قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

ولوج روح در جنین و واقعیت آن در قرآن

 

مقدمه نوشتار


روح چیست جواب این سوال را خداوند می فرماید و یسئلونک عن الروح قل من امر ربی و ما اوتیتم من العلم الا قلیلا روح از سنخ امر ربی است و اطلاعات کمی در باره آن در اختیار شما قرار داده ام. حال امر خداوند چیست. امر فرمان و دستور خداوند است که به اشکال متفاوت در وجود جمادات، انسان و موجودات زنده در حیات زمین گذاشته شده است جهان مادی با امر به یک باره خداوند از هیچ هست شد به عبارتی امر باعث ایجاد خلق گردید. إِنّا کُلَّ شَيْ‏ءٍ خَلَقْناهُ بِقَدَروَ ما أَمْرُنا إِلاّ واحِدَةٌ کَلَمْحٍ بالبصر. کل شیی یعنی کل ماده که می تواند جهان مادی را که کل شی را در بر دارد معنی کرد. کل می تواند معنی خودش را هم بدهد (هر و تمامی چیز و چیز هم می تواند ماده معنی دهد ) قدر با سکون دال و فتحه ق معنی اندازه ولی قدر با فتحه ق و فتحه و تشدید دال ، معنی تقدیر می دهد نه اندازه. بنابراین معنی آیه می شود ما کیهان را با طرح و برنامه خلق کردیم و امر ما در آن یک فرمان واحده به اندازه یک چشم بهم زدن است. در یک پلک زدن چشم در مقیاس کوچکتر از ثانیه. وَلِلّهِ غَیْبُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا أَمْرُ السَّاعَةِ إِلاَّ کَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ -النحل –77 ماوراء جهان مادی در سیطره ذات باری تعالی است و از آن جا امر الساعه با یک کلمح البصر و حتی بسیار کمتر از آن در ایجاد کیهان قرار می گیرد. امری که به بالاترین سرعت مستقر می شوند. امر الساعه قیامت نیست. قیامت وجود دارد و با یک نفخ فی الصور وقایعی در آن اتفاق می افتد. اشرقت الارض بنور ربها عامل ظهور قیامت است. قیامت و علم کوانتوم در قرآن. امر الساعه در قرآن مفهوم مه بانک را میدهد.

امر خداوند کیهان را خلق می کند


ماده با قوانین چهار گانه طبیعت که خداوند با ملائکه هنگام انبساط کیهان در آن قرار می دهد تا با دریافت ذرات بنیادی از درون انبساط کیهان در شش مرحله خلق شود و امر در ماده مستقر می گردد. آیه اول سوره فاطر خداوند ابتدای انبساط کیهان چهار نیروی طبیعت را در کیهان قرار میدهد.


الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ جَاعِلِ الْمَلَائِكَةِ رُسُلاً أُولِي أَجْنِحَةٍ مَّثْنَى وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ يَزِيدُ فِي الْخَلْقِ مَا يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ -سپاس مخصوص خداوند باز کننده کیهان است (آغاز خلقت کیهان از ابتدای انبساط کیهان است) ملائکه را به عنوان پیام رسان "رسل" در آن قرار داد که برخی دارای دو تا دو تا بال(قدرت یا نیرو) و برخی سه تا سه تا و برخی چهار تا چهار تا و اراده او بر خلق بیشتر قرار دارد و خداوند بر کل شیء که می تواند کیهان باشد قدرت حاکمه و سیطره دارد. این امر قوانین چهار گانه طبیعت هستند و نظم ماده و تظاهرات آن را بر عهده دارد. امر با ماده تا خلق منظومه شمسی ادامه دارد و از ماده جدا نیست. آیه 45 سوره اعراف این واقعیت را بیان می فرماید و نیاز نداریم به عالم تخیلاتی امر و عالم خلق بپردازیم. ما از دید فلسفه به این مطالب نگاه نمی کنیم. ابزار بررسی را بر دیدگاه علم روز و علوم طبیعی بنا نهاده ایم و می خواهیم از ابتدا ی خلق کیهان رد روح را دنبال کنیم.


ان ربكم الله الذي خلق السموات والارض في سته ايام ثمّ استوي علي العرش يغشي الليل النهار يطلبه حثيثاً و الشمس و القمر و النجوم مسّخرات بامره، الا اله الخلق والامر تبارك الله رب العالمين- خداوند رب شما است و او کسی است که کیهان را در شش دوره خلق کرد و سپس به مدیریت آن پرداخت، شب را بر روز می پوشاند و آن دو در پی هم روانند(یغشی فقط یک بار در قرآن آمده و پوشاندنی تکراری و جایگزینی می تواند معنی دهد و دلیل آن یطلبه است)، شب و روز و خورشید و ماه و ستارگان را مسخر خود گردانید (با امر خود) و او اله (صاحب) خلق و امر به طور هم زمان است، تبارک الله رب العالمین. تا این جا خلق و امر تفکیک ناپذیرند چرا که خداوند با امر خود نظم حهان مادی را فرماندهی می کند.

حیات در زمین با امر خداوند آغاز می گردد

جو هفت طبقه زمین حیات را در آغوش خود محافظت می کند. امر خداوند عامل اصلی بقاء و تداوم حیات است. زمین در دو دوره خلق می شود و روی آن پوسته جامد قرار می گیرد و بر روی پوسته جامد در حال سرد شدن و در کریستال سنگ رس و از حما مسنون و در چهار دوره اقوات نطفه اولیه حیات خلق می شود و برای حفاظت از آن جو یک پارچه و دودی و تاریک در دو دوره به هفت طبقه برنامه ریزی و ایجاد می شود و امر خداوند در طبقات هفت گانه جو زمین وحی می گردد. آیه 12 سوره فصلت وحی شدن فرمان خداوند در طبقات جو زمین را بیان می کند. سه آیه قبل را در مقاله پیدایش حیات و علم زیست شناسی در قرآن ملاحظه فرمایید.

فَقَضَاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ فِي يَوْمَيْنِ وَأَوْحَى فِي كُلِّ سَمَاء أَمْرَهَا وَزَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَحِفْظًا ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ-پس خداوند(سماء یک پارچه و دودی را ) در دو دوره به هفت طبقه برنامه ریزی کرد و در هر و یا کل طبقات جو زمین امر خود را قرار داد و جو زمین را به زینت نور ستارگان مزین فرمود و آن را در پروسه حفاظت قرار داد و این برنامه ریزی خداوند دانا و عزیز است. نور ستارگان با شفاف شدن جو زمین زینت بخش زمین می شود.


تا اینجا به مفهوم امر و خلق آشنا شدیم. یکی از سنخ امر روح است و روح امری است که با حیات سر و کار دارد. در حقیقت روح امری است در خدمت موجودات زنده و انسان. در موجودات زنده مانند زنبور عسل دستور خداوند و چگونگی رفتار و زندگی موجودات زنده وحی شده است و هر موجود زنده بر فطرت ذاتی که خداوند مقرر فرموده ادامه حیات می دهد. اسلکی سبل ربک راه خدا مطابق دستورات ابلاغی به پیمائید. در سوره هود آیه 56 خداوند صراحتا بیان می فرماید.

که ریز حنبندگان را با امر خود راه می برد. اني تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ رَبِّي وَرَبِّكُمْ ۚ مَا مِنْ دَابَّةٍ إِلَّا هُوَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا ۚ إِنَّ رَبِّي عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ من به خدایم و خدای شما توکل می کنم خدایی که هیچ ریز جنبنده ای نیست مگر سرنوشت او را در ید قدرت خود دارد و خدای من بر صراط مستقیم برنامه خود را تنظیم کرده است. دو نوع روح مستقل از هم وجود دارد. روحی که حامل پیام به برگزیدگان خدای متعال است، انسان مستقل از سایر موجودات به برخی از آن ها که مشیت خداوند بر آن قرار گرفته پیام و وحی توسط روح القدس به او ابلاغ می شود. مانند وحی به رسول اکرم ص و حضرت عیسی ع و حضرت مریم ع. آیه 15 سوره غافر.

رَفِيعُ الدَّرَجَاتِ ذُو الْعَرْشِ يُلْقِي الرُّوحَ مِنْ أَمْرِهِ عَلَى مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ لِيُنذِرَ يَوْمَ التَّلَاقِ . خداوند رفیع الدرجات ذوالعرش، روح از امر خود را به هر کس که خواست و اراده اش قرار گرقت می فرستد تا به مردم برای روز قیامت تدکر دهد.

دوم روحی که در موجودات زنده استقرار یافته و رابط آن ها با خداوند متعال است. می خواهیم با اتکا به آیات قرآن بدانیم که این روح از کجا در موجودات زنده و انسان نفخه شد. در روایات و احادیث فراوان در باره روح بسیار بحث کرده اند نظرات گوناگونی به چشم می خورد و ریشه طرز تفکر این روح که بحث اصلی ما بر آن قرار گرفته به تفاسیر صدر اسلام و امثال ابن عباس بر می گردد که جای خود دارد که همه تعریف روح از دید روایات است که جای خود دارد. ما می خواهیم بدانیم آیا این روح تنها به انسان تعلق دارد یا به همه موجودات زنده اعم از گیاهان و جانوران دوم در چه زمانی این روح در ساختار موجودات زنده و انسان نفخه شده است. دید گاه ها متفاوت است نگاهی به آیات قرآن داشته باشیم مطالب جالب و جدیدی خواهیم رسید. این نظر اینجانب است برای تشحیذ ذهن پزوهش گران.


حضور خدا در بدن انسان


خداوند متعال می فرماید از رگ گردن شما انسان به شما نزدیک تر هستم-آیات16 تا 18 سوره ق- وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ- و در حقیقت (یقین بدانید که) که ما انسان را خلق کردیم و هر آنچه در ذهن او می گذرد را می دانیم، زیرا به او از رگ گردنش نزدیک تریم. تشبیه جالبی است رگ گردن مهمترین رشته حیات در بدن انسان است که اگر بدان لطمه ای وارد شود دیگر حیاتی ندارد بنابراین باید محل بسیار مهم و حیاتی را در دست قدرتمند خود داشته باشد که حتی وسوسه های در فکرش هم بداند. در آیه بعدی محل استقرار خود ( امر خود) را بیان می فرماید.روح خداوند امر او است و با امر خود تسلط خود بر انسان را اعمال می کند-

إِذْ يَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّيَانِ عَنِ الْيَمِينِ وَعَنِ الشِّمَالِ قَعِيدٌ-دو در هم تلاقی کننده متوالی در چپ و راست هم در بدن او نشانده ایم- به متن آیه دقیق تر نگاه کنیم .دو رشته که در مکان های معین و متوالی با هم ملاقات می کنند (استعاره از پیچ خوردن مکرر) یکی در راست و دیگری در چپ متلقیان. با دو رشته دی.ان.ای که در هم پیچیده و در مکان معین با هم می پیچند مقایسه کنیم اگر دو رشته دی.ان.ای را به صورت مستقیم و صاف که پیچ نخورده اند نگاه کنیم نردبان بسیار درازی به نظر می آید ، حال اگر به هم پیچ بخورند به نظر می رسد که دو پایه نردبان در مکان هائی به هم می رسند. در آیه بعد می فرماید هیچ عملی انجام نمی شود مگر اینکه رقیب می گیرد و آماده می کند و عتید ضبط می کند ( المیزان).به مقاله ژنتیک و اشاره قرآن به دو رشته ساختاری و وظائف محوله آن- مراجعه فرمایید. بنابراین روح در بدن فرماندهی ژنوم انسان را در دست دارد. ابزار ضبط اعمال و وسوسه های انسان دی.ان.ای است که روح بر آن تسلط دارد. در قران با کلمات نفخت من روحی و نفخنا من روحی به این روح اشاره فرموده. سه مورد در باره خلقت انسان و یک مورد اصلاح ژنتیکی کروموزوم جنسیتی در حضرت مریم ع و دیگری در همسر ذکریا که نازا بود و خداوند با نفخت من روحی و تغییرات ژنتیکی به آن ها فرزندی عطا می کند. ما با سه آیه خلقت انسان کار داریم و دو ایه دیگرهم بحث علمی مهم و جدیدی دارد که انشاءالله ارائه می گردد.


نفخت من روحی در دوره تکامل انسان در حال شدن


در قران هیچ اشاره ای به دمیدن روح در آدم وجود ندارد و کلمه خلق الآدم من نطفه و یا خلق الآدم من طین نیز اشاره نشده. پنچ آیه در قرآن به کلمه نفخ من روحی و من روحنا اشاره کرده که به مفهوم استقرار روح در جسم انسان و بشر در حال شدن است. باید سعی کنیم بتوانیم زمان این رخداد را از آیات بیرون آوریم آیا در طبیعت اولیه بعد از خلق زمین است و یا در درون جنین و بعد از چهارماهگی آن اتفاق افتاده است. البته علم فقه به این موضوع رسیده که روح در جنین و در چها ماهگی و با حرکت جنین در آن نفخه می شود که در قوانین سقط جنین هم آورده شده است واین قوانین بر اساس نظر گذشتگان و راویات شکل گرفته و قصد ایراد بر این قوانین ندارم ولی آیات قرآن در خلقت انسان چیز دیگری می فرماید و ما قصد داریم به کمک علوم طبیعی و سایر آیات قرآن به آن برسیم. ابتدا سه آیه خلقت انسان را بررسی می کنیم تا ثابت کنیم روح قبل از تکمیل جسم نفخه شده است و در طبیعت است و نه در جنین درون رحم. آیات 7 تا 9 سوره سجده به دو مرحله قبل و بعد از نفخ من روحی اشاره کرده است و این تقسیم بندی در بسیاری از آیات خلقت انسان تکرار شده است.

الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الإِنسَانِ مِن طِينٍ - ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِن سُلالَةٍ مِّن مَّاء مَّهِينٍ - ثُمَّ سَوَّاهُ وَنَفَخَ فِيهِ مِن رُّوحِهِ وَ جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ قَلِيلا مَّا تَشْكُرُونَ – خداوند است که جمیع ملزومات لازم برای خلق انسان را به نحو احسن خلق کرد و خلق انسان را در سنگ رس (من صلصال من حما مسون ) آغاز نمود و نسل بیرون آمده از رسوب حما مسنون که اولین نطفه حیات بود را در آب کم در طین رسوب داد. سپس آن نطفه را سامان داد و وقتی شرایط لازم را پیدا کرد روح در آن نهاده شد. مقاله خلقت انسان و تصورات غلط مشروحا در باره این آیات شرح داده ام و این جا جایگاه نفخ من روحی را بررسی می کنیم، اگر به متن این آیات که مهم ترین آیات متصل به هم در باره خلقت انسان است دو قسمت اول قبل از نفخ من روحی و بعد از آن که با جعل لکم اعضاء بدن برای شما از قسمت اول تفکیک می شود و این به این معنی است که پروسه نفخ من روحی قبل از تشکیل اعضاء روح دمیده شده است و نه در جنین درون رحم و پس از تکمیل اعضاء که اشتباه بزرگی است.

در بسیاری از آیات این دو دوره را به وضوح از هم تفکیک کرده است. قسمت دوم که با جعل لکم شروع می شود را به خاطر داشته باشید. آیات دوم خلقت انسان 26 تا 29 سوره حجر را بررسی می کنیم. آیات خلقت انسان در یک دسته آیات چند تایی قرار گرفته که همه با هم ارتباط مفهومی دارند. اینکه ما یک آیه را جدا کنیم و آن را مورد استناد قرار دهیم روش درستی نیست. این آیات از نگاه تصورات ذهنی چهارده قرن قبل بیان شده که با واقعیت مفهوم اصلی آن در تنافص است.

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ- وَالْجَآنَّ خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ مِن نَّارِ السَّمُومِ- وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلاَئِكَةِ إِنِّي خَالِقٌ بَشَرًا مِّن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ- فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي فَقَعُواْ لَهُ سَاجِدِينَ-در حقیقت ما انسان را در سنگ رس و از رسوب سیاه حما مسنون خلق کردیم و جان را قبل از آن از آتش نفوذ کننده ( نیروی نفوذی) خلق کردیم. چرا خداوند اشاره به جان کرده آن هم هنگام خلق انسان در حال شدن که به صورت نطفه اولیه حیات از رسوب سیاه و در سنگ رس بیرون می آید، وقتی به عمق مفهوم آیه نگاه کنیم به این نتیجه می رسیم که بدون جان امکان خلق انسان نبوده است. در مقاله-جن و جان از خرافات تا واقعیت قرآنی-قسمت اول جان به مستندات قران و علوم طبیعی اشاره کرده ام.

ادامه آیه وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلاَئِكَةِ إِنِّي خَالِقٌ بَشَرًا مِّن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ و هنگامی که خداوند به ملائکه فرمود من خلق کننده بشری در سنگ رس و از رسوب حما مسنون هستم. این آیه در ادامه دو آیه قبل آمده و ارتباط مفهومی مستقیم با آن ها دارد. چه چیزی از سنگ رس خلق شد، آیا از درون سنگ رس جنین انسان و یا بشر کامل بیرون آمد. در سایر آیات اشاره به نطفه می کند و آن نطفه امشاج یا اولین نطفه حیات که مولکول ار.ان.ای بوده است و خداوند به این نطفه اشاره می کند و آن را بشری می نامد. خداوند هنوز این بشری را خلق نکرده می فرماید هر وقت خلق کردم و آن نطفه را سامان دادم و از روح خود در آن دمیدم به او سجده کنید. فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِن رُّوحِي فَقَعُواْ لَهُ سَاجِدِينَ. مقاله سجده ملائکه در دو دوره زمینی طولانی به بشر و ادم. مفسرین محترم این بشری را انسان کامل گرفته اند و سویته هم به همین دوران وصل کرده اند که انسان از رحم مادر بیرون می آید و نفخت من روحی هم در رحم و در جنین رخ داده است. چه دلیلی بر این ادعا وجود دارد. تنها دلیل این است که مفسرین صدر اسلام روایت کرده اند و چه حجتی از این بالاتر باید آیات قرآن طوری تفسیر شود تا با نظر گذشتگان مطابقت داشته باشد.

اینکه از درون سنگ رس نطفه اولیه حیات بیرون آمده را نمی توان انکار کرد. در مقاله خلقت انسان و تصورات غلط اشاره کرده ام. نطفه اولیه حیات حامل اولین مولکول ار.ان. ای است. این مولکول تمامی ترکیبات شیمیایی در مقیاس کم و کد بندی اولیه را دارا است و تنها باید در پروسه های تکامل ( خلق من نطفه ، سویته و صورکم)به هم وصل و با برنامه تدوین شده و طی زمان طولانی به بشر کامل تبدیل شوند. دقت فرمایید سه مرحله تکامل که در پرانتز به آن اشاره کردم در آیات سوره سجده دقیقا بیان شده است. این مولکول ار.ان.ای اولیه در حقیقت بذر بشر است. مثالی بزنیم.


دانه انجیر بسیار ریز است وقتی کاشته می شود از آن درخت تنومند انجیر بیرون می آید. چه چیزی باعث می شود این دانه ریز از اطراف خود مواد مورد نیاز را پیدا کند و خود آن را بسازد تا درخت تنومند شود. نرم افزار حیات که در ژنوم آن تعبیه شده و مولکول های اصلی ساختار انجیر در ژن های آن وجود دارند و نرم افزاری در ژنوم آن دستورات لازم را ابلاغ می کند و علاوه بر آن باید شعوری بر عملیات ژنوم نظارت و فرماندهی کند و مواد اولیه و خام را از محیط اطراف جذب کند و آن هم مواد ساده. در خاک اسید های آمینه از بیست نوع خوراکی و آن هم به صورت ایزومر آلفا، نوکلئوتید، قند ها و غیره وجود ندارند، آب، ازت، فسفر، گوگرد و عناصر دیگر، کربن و اکسیژن مورد نیاز را از هوا می گیرد و سوخت و ساز و همه ترکیبات لازم را خودش طبق دستورات ذخیره شده در ژنوم با فرماندهی روح می سازد. ما این دانه ریز رامی گوئیم درخت انجیر که می خواهد رشد کند تا به درخت انجیر برسد. همین روش هم در باره بشر صدق می کند. ار.ان.ای همان بشر در حال ساخت است. البته تنها بشر نیست، در پروسه تکامل باید قرار گیرد و دو نیم میلیارد سال بگذرد تا کدینک متنوع و ژن های مختلف ایجاد شوند تا بشر کامل به صورت آدم از آن ظهور کند. بنابراین بشری که ملائکه باید به او  سجده کنند بشر کامل نیست و ارتباطی هم با آدم ندارد باید نطفه اولیه حیات که نطفه امشاج است در دوره سویته سامان داده شود تا به نطفه تکامل یافته با ژنوم و غشاء هسته ای و سلولی کامل به او عطا شود و جنسیت نر و مادینگی هم که همان کروموزم جنسیتی زوجین ذکر و الانثی است در آن قرار گیرد تا شرایط نفخت من روحی برایش فراهم شود وبه علقه تک سلولی تکامل یافته با مولکول دی.ان.ای. که نفس واحده است تبدیل شود. حال چرا ملائکه باید به بشر سجده کند. ماهیت ملائکه نیرو هایی هستند که خداوند ماموریت ثابت به آنها واگذار کرده بشر درحال ساخت به این مولکول هل نیاز دارند و ملائکه باید در درون بشر قرار گرفته و تسلیم روح حاکم در بدن شود و آنزیم ها دیاستاز ها و بسیاری از مولکول های حیاتی از جمله ATP. و سایردر خدمت ساختار بشر قرار گیرند.


تا کنون دو آیه از سه آیه خلقت انسان و نفخت من روحی را بررسی کردیم و آیه سوم همان مطلب آیه فوق را تکرار می کند و یک نکته بسیار مهم در آن است که به جای من صلصال من حما مسنون فقط من طین آمده که مفسرین هزار و چهار صد سال به آن توجه نکرده اند وبا مقایسه با آیه قبل طین مساوی است با من صلصال من حما مسنون آیه 71 سوره ص -

إِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي خَالِقٌ بَشَرًا مِنْ طِينٍ - فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ – بنابراین چیزی که از طین بیرون می آید به استناد آیه زیر نطفه است- وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِينٍ- ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ- و به درستی و یا در حقیت ما انسان را از رسوب در سنگ رس (من صلصال من حما مسنون) خلق کردیم و نطفه (بیرون آمده از طین) را در پوشش و یا غشاء محکم و استوار قرار دادیم. مفسرین نطفه بیرون آمده از سنگ رس را بر اساس نظر گذشتگان صدر اسلام را آب مرد گرفته اند و قرار مکین هم رحم زن معنی کرده اند که از نظر عقلی آیه چنین مفهومی ندارد. آیا این دو آیه ارتباطی به هم ندارند ؟ یا رخدادی بلافاصله بعد از خلقت انسان در صلصال است که منجر به خلق اولین نطفه حیات می شود. آیه إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ نُطفَةٍ أَمْشَاجٍ نَبْتَلِیهِ فَجَعَلْنَاهُ سَمِیعًا بَصِیرًا را با آیات 7 تا 9 سوره سجده مقایسه فرمایید.

قسمت اول خلق نطفه و قسمت دوم نبتلیه از یک حالت به حالت دیگر در آمدن که همان سویته است و سوم صورکم هم فجعلنا سمیعا بصیرا است. با توجه به آیات فوق و سوره سجده آیه فانا خلقناکم من تراب ثم من نطفه ما شما از خاک و سپس از نطفه آفریدیم. شما را ابتدا در خاک آفریدیم نطفه در هیچ کدام از آیات نطفه آب مرد معنی نمی دهد. به این آیه هم نگاه کنیم- أَلَمْ يَكُ نُطْفَةً مِّن مَّنِيٍّ يُمْنَى- ثُمَّ كَانَ عَلَقَةً فَخَلَقَ فَسَوَّى- فَجَعَلَ مِنْهُ الزَّوْجَيْنِ الذَّكَرَ وَالْأُنثَى- آیا او نطفه از تقدیر نبود که مقدر می شود( آیا او نطفه برنامه ریزی نبود که به بار می نشیند)، سپس علقه بود که خلق می شود و بعد از آن سویته می گردد. یعنی اول نطفه امشاج بود و سویته می شود و در آن کروموزوم جنسیتی نر و مادینگی قرار می گیرد  پس علقه بعد از دریافت مولکول دی.ان.ای و کروموزوم جنسیتی شرایط نفخ من روحی را دریافت می کند.

بنابراین نفخ من روحی پیوند تفکیک نا پذیر با ژنوم موجودات زنده دارد. به آیه یتلقی المتلقیان در بالا بر گردیم و مجددا در آیات تفکر کنیم. چه چیزی اطلاعات اعمال و رفتار و گفتار ما را مرتبا به کتاب مبین دریافت و می فرستد. این تنها روح است که نرم افزار ژنوم موجودات زنده را در اختیار دارد. ژنتیک و اشاره قرآن به دو رشته ساختاری و وظائف محوله آن-. آیا زمانی که روح در ساختار بشر ولوج می شود بشر به شکل جنین و در شکم مادر است و به محض جان گرفتن تکان می خورد و یعنی روح را دریافت می کند. اگر تکان خوردن عامل نفخ روح باشد اسپرم جان دار است و حرکت می کند و با دم خود سرعت می گیرد و شعور دارد و به سمت هدف برنانه ریزی می رود و وقتی به درون اوول نفوذ کرد تمامی تعداد بیشمار اسپرم ها یا مطلع می شوند و یا اوول مانع ورود سایرین می شود. پس هر دو جان دارند و حرکت دارند و روح از قبل در آن ها عامل جان دار بودن آن ها است چرا ما سعی نمی کنیم با منطق و عقل با آیات متشابه بر خورد کنیم.

کجای قرآن اشاره شده که در جنین روح ولوج می شود. این از روایات که نظر گذشتگان است می فهمیم و به قرآن نسبت غیر واقعی می دهیم. جنین تکامل یافته که دوره اتمام رشد خود را می گذراند روح دریافت می کند و ملاکه هم کارشان این است روزانه هر جنینی در رحم مادر تکان می خورد به او سجده کنند. عقل و تفکر در آیات از واجبات است و موظف هستیم از این نعمت خدا دادی استفاده کنیم .ما بر عکس این نعمت عقل و تفکر را دادیم به امثال ابن عباس و مفسرین صدر اسلام و خودمان را راحت کردیم دیگر به عقل و تفکر و خرد نیاز نداریم. این آیه با آیه های قبل که آن ها را بررسی کردیم پیوند دارد. هر دو سری آیات یک مطلب را بیان می کنند. آیه ای که این تفکرات غلط را از آن در صدر اسلام ساخته اند و غیر از این هم چاره ای نداشتند برداشت علمی آن زمان ایجاب می کرد. آیا نباید به روز رسانی شود. آیه زیر مانند سایر آیات خلقت انسان از کریستال سنگ رس شروع می شود. آیات 12 الی 14 سوره مومنون _

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِينٍ- ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ- ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ- آیه اول و دوم مراحل خلق نطفه و سویته است و بعد از خلق علقه صورناکم است. یعنی مرحله وَ جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ قَلِيلا مَّا تَشْكُرُونَ است. روح در نطفه علقه مستقر می شود. و بعد از علقه انشاء مستقل از مرحله قبل است به آیات زیر نگاه کنیم.


قُلْ هُوَالَّذِی أَنشَأَکُمْ وَجَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِیلاً مَّا تَشْکُرُونَ. دوره خلق نطفه و سویته مساوی است با قل هو الذی انشائکم و جعل لکم السمع و الابصار دوره جدا و مستقل است. آیه زیر این را می فرماید.


قُلْ أَنشَأَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ- بگو اعضای بدن را برای شما انشاء کردیم. انشاء خلق نیست انشاء دوره تکمیل شدن اعضاء در زمان طولانی است. اگر باز هم قانع نشدید آیه دیگری برای افراد اهل تفکر و تعقل هم داریم شاید باور کنند.

وَاللَّهُ أَخْرَجَكُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَ جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تشکرون- و خداوند (زمانی) که شما را از شکم نیای خود بیرون آورد در حالی بود که هیچ علم و آگاهی نداشتید( زیرا اعضاء بدن نداشتید) و سپس جعل لکم السمع والابصار والافئده شاید باور کنید و شکر گذار باشید. حال آیه 12 تا 14 را بیان کنم.


وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِينٍ- ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ-در حقیقت ما انسان را در طین( من صلصال من حما مسنون) خلق کردیم و نطفه بیرون آمده از درون سنگ رس و از حما مسنون را در پوشش محکم و استوار (غشاء هسته ای و سلولی که بحث بسیار مهم دانشمندان زیست شناسی است که هنوز به چگونگی این رخداد فکر و تحقیق می کنند و قرآن واضح و شفاف آن و محل و مکان آن را برای علم زیست شناسی بیان فرموده و ما تصورات خیالی را ساخته ایم و می گوئیم این از جانب خدا است) این نطفه همان پیش نطفه امشاج است که باید از حالتی به حالت دیگر در آید تا به علقه نفس واحده تبدیل شود، نفسی که روح دارد و ژنوم کامل و کروموزوم حنسیتی- و جعل زوجین الذکر والانثی- در آن مستقر می گردد و تمامی موجودات زنده از آن منشاء می شوند. آیه بعد مراحل تکامل علقه را تا انشاء آخر که آدم باشد را برای ما بیان می فرمایدکه همان قل انشاء لکم السمع و الابصار و..است.


ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ- پس نطفه بیرون آمده از درون کریستال سنگ رس که پوشش غشاء سلولی و هسته ای را دریافت میکند قرار مکین را به علقه خلق کرد و علقه را به غضروف یا بی مهره گان خلق کرد و غضروف را به استخوان خلق کرد و بر روی آن ماهیچه قرار داد و سپس آخرین انشاء در تکامل که خلق انسان تکمیل شده و از درون آن آدم اولین انسان تکامل یافته از نسل انسان های اولیه را با یک جهش فکری و عقلی بیرون آورد که خداوند برترین خلق کنندگان است. کجای این آیه به روح اشاره کرده است و مفسرین صدر اسلام ثم انشاناه خلق آخر را روح گرفته اند و تمامی رخ داد درون طبیعت را به درون رحم منتقل کرده اند. انشاء الله برای پویندگان حقیقت خلقت انسان در قرآن مفید واقع شده باشد و به این واقعیت برسیم تصورات کهن چهارده قرن پیش در آیات متشابه باید به روز رسانی شود تا چهره علمی قرآن آشکار شود. سید محمد تقوی اهرمی 27 اردیبهشت 1400

 

بازدید: 1551