قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی. کپی مقالات با ذکر نام نویسنده بلامانع است. 

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

 

 

مقدمه نوشتار


خداوند سرگذشت چگونگی روند پیدایش حیات در زمین و عوامل و رخداد های مهمی که حیات و تکامل جانداران را وارد مرحله نوینی کرده است در آیات متشابه مانند آیه دحوالارض، روند ایجاد طعام و غیره بیان فرموده که ما در تفاسیر به مفهوم واقعی آن نرسیده ایم و تفسیر ظاهر آیات است و منظور خداوند را بیان نمی کند. این آیات با سرگذشت خلق زمین و منظومه شمسی و تحولات و تاثیر آن ها بر روند تکامل حیات پیوند نا گسستنی دارد. رخداد های بسیار مهم در کیهان و حیات زمین همیشه با سوگند خداوند بیان می شود که درجه اهمیت بسیار بالا را دارد و با مطلب علمی مهمی در ارتباط است. چرا خداوند به خورشید و نور افشانی آن قسم یاد می کند چه تحول مهمی را در حیات زمین می خواهد بیان فرماید. باید به سرگذشت زمین باز گردیم

تولد زمین و خورشید از نظر قرآن


تولد ستارگان و محل آن با برنامه ریزی خداوند متعال انجام می شود. آیه 75 سوره واقعه به این رخداد اشاره می فرماید و آن را رخداد عظیمی نامیده جایگاه تولد یک ستاره برنامه تدوین شده است. فَلا أُقْسِمُ بِمَواقِعِ النُّجُومِ- وَ إِنَّهُ لَقَسَمٌ لَوْ تَعْلَمُونَ عَظِيمٌ- حرف (لا) در قسم های قرآنی زائد و برای تأکید و تقویت رخدادی است که به آن قسم یاد می شود. قسم به جایگاه ستارگان اگر بدانید که این سوگند عظیمی است. فضای کیهان از گاز و غبار کیهانی تشکیل شده است حدود نود و اندی درصد گاز هیدروژن و هلیوم و بقیه غبار ستارگان متلاشی شده است که در فضا پخش شده اند نیروی فوق العاده عظیمی باید در جایگاه ستاره ای مانند خورشید ایجاد شود تا بتواند این غبار را از میلیارد ها کیلومتر جمع و فشرده سازی کند که البته علم برای این مطلب نظریه ای منطقی و گویائی ندارد.

قرآن اما می فرماید جایگاه خورشید با امر خداوند و ایجاد یک سفید چاله متصل به نور ناب احدیت شکل می گیرد و توده ابر خورشیدی با قدرت فوق العاده ای به چرخش دورانی به دور مرکزیتی حرکت می کند و زمین و سایر سیارات سنگی بیشمار به صورت تکه های از آن به بیرون پرتاب می شوند والارض و ما طحاها قسم به زمین و چگونگی به بیرون پرتاب شدنش. زمین طبق آیه 9 سوره فصلت در دو دوره خلق می شود تکامل هسته ای و تکامل شیمیائی و مسلما دور نخست با توجه به آیه بیان شده هنگام پرتاب شدن دارای ماهیت توده ابر خورشیدی داشته و در حال انجام تکامل هسته ای بوده است که پس از گذراندن این دوره به تکامل شیمیائی می رسد و عناصر شیمیائی ایجاد می شوند. خورشید از زمان توده ابر خورشیدی تا به شکل کره ای مذاب در آمدن زمان طولانی را سپری کرده است. چه زمانی خورشید نور افشانی را مانند خورشید کنونی آغاز کرده است. آیات 27 الی33 سوره نازعات که به آیه دحوالارض مشهور است راز آن را برای ما بیان می فرماید. در این آیات شب و روز ماهیت خود را زمانی به عنوان شب تاریک و روز روشن بدست می آورند که بنای هفت طبقه جو زمین به پایان می رسد و حفاظ قرار داده شده در آن مانع رسیدن اشعه های مخرب ماوراء بنفش و طوفان های خورشیدی و لطمه زدن به حیات در زمین می گردد.

أَأَنْتُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمِ السَّمَاءُ بَنَاهَا - رَفَعَ سَمْکَهَا فَسَوَّاهَا - وَأَغْطَشَ لَیْلَهَا وَأَخْرَجَ ضُحَاهَا-آیا آفرینش شما دشوار تر بوده یا جوی که خداوند آن را بنا کرد و سقف آن را بالا برد و به سامان دادن آن پرداخت و نتیجه آن شب و روز ماهیت خود را باز یافتند. قبل از بنای هفت طبقه جو زمین سه دوره تاریکی ها با زمان طولانی در زمین حاکم بوده که قرآن آن را ظلمات ثلاثه نامیده است و دوره باکتری های سه گانه هر کدام پانصد میلیون سال به عنوان اجداد نخستین و نیا ی کهن جانداران بر حیات زمین حاکم بوده اند. ابتدا نطفه امشاج نبتلیه از درون لایه سنگ رس صلصال کالفخار، بیرون آمده پایه اولیه ژنوم جانداران را وارد دوره تکامل می کند. دوره باکتری های سه گانه را قرآن دوره سواکم نامیده که بعد از دوره خلقکم و قبل از دوره عدلکم مراحل تکاملی حیات در قرآن نامیده است. این باکتری ها تک سلولی های غیر هوازی بدون هسته و غشاء هسته ای و سلولی بوده که در دوره سواکم تکامل یافته و به علقه که همان نفس واحده است و تک سلولی هسته دار با غشاء کامل هسته ای و سلولی تبدیل می شود. دوره ظلمات ثلاثه زمین جوی کم ارتفاع و یک طبقه و دودی بوده است در آیه 11 سوره فصلت بعد از چهار دوره اقوات به بنای جو زمین می پردازد که دودی بوده، ثم الستوی الی السماء و هی دخان و یکی از عوامل مانع رسیدن نور خورشید دودی بودن جو کم ارتفاع بر اثر فعالیت های شدید آتش فشان ها و آبر های تیره و تار و برخورد خرده سیارات با زمین بوده و علاوه بر آن می تواند عدم قرار گرفتن زمین در مدار تدوین شده حیات و کم نور بودن خورشید به آن عوامل اضافه نمود.


نور افشانی خورشید پدیده مهم در حیات زمین


آیات ابتدای سوره شمس خداوند به مهم ترین پدیده های حیات قسم یاد می کند که در نفس واحده که علقه است رفتار های اخلاقی فجور و تقوی را در آن قرار می دهد . در علقه چند عامل اصلی و مهم برای ادامه تکامل ساختار مادی و معنوی قرار داده می شوند. در علقه ژنوم تکامل یافته از ار.ان.ای از جمله زوجین الذکر و الانثی کروموزوم جنسیتی هر کدام جفت XX و XY و تکثیر پذیری از طریق انتقال خصیصه های ژنتیکی و روح یا امر خداوند برای فرماندهی ژنوم در پروسه تکامل قرار داده می شود. آیات ابتدای سوره شمس رخداد به نور افشانی خورشید و مراحل تحول تکامل حیات را بیان می فرماید تفکر در متون آیات متشابه و مقایسه با تاریخه پیدایش زمین و حیات در آن نکات علمی مهمی را برای دانشمندان در بر دارد.

وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها - وَ الْقَمَرِ إِذا تَلاها - وَ النَّهارِ إِذا جَلَّاها - وَ اللَّيْلِ إِذا يَغْشاها - وَ السَّماءِ وَ ما بَناها - وَ الْأَرْضِ وَ ما طَحاها - وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها - فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها- قسم به خورشید و قسم به نور افشانی آن و قسم به ماه که از نور افشانی خورشید پیروی می کند ( نور ماه از خودش نیست و از خورشید است بیان این مطلب در صدر اسلام برای ما حائز اهمیت است)- قسم به روز که این نور افشانی را آشکارمی کند و قسم به شب که آن را می پوشاند. و قسم به جو زمین و چگونگی بنای آن و قسم به زمین و چگونگی از مرکزیتی به بیرون پرتاب شدنش-و قسم به نفس واحده (علقه) و چگونگی سامان دادن آن (از نطفه امشاج نبتلیه و در دوره سواکم) پس فجور و تقوا (اخلاقیات) را در آن الهام کرد، کلمه ما در آیات فوق اشاره به عواملی است که دست اندر کار به ثمر رساندن رخداد است که معنی "چگونگی" مفهوم درست کلمه است و نفس که سوا می شود با توجه به آیات دیگر قرآن از جمله آیه 71 سوره ص منظور نفس واحده و علقه است که از نطفه امشاج سویته می شود مفسرین به عمق آیات متشابه و مقایسه با سایر آیات برای بیرون آوردن مفاهیم علمی آن توجه نمی کنند به آیه زیر توجه فرمایید. سویته و نفخت فیه من روحی چه موقع رخ داده است.

اذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي خالِقٌ بَشَراً مِنْ طِينٍ- فَإِذا سَوَّيْتُهُ وَ نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ ساجِدِينَ- آنگاه که خداوند به ملائکه خطاب فرمود من خالق بشر در سنگ رس هستم وقتی آن را سامان دادم و امر خود را در آن نهادم به آن سجده کنید. منشاء بشر در سنگ رس است چه چیزی در سنگ رس بوده که خداوند ابتدا آن را خلق کرده و سپس آن را سامان داده تا قابلیت گرفتن روح (امر) خود را بدست آورد. با توجه به سایر آیات نطفه امشاج نبتلیه در سنگ رس و طی دوران خلقکم ( از چهار دوره اقوات تا خلق نخستین نطفه بیرون آمده از سنگ رس) و این نطفه را سویته می کنم که همان دوره سواکم از مراحل تکامل قرآن است. نطفه تک سلولی با پایه نخستین ژن RNA که در دوره سویته به تک سلولی تکامل یافته با ژنوم کامل یعنی علقه یا یوکاریوت تبدیل می شود. آیامفسرین با خود فکر نکرده اند که چرا آیه با خلق بشر در سنگ رس آغاز نی شود چه چیزی را خدا سویته می کند تا بشر خلق شود و بشر چیست. بشر و مفاهیم گسترده آن در قرآن- اخیرا دانشمندان در علم ژنتیک به کشفیاتی دست یافته است. فقط ده درصد ژنوم انسان مسئول ساختن ساختار مادی است و دانشمندان فکر می کردند که بقیه ژن ها زائد است وبه آن ها ژن ها نا خواسته اشغال های دوره تمامل ژنوم جانداران با کشف جدید دریافتند که این ژن ها در اصل تاریخه دوران گذر از مراحل مختلف تکامل و حامل اخلاقیات و رفتار های خصیصه ای و در انسان روحیات است که قرآن می فرماید فالهمها فجور ها و تقوا ها رفتار فجور انواع کارهای خلاف تقوا و تقوا در علقه الهام می گردد. اخلاقیات هم مانند ساختار مادی در ابتدای خلق پایه ژنوم بنای آن گذاشته شد و در علقه که ژنوم به تکامل رسید ژن های ناخواسته با ژن های ساختار مادی شروع به رشد و تکامل کردند. به طور مثال درصدی از ژنوم انسان با ژنوم نئاندرتال ها شباهت دارد و یا حدود 7 درصد ژنوم ناخواسته با ژنوم باکتری های دوران ظلمات ثلاثه مطابقت دارد. در نوشتار ویروس و نقش آن در خلقت اولیه انسان به این کشف و منابع آن اشاره شده است.
سید محمد تقوی اهرمی 8/9/1403

Comments powered by CComment