول های دیگر بچسبد و اطلاعات خود را با آن به اشتراک بگذارد و خود را تکثیر کند. نطفه امشاج از درون لایه سنگ رس و از رسوب سیاه و نرم خلق و سپس به باکتری های سه گانه تبدیل شدند. سه دوره پانصد میلیون ساله در پروسه تکامل سامان داده شد که قرآن آن را سویته و یا سواه نامیده است و در پروسه تکامل به مولکول کامل دی.ان.ای تبدیل شد . ثُمَّ سَوَّاهُ وَنَفَخَ فِيهِ مِنْ رُوحِهِ-سپس نطفه امشاج را سواه کرد تا به تک سلولی یوکاریوت که دارای ژنوم کامل و غشاء هسته ای و سلولی تکمیل شده بود که همان قرار مکین است گردید. با دقت به آیه نگاه کنیم و خود را از بند تصورات غلط گذشتگان رها سازیم.

آیه بعد می فرماید بعد از آن دارای اعضای بدن گوش، چشم و قلب گردید. وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِيلًا مَا تَشْكُرُونَ. این دیگاه علم جدید است آیا آیات قرآن می تواند با نظریه جدید هم خوانی داشته باشد. چرا گشتگان این قبیل آیات را با دانش بسیار کم زمان صدر اسلام تفسیر کردند و نشان قطعیت کامل دریافت کردند ولی برای نظرات جدید و مطابق علم روز می گویند علوم طبیعی قطعیت ندارد و ممکن است عوض شود چرا آن ها حق داشتند چنین قاطعانه نظر بدهند و همه مفسیرین و مترجمین را مرید خود کنند و ما نتوانیم نظرات علمی روز را با قرآن تطبیق بدهیم ، زیرا به لغویون قدیم تعلق نداریم.
طرفداران آن نظریات آیات متشابه قرآن را مطابق میل خود به نفع نظرات کهن تفسیر می کنند و حتی تاویل می نمایند که در قران منع شده که آیات متشابه تفسیر ندارد و تاویل دارد و تاویل آن هم تنها خداوند متعال می داند که علم را خلق کرده و دانشمندان متخصص علوم مربوطه راسخون فی العلم.

 

آیاتی که خوب تفسیر نمی شوند


والله خلق کل دابه من ماء. خداوند همه جنبندگان را در آب خلق کرد. هیچ موجود زنده از آب خلق نشده بلکه در آب خلق شده من ضمیری است که دو وجه معنی ممتاز دارد "از و "در" که می توان به آیات متعدد در قرآن به آن استناد کرد -و هو الذی خلق من الماء بشرا فجعله نسبا و صهرا. خداوند بشر را در آب خلق کرد و در او نسل های نسبی و صببی قرار داد. بشر(ساختار تشکیلاتی اولیه انسان) حدود سه میلیارد سال در آب به صورت باکتری های سه گانه روزگاز سپری کرد تا به صورت بی مهره گان اولیه به خشکی راه یافت. بشر ساختار مادی انسان است که در پروسه سویته به تکامل خود ادامه داد. همه تحولات درون جنین را خلق اندر خلق نامیده ایم و نطفه بیرون آمده از سنگ رس را از سه میلیارد سال جهشی به درون رحم بردیم و دوره اطوارکم خلقت انسان را فاکتور گرفتیم. تحولات درون رحم باز آفرینی خلق است و ما خلق در درون رحم نداریم. کلمه خلق را نتوانسته ایم بعد از هزار و چهار صد سال درست درک کنیم. خلق یک پدیده فقط یک بار رخ می دهد. در هر تولد نوزادی نه خلقی داریم و نه روحی در جنین ولوج می شود. ژنوم برنامه ریزی رشد جنین را بر عهده دارد و روح فرماندهی ژنوم را در دست دارد. الم یک نطفه من منی یمنی ثم کان علقه فخلق فسوی-فجعل منه الزوجین الذکر و الانثی-آیا او نطفه ای در تقدیر نیود که مقدر می شود و سپس علقه بود و خلق شد(دارای دی.ان.ای کامل گردید لذا)در آن کروموزم جنسیتی نر و ماده را در آن قرار داده شد. این که دو جنس زن و مرد از آن پدید آورد ترجمه درستی نیست.
فانا خلقناکم من تراب ثم من نطفه- در آیه 5 سوره سجده اشاره شد که خلقت انسان نخست در رس شروع شد و سپس از نطفه، ثم جعلنه نطفه فی قرار مکین، نطفه اولیه امشاج که از درون سنگ رس بیرون آمد عملا لخت بود و تنها یک لایه چربی روی ژنونم ناقص آن را می پوشاند که خداوند آن را در پوشش استوار قرار داد. این مطالب را ابن عباس رحمه االله نمی دانست و چرا ما باید بی چون و چرا نظرات آن ها را قبول کنیم ولو به قیمت مهجور قرار دادن آیات متشابه و اعجاز انگیز قرآن.


الذی خلقک فسواک فعدلک فی ای صوره ما شاء رکبک. این آیه به چهار مرحله زمان بر در خلقت انسان اشاره می فرماید. فخلقک با آیات اول سوره سجده مقایسه کنیم .ابتدا انسان خلق می شود و در مرحله دوم فسوی می گردد (نطفه را سامان می دهد تا علقه شود) و در مرحله سوم موزون ساختن یعنی اعضاء بدن دریافت می کند و در نهایت از بین انسان های ما قبل خود بهترین و زیبا ترین صورت ها را که خداوند می خواست دریافت می کند. انسان نئاندرتال پشم سراسر بدنش را پوشانده بود و تا اندازه ای هم با شعور بود زمان سپری شد نسل جدید انسان بدنش بدون مو شد و متوجه شد لخت است و آگاهی را دریافت کرد که باید شرمگاهش را بپوشاند. این جهش تکامل فکری و عقلی انسان تکامل یافته است و امروزه ما می بینیم که بهترین و زیبا ترین شکل ظاهری را به انسان عنایت فرمود. خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ وَ صَوَّرَكُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَكُمْ وَ إِلَيْهِ الْمَصِيرُ-خداوند جو زمین و زمین ( محدوده حیات از بالاترین قسمت طبقات جو است تا روی و زیر خاک که در آن انسان را صورت دهی کرد) را به حق آفرید برنامه تدوین شده داشت و شما انسان را صورت دهی کرد و بهترین و زیبا ترین صورت دهی را از بین سایر جانداران نصیب شما انسان کرد.و راه شما انسان بسوی خدا است. سید محمد تقوی اهرمی 12/2/1400

 

 

بازدید: 1189