قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

یوم الاذفه و چرائی نزدیک بودن قیامت

مقدمه نوشتار


در آیات متعددی خداوند به انسان هشدار می دهد چندان فاصله ای با قیامت نداری تا دیر نشده فرصت ایمان به خدا را از دست نده. یوم الاذفه روزی که نزدیک است. آیه 18 سوره غافر می فرماید- وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْآزِفَةِ إِذِ الْقُلُوبُ لَدَى الْحَنَاجِرِ كَاظِمِينَ ۚ مَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ حَمِيمٍ وَلَا شَفِيعٍ يُطَاعُ- (اى پيامبر!) مردم را از روز نزديك (قيامت) هشدار ده، آن‌گاه كه (از شدّت وحشت) جان‌ها به گلوگاه رسد، در حالى كه اندوه خويش فرو مى‌برند، (در آن روز) براى ستمكاران هيچ دوست دلسوز و هيچ شفاعت ‌گرى كه سخنش پذيرفته باشد وجود ندارد.-ترجمه رایج است که همه مفسرین به استناد دیدگاه صدر اسلام آن را بیان می کنند. در حقیقت روی تذکر و هشدار خداوند تاکید شده و به چرائی نزدیک بودن یوم الاذفه روزی که قیامت نزدیک است اشاره ای نشده در حالی که در آیات بیشمار نزدیک بودن قیامت برای انسان را به وضوح شرح داده است. بعلاوه در ترجمه آیه هم ایرادی است که مترجمین در واقع تفسیر آن را در ترجمه می نویسند که ترجمه اصلی را در پایان نوشتاراشاره می کنم. مفهوم این آیه این است که فاصله شما تا قیامت باندازه عمر باقی مانده شما است. به عبارتی مرگ مساوی است با ورود به قیامت یا واضح تر بیان کنم مرگ حائل زندگی دنیا و رخداد قیامت است. در نوشتار قیامت از دیدگاه علم کوانتوم و قرآن و چند نوشتار مشابه در باره اینکه انسان بعد از مرگ به صورت اطلاعات در می آید و به روش کوانتومی تله پور تیشن زنده می شود و در نوشتار های
حیات برزخی تخیلات یا واقعیت قرآنی و برزخ تا قیامت لحظه ای بیش نیست به کوتاه بودن زمان مرگ تا قیامت پرداخته ام. با برخورد به چند آیه دیگر به این نتیجه رسیدم که مرگ حائل بین زندگی دنیا و قیامت است. این در حقیقت تکمیل نظریه قبلی برزخ تا قیامت زمانی ندارد است که قرآن در آیه یوم الازفه و چند آیه دیگربه آن پرداخته است. 

آیاتی که به مرگ به عنوان برزخ دنیا و قیامت اشاره شده است.

آیه اول سوره انبیاء می فرماید-اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسابُهُمْ وَ هُمْ في‏ غَفْلَةٍ مُعْرِضُون-‏ روز حساب مردم، به آن ها بسیار نزدیک است اما آن ها در غفلت و روی گردانند. حسابهم روز حسابرسی مردم همان روز قیامت است این روز برای مردم نزدیک است ولی مردم از این موضوع در غفلت هستند و این واقعیت را نمی دانند، از آن روی گردان هستند. در قرآن این واقعیت که قیامت پس از برچیده شدن کیهان مادی رخ می دهد انکار ناپذیر است و آیات فراوان داریم از جمله آیات 1 تا 9 سوره معارج-

سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ - لِلْكَافِرِينَ لَيْسَ لَهُ دَافِعٌ - مِنَ اللَّهِ ذِي الْمَعَارِجِ - تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ- فَاصْبِرْ صَبْراً جَمِيلًا - إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً -وَ نَراهُ قَرِيباً - يَوْمَ تَكُونُ السَّماءُ كَالْمُهْلِ - وَ تَكُونُ الْجِبالُ كَالْعِهْنِ- سوال کننده ای از عذابی که رخ خواهد داد و برای کافران هیچ باز دارنده ای نیست سوال کرد واین عذاب روز قیامت است که از جانب خداوند صاحب عروج های مضاعف است. من الله ذی المعارج مفهوم علمی والائی دارد که تنها به خدای صاحب درجات و رتبه ها بسنده شده است. این آیه را کمی بسط دهیم و سپس به سایر آیات بپردازم. نزول از ابتدای بدیع السموات و الارض و فاطر السموات و الارض در خلق کیهان نقش برجسته ای دارد ذرات بنیادی از نور ناب احدیت متجلی و ایجاد شده و و بعد از انبساط کیهان در ماده نازل می شود و امر خداوند هم همراه ذرات بنیادی در آن استقرار می گردد.

ان ربكم الله الذي خلق السموات و الارض في سته ايام ثمّ استوي علي العرش يغشي الليل النهار يطلبه حثيثاً و الشمس و القمر و النجوم مسّخرات بامره، الا اله الخلق و الامر تبارك الله رب العالمين اعراف 54 هود-پروردگار شما خدائی است که آسمان ها و زمین ( کیهان ) را در شش روز آفرید( دوره) سپس به عرش آن پرداخت ( به مدیریت آن پرداخت تا حیات را در زمین ایجاد کند) شب را در روز می پوشاند و روز شتابان آن را می طلبد (چرخش شب و روز که پی در پی هم می آیند استعاره به ایجاد حیات است ) و آفتاب و ماه و ستارگان مسخر فرمان او هستند ( برای بقاء حیات منظومه شمسی و کهکشان راه شیری را مسخر خود ساخت) آگاه باشید خلق و امر به عنوان دو پدیده از آن خدا است. ماده برای بقاء خود به امر نیز دارد که در آن نازل شد. تبارک الله رب العالمین . این آیه خلاصه خلقت کیهان و هدف آفرینش را بیان می فرماید که برای مدیریت آن نزول فراوان دست اندر کار ساماندهی آن است از ارسال وحی ونزول ملائکه و نزول روح که امر خداوند است.

تنزل الملائکه و الروح استمرار دارد. اولین نزول ملائکه و روح در آیه اول سوره فاطر رخ داده است. الحَمْدُ لِلّهِ فاطِرِ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ جاعِلِ الْمَلائِکَةِ رُسُلاً أُولي أَجْنِحَةٍ مَثْني وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ يَزيدُ فِي الْخَلْقِ ما يَشاءُ إِنَّ اللّهَ عَلي کُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدير - ستايش مخصوص خداوندي است که باز کننده آسمان ها و زمين (کیهان) است ملائکه را رسولاني در آن قرارداد که داراي بالهاي (قدرت یا نیرو) دو گانه و سه‏ گانه و چهارگانه هستند، او هر چه بخواهد در آفرينش مي‏ افزايد، و او بر هر چيزي تواناست. ملائکه قوانین طبیعت است و رسلا پیام رسان های الهی در دل ماده و امر هم روح است که تواما در ماده استقرار می یابند بنابراین ماده از خلق و امر ایجاد شده است امر از سنخ اطلاعات است و خلق ساختار مادی جهان. خداوند با امر خود در وجود تمامی ماده اعم از جاندار و بی جان حضور دارد. نزول و عروج لازم و ملزوم یکدیگرند. بقاء جهان مادی به این دو عامل وابسته است. مرگ با عروج آخرین اطلاعات که یتوفی می شود رخ می دهد. همان طور که ما نزول فراوان داریم عروج فراوان هم داریم و از این جهت خداوند صاحب عروج ها است. درجات و مراتب در ترجمه مِنَ اللَّهِ ذِي الْمَعَارِجِ نمی تواند درست باشد. حال ادامه آیه می فرماید تمامی نزول ها که شامل ملائکه و روح است از جهان مادی عروج می یابند و این جا پایان و برچیده شدن جهان مادی است.


تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ-ملائکه و روح با پایان ماموریت به خدا عروج می کنند یعنی از جهان مادی فرا خوانده می شوند دیگر نزولی نداریم . جهان مادی وجود ندارد و پایان ماموریت ملائکه و روح است چه موقع این رخداد اتفاق می افتد. در پنجاه هزار سال دیگر از زمانی که آیه نازل شد به بعد و نه در قیامت. با محاسبات اختر شناسان کیهان حدود پنجاه هزار میلیون سال دیگر بر چیده می شود آیه نمی فرماید از سال هائی که شما می شمرید بلکه فقط سنته را می آورد میلیون سال، سال ستاره شناسان است. بنابراین کیهان میلیارد ها سال بعد از مردن یک فرد برچیده می شود و بعد از آن قیامت به وقوع می پیوندد یعنی بعد از این عدد. بنابراین این عدد را مواقب قیامت دانستن درست نیست. این آیه صراحت دارد که قبل از رخداد قیامت است چگونه مفسرین در توصیف قیامت آن را هزار موقف و هر موقف (توقف گاه) هزار سال حساب کرده اند و اصلا به سایر آیات دیگر توجه نشده یعنی پنجاه هزار سال حسابرسی انسان ها طول می کشد در حالی که خداوند می فرماید سریع الحساب است.


فَاصْبِرْ صَبْراً جَمِيلًا - إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً -وَ نَراهُ قَرِيباً پس ای پیامبر صبر داشته باش صبر در خورصبر شایسته- روز قیامت را شما بسیار دور می بینید ولی ما آن را نزدیک. يَوْمَ تَكُونُ السَّماءُ كَالْمُهْلِ - وَ تَكُونُ الْجِبالُ كَالْعِهْنِ-وآن روزی است که فضا چون فلز مذاب (حالت پلاسمای دوره قبل از انبساط کیهان) در می آید و کوه ها که استعاره از شکل ماده منسجم است مانند پشم پراکنده شده توسط ابزار لحاف دوز ها در هوا پراکنده می شوند که استعاره از غبار کیهانی است. این عبارات تجسم علمی سرنوشت کیهان است در پنجاه هزار میلیون سال بعد. خداوند می فرماید شما می نشینید و حساب می کنید و قیامت را دور می بینید ولی ما آن را نزدیک می بینیم. دلیل اصلی آن لا تاخذه سنته ( سنته با فتحه س معنی زمان می دهد و مترجمین صدر اسلام که مفهوم زمان را درک نمی کردند بعد از اعراب گذاری کلمات قرآن سنته را کسره س که برای آن ها قابل فهم تر بود ترجمه کردند به معنی چرت زدن).زمان خدا را فرا نمی گیرد و مخلوق خدا است خدا لا مکان و لا زمان است اگر چه همه جا هست و فرا تر از زمان و مکان است.
چرا خداوند زمان قیامت را برای ما بسیار نزذیک می داند.


انسان که می میرد بدن آن را در قبر می گذارند و هنگام مرگ آخرین اطلاعات ساختاری و معنوی او متوفی می گردد، گرفته و به کتاب مبین مرکز ضبط داده های جهان مادی منتقل و نگه داری می شود تا در قیامت به روش تله پورتیشن کوانتومی مرده زنده شود. جسد در قبر می پوسد و بعد از مدتی چیزی از آن باقی نمی ماند بعلاوه این زمین هم همراه کیهان برچیده می شود. از لحظه مرگ که ملائکه مامور اطلاعات او را قبضه می کند. به صورت داده های اطلاعاتی در کتاب مبین نزد خدا باقی می ماند تا رخداد قیامت. بنابراین زمان بر این اطلاعات نمی گذرد. کیهان میلیارد ها سال بعد از بین می رود ولی برای اطلاعات مرده که نزد خدا است زمان متوقف می گردد. در حقیقت مرده از لحظه مرگ با توقف زمان خود را در قیامت زنده می یابد و گمان می کند چند لحظه پیش مرده است. بنابراین به استناد آیات قرآن برزخ همان لحظه مرگ است و برزخ به قیامت چسبیده است. إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً -وَ نَراهُ قَرِيباً- آیه 18 سوره محمد ص می فرماید.

فَهَلْ يَنظُرُ‌ونَ إِلَّا السَّاعَةَ أَن تَأْتِيَهُم بَغْتَةً ۖ فَقَدْ جَاءَ أَشْرَ‌اطُهَا ۚ فَأَنَّىٰ لَهُمْ إِذَا جَاءَتْهُمْ ذِكْرَ‌اهُمْ- آیا کافران نمی نگرند که قیامت ناگهان بر آن ها فرا رسد در حقیقت شروطی بر آن ها باید ظاهر شود و وقتی محقق شد دیگر فرصتی برای جبران ندارند ( دیگر جاءی برای اندرزشان باقی نمی ماند). اشراط به کافران بر می گردد و نه به الساعه. خطاب به کافران زمان صدر اسلام است که قیامت را منکر شده اند و خداوند می فرماید آیا آن ها نمی نگرند که قیامت ناگهان برآن ها برسد البته باید شرایط مرگ برای آن ها فراهم شود مرگ دریچه ورود آنی به قیامت است.

همین طوری قیامت سراغ آن ها نمی آید یا باید در جنگ کشته شوند یا حادثه ای آن را به مرگ برساند و یا به مرگ طبیعی بمیرند. هنگام مرگ ملأءکه مامور آخرین اطلاعات آن ها می گیرند و به کتاب مبین هارد دیسک بزرگ آفرینش در فایل مخصوص وارد می نمایند از آن جائیکه زمان بر اطلاعات در هارد دیسک نمی گذرد در نفخه سوم قیامت از کتاب الله با روش تله پوتیشن کوانتومی از فوتون های اشرقت الارض بنور ربها زنده می شوند و گمان می کنند ساعتی بیش از مرگشان نگذشته است. ان تاتیهم بغتته در حقیقت با مرگ ناگهان خود را در قیامت می بینند. این موضوع بصراحت در آیه55 سوره زمر بیان شده است-

َیوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ يُقْسِمُ الْ مُجْرِمُونَ مَا لَبِثُوا غَيْرَ سَاعَةٍ كَذَلِكَ كَانُوا يُؤْفَكُونَ- و قال الذين اوتوا العلم و الايمان لقد لبثتم فى كتاب الله الى يوم البعث فهذا يوم البعث و لكنكم كنتم لا تعلمون-
روزی که قیامت بر پا شود مجرمان ( که قیامت را نفی می کردند) قسم می خورند ( در جمع خودشان) که ما جز ساعتی بیش در قبر نبوده ایم ( تصور می کنند در دنیا ساعتی بعد از مرگ زنده شده اند) و این چنین حقیقت را باور ندارند و کسانی که اهل علم و ایمان بودند به آن ها گویند- در حقیقت شما در کتاب الله ( مرکز داده های آفرینش به صورت اطلاعات بودید) و از آن جا (از کتاب) به قیامت بر انگیخته شده اید و این روز قیامت است و شما بر این موضوع آگاهی ندارید. آیه می فرماید شما در قبر نبودید در کتاب خدا بودید. در سوره صافات آیه 144 در داستان حضرت یونس پس از ماجرای فرار حضرت یونس ع از قوم خود و سوار شدن به کشتی و انداختن او به دریا و بلعیدن او توسط عنبر ماهی از خداوند طلب آمرزش می کند و خداوند او را نجات می دهد و سپس می فرماید فَلَوْلَا أَنَّهُ كَانَ مِنْ الْمُسَبِّحِينَ- لَلَبِثَ فِي بَطْنِهِ إِلَى يَوْمِ يُبْعَثُونَ- اگر او (یونس) از جمله تسبیح کنندگان نبود. قطعا تا روز قیامت در شکم ماهی می ماند. اگر خداوند متعال او را نجات نداده بود مسلما در شکم ماهی چند دقیقه بعد می مرد و بلافاصله خود را در قیامت می دید. در شکم ماهی تا روز قیامت می ماند یعنی در شکم ماهی می مرد و مستقیم می رفت به قیامت. مرگ او دریچه ورود به قیامت بود. بنابراین مرگ برزخ بین حیات و قیامت است. بنابراین این داستان سرائی های دوران برزخ و نکیر و منکر و قیامت صغرا و هزار داستان دیگر نمی تواند با آیات قرآن تطابق داشته باشد و مفسرین محترم این آیات را نخوانده اند و تنها روایت گذشتگان را ملاک تصورات ذهنی خود قرار داده اند. بسیاری در تفسیر این ایه داستان های جالبی اختراع کرده اند که بیان گر عدم آشنا با آیات قرآن و عدم تفکر و تعقل در سایرآیات است. می نویسند: مدت مکث او در شکم ماهى سه روز یا بیست یا چهل روز بود و ماهى او را در هفت دریا بگردانید تا غرایب دریا مشاهده کرد. حتما ماهی او را کنار پنجره نشانده بود. توجه ندارند که قرآن فرموده یوم تبدل الارض غیر الارض. این زمین و مسلما ماهی هم نابود می شدند و وجود نداشته اند که این داستان سرائی ها نقل شده است. فقط می توانیم بگوئیم قران را نمی خوانیم و در آیات تفکر نمی کنیم و دربست در خدمت تصورات ذهنی گدشتگان دور هستیم.مطالب زیر نقل قول تصورات ذهنی مفسرین قدیم است بد نیست آن را هم مطالعه فرمایید.
"نفخه اول، تمام موجودات نابود شده و بعد از نفخه دوم، رستاخیز آغاز می‌شود، پس چگونه حضرت یونس(ع) اگر از تسبیح‌گویان نبود، تا رستاخیز در شکم ماهی می‌ماند؟ مگر ایشان و ماهی با نفخه اول هلاک نمی‌شدند؟!
این مقدمه باید گفت که احتمالاتى در مورد این آیه از سوی مفسران بیان شده است:
-1 هم یونس و هم ماهی زنده ‌مانده و یونس به صورت یک زندانى تا روز قیامت در شکم ماهى محبوس بود
-2 یونس از دنیا می‌رفت و ماهى به صورت قبری [سیّار] برای او، زنده می‌ماند.
-3 یونس و ماهى هر دو می‌مردند و شکم ماهى قبر یونس می‌شد، و او در دل ماهى و ماهى در دل زمین تا روز رستاخیز دفن مى‏شدند، و یا به قعر دریا فرو می‌رفتند
-4 این تعبیر، کنایه‌ای از مدت طولانى است؛ یعنى یونس تا مدتى طولانى در این زندان باقى می‌ماند
برخی از مفسران در نقد این احتمالات گفته‌اند: مراد، جاوید بودن مکث یونس(ع) در شکم ماهى است، تا روزى که مبعوث شود و از شکم ماهى بیرون آید مانند قبر که مردم در آن دفن می‌شوند و مکث می‌کنند تا روزى که مبعوث شوند و از آن خارج گردند، پس واقعیت این است که در آیه شریفه هیچ دلالتى بر این نیست که یونس تا روز قیامت در شکم ماهى زنده می‌ماند و یا جنازه‏ او در شکم ماهى سالم می‌ماند و شکم ماهى قبر او می‌شد، یا این‌که ماهى تا روز قیامت زنده می‌ماند و یا به صورت دیگر. لذا دیگر محلى براى این اختلاف باقى نمی‌ماند که آیا آن‌جناب هم‌چنان زنده می‌ماند؟ و یا شکم ماهى قبر او می‌شد؟ و نیز آیا مراد از «یَوْمِ یُبْعَثُونَ» روزى است که صور اول، دمیده می‌شود و همه مردم می‌میرند؟ و یا صور دوم است که همه زنده می‌شوند؟ و یا آن‌که این عبارت کنایه است از این‌که مدتى طولانى در شکم ماهى می‌ماند
اما برخی از مفسران دیگر؛ از میان این احتمالات، احتمال سوم را از همه قوی‌تر دانسته‌اند؛ و در دلیل آن گفته‌اند آیات متعددی که می‌گوید در پایان دنیا همه می‌میرند، نشان می‌دهد که زنده ماندن حضرت یونس(ع) یا زنده ماندن ماهى تا روز قیامت ممکن نیست؛ مؤید این مطلب آن‌ است که طبرسى در مجمع البیان، که معمولاً اقوال مختلف را ذیل آیات جمع می‌کند، در اینجا تنها به همین یک احتمال قناعت می‌کند و می‌گوید: «شکم ماهى تا روز قیامت قبر او می‌شد"


ترجمه آیه 18 سوره غافر می فرماید


وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْآزِفَةِ إِذِ الْقُلُوبُ لَدَى الْحَنَاجِرِ كَاظِمِينَ ۚ مَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ حَمِيمٍ وَلَا شَفِيعٍ يُطَاعُ- (اى پيامبر!) مردم را از روز نزديك (قيامت) هشدار ده، آن‌گاه كه (از شدّت وحشت) جان‌ها به گلوگاه رسد، در حالى كه اندوه خويش فرو مى‌برند، (در آن روز) براى ستمكاران هيچ دوست دلسوز و هيچ شفاعت ‌گرى كه سخنش پذيرفته باشد وجود ندارد.-ترجمه رایج است که همه مفسرین به استناد دیدگاه صدر اسلام آن را بیان می کنند. ترجمه درست آیه می تواند این باشد: ای پیامبر مردم را تذکر ده که روز قیامت روزی است بسیار نزدیک روزی است که جان ها به گلو گاه رسد ( مرگ آن ها را فرا می گیرد) و در حال مردن هستند و آن ها دیگر دم فرو می بندند و نقسی دیگر بیرون نمی آید و برای ظالمین هیچ دوست و شفیعی نیست که به آن ها کمک کند. مرگ رفتن به قیامت است در حقیقت مرگ برزخ دنیا و قیامت است و همه ما تا روز قیامت به اندازه عمر ما تا قیامت فاصله داریم. سید محمد تقوی اهرمی به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ماه بندگی و عبودیت خدا، بر مسلمانان گرامی باد. سید محمد تقوی اهرمی 4/1/1402

 

بازدید: 848