قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

فَيَوْمَئِذٍ لَا يُسْأَلُ عَنْ ذَنْبِهِ إِنْسٌ وَلَا جَانٌّ و مفهوم واقعی آن در قرآن

مقدمه نوشتار


کلمات را درست معنی نکردن و مفهوم منظور قرآن را ندانستن ایجاد شبهه می کند و کسانی هم که می خواهند جواب شبهه را بدهند خودشان اشکال دارند زیرا هنوز نمی دانند جن و انس چیست و به آیات قرآن هم مراجعه نمی کنند. ابتدا باید مفهوم جن و جان را در آیه بدانیم. مراجعه نکردن به آیات دیگر برای رسیدن به مفهوم کلمات و تنها از نظر گذشتگان دور آیه مورد شبهه را جستجو کردن نتیجه رسیدن به همان شبهه است. به طور نمونه تمام کسانی که می خواهند آیه فَيَوْمَئِذٍ لَا يُسْأَلُ عَنْ ذَنْبِهِ إِنْسٌ وَلَا جَانٌّ را رفع شبهه کنند همین آیه را درست مطالعه نکرده اند در معنی این آیه همه جا در آن روز هيچ كس از انس و جن از گناهش سؤ ال نمي‏ شود را ترجمه می کنند و جای بسی تعجب است که جای جان و جن هم عوض می کنند؟ اصل آیه می فرماید- نه از انس و نه جانی سوال نمی شود و در ترجمه می نوسند از هیچ کس از انس و جن سوالی نمی شود. چرا جای جان و جن را عوض می کنند. بعلاوه مگر قرآن در آیات دیگر به صراحت نفرموده جان آتش بی دود است یعنی نوعی انرژی است و جن هم که از جنس ملائکه است هم از جنس نیرو است چرا کلمه هیچ کس را در ترجمه می آورند. مگر نیرو کس می شود. کس ماهیت مادی دارد و نمی توان در ترجمه این آیه به کار گرفت. مطلب کاملا ساده ای است. هیچ کس در قرآن به دنبال واقعیت نمی گردد. همه به دنبال تثبیت نظر گذشتگان هستند.

فرق جن و جان در قران


کلمات جن و جان در خلقت انسان به کار برده شده و در جاهای دیگر دارای مفهوم دیگری است و ارتباط به خلق انسان ندارد. خداوند جن و انس را به عنوان یک کلمه، انسان می داند. یا معشر الجن و الانس ای گروه آدمیان. جن و انس مجموعه انسان را تشکیل می دهند. خلقت حیات از درون انبساط کیهان آغاز شد. خداوند از زبان حضرت ابراهیم راز حیات را برای ما روشن می کند ولا اعبد الذی فطرنی و الیه ترجعون. چرا خدائی را پرستش نکنم که من را از درون انبساط کیهان باز کرد (تا خلق کند) فطرنی باز کردن معنی می دهد .خداوندی که من را باز کرد چرا ستایش نکنم. مفسرین صدر اسلام فطرهن را خلق کردن معنی کرده اند، خلق کردن هم همان معنی می دهد، قدر فیها اقواتها هم خلق کردن معنی کرده اند، ذراء هم خلق کردن معنی کرده اند و قضاهن هم خلق کردن معنی کرده اند. چرا خداوند کلمات متعدد را برای ایجاد جهان مادی و حیات در زمین به کار برده است. مثال می زنم وقتی ما معنی این کلمات را از نظر علم ندانیم که امر خداوند است در ساختار جهان مادی و در سایت عالم بزرگ و برجسته ای می خواهد این شبهه که " آیا کیهان در شش روز خلق شد یا هشت روز" را رفع شبهه نماید، همه این کلمات را خلق معنی می کند. هدف آیات باید طوری تفسیر شوند که به نظر گذشتگان دور خللی وارد نشود. برای این کار مانند آن زمان فکر می کنند و دست به تفسیر می زنند. یک نمونه را عینا نقل می کنم و با هم تجزیه و تحلیل می کنیم چرا آیات متشابه قرآن در زمان شکوفائی علم مهجور قرار گرفته است. در حقیقت رفع شبهه کننده خود شبهه را تائید می کند یعنی تصدیق کرده که در قرآن تناقض است.

"
شبهه: زمان خلقت آسمان و زمین: 6 روز یا 8 روز؟
خداوند در سوره فصلّت (آیات 9 تا 12) گفته است: در هشت روز زمین و آسمان را آفریده. امّا در آیه چهارم از سوره سجده و هفت آیه دیگر در قرآن کریم گفته شده که: «فِي سِتَّةِ أَيَّام» یعنی زمین و آسمان در شش روز آفریده شده است. چگونه می توان بین این آیات جمع کرد؟
پاسخ: برای روشن شدن مساله، لازم است در معنای آیات مورد نظر دقّت کنیم.
خداوند در سوره فصّلت در بیان مراحل آفرینش آسمان و زمین چنین می فرماید: «قُلْ أَ إِنَّکُمْ لَتَکْفُرُونَ بِالَّذِی خَلَقَ الْأَرْضَ فِی یَوْمَیْنِ وَ تَجْعَلُونَ لَهُ أَنْداداً ذالِکَ رَبُّ الْعالَمِینَ. وَ جَعَلَ فِیها رَواسِىَ مِنْ فَوْقِها وَ بارَکَ فِیها وَ قَدَّرَ فِیها أَقْواتَها فِی أَرْبَعَةِ أَیّامٍ سَواءً لِلسّائِلِینَ. .. فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ فِی یَوْمَیْنِ ...»؛ (بگو: آیا شما به آن کس که زمین را در دو روز آفرید کافر مى شوید و براى او همانندهایى قرار مى دهید؟! او پروردگار جهانیان است. او برفراز زمین کوههاى استوارى قرار داد و برکاتى در آن نهاد و مواد غذایى آن را مقدّر فرمودـ اینها همه در چهار روز بود ـ درست به اندازه نیاز تقاضا کنندگان. آنگاه آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفرید،.
خداوند در آیات فوق به سه دوره زمانی اشاره کرده است:
-1 دوره آفرینش اولیّه زمین. (2روز: «فِی یَوْمَیْنِ» )
-2 دوره آفرینش اولِیّه زمین، به همراه گستراندن زمین. (4روز: 2روز آفرینش اولیّه + 2روز گستراندن آن: «فِی أَرْبَعَةِ أَیّامٍ» )
-3 دوره آفرینش آسمان. (2روز: «فِی یَوْمَیْنِ» )
از آنجا که «دوره اولیّه آفرینش زمین» یک مرتبه جدا، و یک مرتبه به ضمیمه «دوره گستراندن آن» محاسبه شده است، مقصود اینست که: آفرینش اولیّه زمین در دو روز به طول انجامید و پس از آن در دو روز گسترش یافت، که جمعاً مدّت آفرینش کامل زمین چهار روز می شود. این مدّت با محاسبه مدّت آفرینش آسمان که دو روز می باشد، شش روز می شود.
بنابراین، این آیه با آیات دیگری که مدّت آفرینش آسمان و زمین را شش روز بیان کرده اند، هیچ تضادّی ندارد"


تشریح و نقد مطالب فوق


آیه 4 سوره سجده ( جمعا هفت آیه اشاره به خلق در شش روز اشاره کرده و نه بیشتر؟) می فرماید- اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ مَا لَكُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا شَفِيعٍ أَفَلَا تَتَذَكَّرُونَ -خداوند است که کیهان و ما بینهما را در شش دوره خلق کرد سپس به سامان دادن و مدیریت آن پرداخت برای شما پائین تر(غیر از خدا) از خدا ولی و شفیعی قرار داده نشده. این شش دوره کاملا مستقل است و با خلق دو اتم هیدروژن و هلیوم پایان می پذیرد و سپس با هم جوشی هسته ای این دو عنصر سایر ستارگان خلق می شوند خلق کیهان در شش روز پایان می یابد که در آیات دیگر خلق شش روز می توان با سیاق آیات متوجه شد و این مطلب با علم اختر شناسی یعنی با علم روز مطابقت دارد. 

زمین حیات را در دل خود دارد و منظومه شمسی برای خلق انسان خلق می شود که ارتباطی به شش دوره ندارد-خلقت کیهان در شش روز از نظر علم و قرآن. در آیه 9 سوره فصلت می فرماید زمین را دو روز خلق کردم خَلَقَ الْأَرْضَ فِی یَوْمَیْنِ و پوسته جامد از بالای آن قرار دادم ( کوه ها بعد از تولد زمین ایجاد نشدند و در تفیک قاره و گسترش آن به وجود آمدند)و روی پوسته جامد برکت گذاشتم و وَ قَدَّرَ فِیها أَقْواتَها فِی أَرْبَعَةِ أَیّامٍ ، اقوات (غذای تک سلولی های نخستین) را در چهار دوره مقدر کردم مقدر برنامه ریزی کردم و ارتباطی با خلق کیهان ندارد. ایشان زمین و کیهان و غذا و جو هفت طبقه را یکی گرفته است. فرق کیهان و غذا را تشخیص نداده اند و قدر را هم خلق گرفته اند و فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ فِی یَوْمَیْنِ-و سبع سماوات که جو هفت طبقه زمین است هم در دو دوره قضاهن کرد قضا و قدر را همه ما شنیده ایم هر دو سرنوشت رقم خورده است که در این جا برنامه ریزی با گذشت زمان معنی می دهد. حال جمع بندی آن را نگاه کنیم. دوره آفرینش اولیه که منظور خلق الارض فی یومین را با اقوات ادغام کرده و نتوانسته ثابت کند لذا دوره آفرینش اولیه را یک بار جدا حساب کرده و یک بار از چهار دوره اقوات به نفع توجیه خود کسر کرده و نوشته شده دوره آفرینش اولِیّه زمین، به همراه گستراندن زمین. (4روز: 2روز آفرینش اولیّه + 2روز گستراندن آن: «فِی أَرْبَعَةِ أَیّامٍ» ). یعنی خلق زمین را با برنامه غذا یکی دانسته و به کیهان ربط داده است. گستراندن زمین را از کجای آیه در آورده. این نمونه رفع شبهه در حقیقت رفع تکلیف برای جواب دادن است. شش و هشت روز خلقت کیهان تخیلات ذهنی یا واقعیت قرآنی


جان و انس چیست


آیه الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسَانِ مِنْ طِينٍ می فرماید – خداوند است که تمام ملزومات لازم را ابتدا به نحو احسن خلق کرد و خلق انسان را در سنگ رس آغاز نمود. اشاره کردم که از دید قران حیات در زمین از درون انبساط کیهان و از ذرات بنیادی شروع شد همان طور که خداوند از زبان حضرت ابراهیم می فرماید شما را از درون دوره پلانک یا سینگولاریته قبل از انبساط کیهان شروع به خلق کردن کردم. کیهان از احدیت و صمدیت خلق شد- نطفه اولیه پیش حیات که شروع خلق حیات و درون آن انسان است از به هم پیوند دادن عناصر شیمیائی ایجاد شده است. از اتم ها ی مورد نیاز و انواع پیوند های شیمیائی، زمین در دو دوره خلق می شود دوره تکامل اتمی و تکامل شیمیائی. ابتدا باید اتم های هیدروژن، اکسیژن، کربن، ازت، فسفر، سیلیسیوم و سایر عناصر شیمیائی در دوره تکامل اتمی یعنی هم جوشی هسته ای از هم جوشی هسته ای هیدروژن وهلیوم در حرارت چند میلیونی همان حرارت درون هسته خورشید که به سوختن هیدروژن و هلیوم ادامه می دهد ایجاد شوند.

از نظر قرآن زمین هم تکه ای از توده ابر خورشیدی در حال انجام هم جوشی هسته ای بود که از آن به بیرون پرتاب می شود و الارض و ما طحاها قسم به زمین و به بیرون پرتاب شدنش. اتم های مورد نیاز برای بداء خلق الانسان من طین باید فراهم شود و اتم ها برای پیوستن به یکدیگر مثلا دو اتم هیدروژن با یک اتم اکسیژن برای تشکیل آب نیازمند پیوند شیمیائی هستند. انواع پیوند ها باید کمک کنند تا مولکول زنجیره ای اولیه حیات درست شود. تا أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ صورت بگیرد بنابراین بدون پیوند شیمیائی که یک ملائکه است عملا خلق حیات امکان پذیر نیست به آیات زیر توجه فرمایید. وَ لَقد خَلقنا اْلِانسانَ مِن صَلصالٍ من حماءٍ مَسنونٍ و الجآنَّ خلقناه من قَبلُ مِن نّارالسَّموم-حجر26 و37 در حقیقت ما انسان را در توده نرم و سیاه حما مسنون و در سنگ رس خلق کردیم و جان (پیوند شیمیائی ) را از قبل خلق کرده بو دیم از نار سموم و نار سموم همان آتش دوره سینگولاریته که در ابتدای باز شدن یا انبساط کیهان در آن قرار داده شد-جان در قرآن با دید علمی الکترون است
نارسموم محل این رخداد است و در آیه بعد جنس جان را بیان می فرماید. - خلق الانسان مِن صَلصالٍ كَالفَخّار و خَلَقَ الجانَّ مِن مّارجٍ من نّارٍ-رحمن 14و15 مارج من نار آتش بی دود است که همان نیرو و انرژی است. به سیاق هر دو آیه نگاه کنید در آیه اول سخن از ساختار شیمیائی و در آیه دوم انسان از سنگ رس داغ و جان از آتش بی دود انرژی. اگر جان از قبل خلق نشده بود امکان پیوند اکسیژن و هیدروژن برای تشکیل آب اولین مولکول حیات در دوره تکامل شیمیائی فراهم نبود. بنابراین جان پیوند شیمیائی است و این پیوند را چه نیروئی انجام می دهد که در نار سموم ایجاد شده است، الکترون است  جن و جان از خرافات تا واقعیت قرآنی-قسمت اول جان حال باید در ایات تجسس کنیم انس چیست.


انس دوره قبل از خلق بشر است


کلمه انس در صدر اسلام به معنی انسان کار برد داشته است در سوره جن 5 و 6 به آن اشاره کرده است. وَأَنَّا ظَنَنَّا أَنْ لَنْ تَقُولَ الْإِنْسُ وَالْجِنُّ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا- و اینکه گمان می کردیم، هرگز انس و جن بر خدا دروغ نمی بندند- وَأَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزَادُوهُمْ رَهَقًا - و اینکه مردانی از آدمیان به مردانی از جن پناه می بردند، پس (مردان جن) بر طغیان و تباهی آنان افزودند. کلمات انس و جن با کلمه جن و انس در خلقت انسان از نظر معنی متفاوت و ارتباطی با هم ندارند. یا معشرالجن و الانس در قرآن یک کلمه و با هم آمده و به هم پیوسته است ثقلین هستند و در دو آیه بالا به عنوان دو جزء متفاوت نام برده شده است به نوشتار جن و نعجز الله فی الارض و واقعیت آن در قرآن مراجعه فرمائید.

در آیه زیر می فرماید- وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلآئِكَةِ إِنِّى خَالِقٌ بَشَراً مِّن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ فَإِذَا سَوَّيْتُه وَنَفَخْتُ فِيه مِن رُّوحِى فَقَعُواْ لَه سَاجِدِينَ-و هنگامی که خدای تو به ملائکه خطاب کرد که من خالق بشری در سنگ رس و از توده حما مسنون هستم (می خواهم بشر را خلق کنم)پس هر وقت آن را از ستگ رس بیرون آوردم (نطفه امشاج نبتلیه) و آن را سامان دادم و روح خودم (امر خود را در آن قرار دادم) در آن نفخه کردم به آن سجده کنید و تسلیم ساختار او قرار گیرید. از نطفه امشاج نبتلیه تا علقه که روح یا امر خداوند را گرفت و بشر شد انس بشمار می روند که با قرار گرفتن جن انرژی سوخت و ساز مجموعه جن و انس می شوند بشر انسان در حال شدن از نفس واحده که همان علقه است. جان پیوند شیمیائی است که عامل آن الکترون و جن مولکول آدنین تری فسفات انرژی و سوخت ساز بدن تمام موجودات زنده بر دوش جن است و این مولکول را دانشمندان زیست شناسی انرژی جهانی موجودات زنده تعریف کرده اند. جن انرژی جهانی حیات در زمین است


نتیجه نوشتار


جان نیرو است و جزء ملائکه و انس هم قبل از بشر بوده است که از نطفه امشاج نبتلیه نخستین تک سلولی حیات که بداء خلق الانسان من طین- ولقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون تا خلق علقه که همان نفس واحده بود همه ویروس و باکتری بودند. طولانی ترین مسیر تکامل موجودات به مدت دو و نیم میلیارد سال اجداد کهن ما انسان و کلیه جانداران تشکیل می دادند. بنابراین جان و انس نمی توانند گناهی انجام دهند که از آن ها سوال شود. فَيَوْمَئِذٍ لَا يُسْأَلُ عَنْ ذَنْبِهِ إِنْسٌ وَلَا جَانٌّ- از گناه جان و انس سوالی نمی شود. کلیه جانوران غیر از انسان از سوال در روز محشر معاف هستند. ایه بعد می فرماید-عْرَفُ الْمُجْرِمُونَ بِسِيمَاهُمْ فَيُؤْخَذُ بِالنَّوَاصِي وَالْأَقْدَامِ -مجرمین از روی چهره ان ها شناخته می شوند که موی پیشانی و قدم های آن ها گرفته (وبه جهنم می اندازند). اشاره آیه به انسان های گناه کار است و 91 و 92 سوره حجر می فرماید. الَّذِينَ جَعَلُوا الْقُرْآنَ عِضِينَ-همانان که قرآن را جزء جزء کردند( به برخی از آن عمل می کنند و برخی را رها)- فَوَرَبِّكَ لَنَسْأَلَنَّهُمْ أَجْمَعِيْنَ-قسم به خدای تو که از همه آنان ( از اعمال آنان)سوال می شود. انس و مفهوم آن در قرآن و فرق آن با بشر-بنابراین هیچگونه تناقصی در آیات نیست و عیب از عدم آگاهی و درک آیات قرآن است. سید محمد تقوی اهرمی 7/6/1402

-

بازدید: 669