قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

جن و انس مجموعه انسان را تشکیل می دهند

 

مقدمه نوشتار

در قسمت اول مقاله  جن و جان از خرافات تا واقعیت قرآنی به جان پرداختیم و در قسمت دوم مقاله، جن را بر اساس آیات قرآن بررسی کردیم  و اکنون  قسمت سوم آن تقدیم می شود. در هر دو مورد  انس عاملی است که هم  با جان  در ارتباط است و هم با جن. ماهیت انس ثابت است وقتی با جان است از آن گناهی سر نمی زند ولی هنگامی که با جن قرار می گیرد فالهما فجورها و تقوی ها در آن استقرار می یابد و زمینه گناه  در آن فراهم می شود. در قسمت دوم  بر اساس آیات  قرآن متوجه  شدیم که  جن و انس با هم مجموعه انسان را تشکیل می دهند. نکته جالبی که با  آن برخورد می کنیم این است که انس و جان در آیات مربوطه از هم تفکیک شده مطرح می شود. فَيَوْمَئِذٍ لَّا يُسْأَلُ عَن ذَنبِهِ إِنسٌ وَلَا جَانّ- لَمْ يَطْمِثْهُنَّ إِنسٌ قَبْلَهُمْ وَلَا جان ولی جن و انس با هم می آیند. -یا معشر الجن والانس- و  ما  خلقت الجن والانس الا ليعبدون. مثلا در قرآن نفرموده یا معشرالجان و الانس که دلیل خاص خود را دارد. حال ماهیت جن چیست و در انسان چه نقشی بازی می کند. در دو آیه 76 ص و 12 اعراف ابلیس می گوید من از نار هستم(از جنس انرژی و نیرو است)- قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قَالَ أَنَاْ خَيْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِي مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِينٍ- گفت من از نظر خلقت از انس بالا ترم من را از انرژی خلق کردی و او را در سنگ رس .
و از آنجائی که در قرآن یک نوبت اشاره شده  که  ابلیس کان من الجن است و ابلیس هم تاکید کرده من از آتش هستم. بنابراین این طور استنباط  می شود که جن نیز از نار است. به عبارتی از انرژی است. فقط در این دو آیه به نار بودن جن و آن هم غیر مستقیم اشاره شده.  نار سموم و مارج من نار مخصوص جان است. جن هم انرژی است ولی ماهیت خاصی از انرژی باید باشد. نار سموم و مارح من نار یک واقعیت است و ناربه تنهایی واقعیت دیگر. البته منظور آیات انرژی است چرا؟ زیرا همه آن ها از جنس ملائکه هستند و ملائکه هم به استناد آیه یک سوره فاطر نیرو است یا قوانین طبیعت. ملاکه از ملک است سببو در این آیه اسباب قوام جهان مادی. خداوند پیام خود را توسط ملائکه ابلاغ می کند و رسل است. بنابراین مادر قرآن تنوع ملائکه داریم ولی همه از جنس نیرو هستند.

جن و جان در قرآن دو پدیده  جدا از هم  ولی  با  ماهیت  ثابت  است 

حال اگر بتوانیم  بفهمیم که جن در چه زمانی خلق شده و به  انس پیوسته راه  برای کشف حقیقت جن باز تر می شود. خوشبختانه آیات زیر زمان خلقت جن و ابلیس را برای ما در تمثیلی بیان می کند.

وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَ ذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاء مِن دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا- -هنگامی که خداوند ملائکه را مورد خطاب قرار می دهد که به آدم سجده کنید ابلیس از دستور خداوند سرپیچی کرد و از جنس جن بود آیا با این  وصف ذریه او را اولیاء بجای خدا انتخاب می کنید. ذریه شیطان و ابلیس و جن در انسان هستند و این استعاره است از اینکه انسانی که ابلیس  و شیطان را در درون خود دارند شما نمی توانید اولیاء در کنار خداوند قرار دهید. برخی به ظاهر آیه توجه میکنند و از آن چنین استنباط می کنند پس شیطان و ابلیس و جن  جداگانه زن و فرزند دارند. اصلا توجه نمی کنند که این ها آیات متشابه هستند و طبق دستور خداوند ظاهر آیه را نه باید مد نظر قرار داد  کسانی که این تصورات را برای خودشان درست  می کنند  قرآن را نه فهمیده اند. قرآن را مرتبا می خوانند و با صدای زبیا و دلنشین هم و برخی هم تمام قرآن را حفظ هستند ولی به مفهوم آن فکر نکرده اند مانند کسی که در قبرستان بر قبر مرده ها سوره یاسین را ار بر می خواند یعنی هوی نفسانی درون شما شما را در چنگ خود نگیرد. هم خدا را بپبرستید هم از هوی نفسانی خود یک خدائی در کنار ذات باریتعالی بسازید و آز آن پیروی کنید. 


مَا أَشْهَدتُّهُمْ خَلْقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَلَا خَلْقَ أَنفُسِهِمْ وَمَا كُنتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّينَ عَضُدًا- هنگامی که  ما آسمان ها و زمین (اینجا با توجه بحث سجده  آدم  و حیات منظور هفت جو زمین و زمین است ) را خلق کردیم شما شاهد نبودید یعنی حضور نداشتید و حتی زمانی که خودتان را نیز خلق کردیم هم حضور نداشتید.

زمانی که خداوند هفت جو زمین را خلق می کند جن و ابلیس هنوز حضور ندارند حتی هنگام خلق خودشان هم حضور نداشتند. درباره ابلیس کاملا روشن است که  ابلیس زمانی خلق می شود که ملائکه  می خواهند به بشر سجده کنند که امتناع می کنند ، مرحله اول سجده ملائکه هنگام نفخ من روحی که با سجده دوم که به آدم است حدود یک میلیارد سال فاصله دارد. به مقاله سجده ملائکه به بشر وآدم در دو مرحله زمانی مراجعه فرمائید  ولی جن قبل از تکمیل خلقت هفت جو زمین در حال شدن بود. این همان معنی وَلَا خَلْقَ أَنفُسِهِمْ میدهد. داشتند خلق میشدند ولی هنوز نبودند. مانند هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنسَانِ حِينٌ مِّنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا-انسان در دهر بود ولی چون در حال شدن بود قابل ذکر نبود. نطفه امشاج بود در مولکول های RNA در حال شدن بودند. زمانی که ملائکه به بشر سجده کردند یعنی درعلقه نفس واحده همراه با امر خداود و جنسیت نر و مادینی قرار گرفتند. طبق جدول زمین شناسی پانصد میلیون سال بعد از بناب هفت جو زمین یوکاریوت ها در حیات زمین ظاهر شدند.


نتایج حاصله از بررسی های آیات  قرآن در باره ماهیت  جن  و جان


اول جان از جنس نوعی انرژی است و قبل از خلق الانسان من صلصال خلق شده ، بی جان است و با انس نمی تواند شراکت داشته باشد و انس هم باستناد آیه فَيَوْمَئِذٍ لَا يُسْأَلُ عَنْ ذَنْبِهِ إِنْسٌ وَلَا جَانٌّ بی جان است. خطاب کلی به انس و جان است  که گناهی ندارند که مورد سئوال  قرار گیرند. این آیات تمثیل هستند برای بیان واقعیت این دو پدیده. نقطه اشتراک جان و جن انرژی بودن آنها است. هر دو با خلقت انسان در ارتباط هستند. اینطور استنباط می شود که جان منشاء  جن است. ابن عباس این موضوع  که جان  پدر  جن است را از مفهوم آیات استنباط  کرده است. چرا برای اینکه از نظر زمانی اول جان خلق شده و بعد  جن. جان قبل از خلقت انسان خلق شده بود ولی جن زمانی که خداوند هفت جو زمین را خلق میکند جن هنوز خلق نشده بود، آما انس در زمان خلقت انسان از حما مسنون و در صلصال شروع به خلق شدن کرده است.بدائ خلق الانسان من طین.

مسئله  مهم دیگر بر اساس آیات  قرآن جن زنده است زاد و ولد دارد گناه میکند، مومن و فاسق دارد. مورد دوم به استناد آیات قرآن از آنجائی که جن و انس با هم هستند و تفکیک ناپذیرند ، با انسان متولد میشود عمر میکند و با  انسان زاد و ولد میکند. مومن و فاسق جن و انس با هم هستند.

وَيَوْمَ يِحْشُرُهُمْ جَمِيعًا يَا مَعْشَرَ الْجِنِّ قَدِ اسْتَكْثَرْتُم مِّنَ الإِنسِ وَقَالَ أَوْلِيَآؤُهُم مِّنَ الإِنسِ رَبَّنَا اسْتَمْتَعَ بَعْضُنَا بِبَعْضٍ وَبَلَغْنَا أَجَلَنَا الَّذِيَ أَجَّلْتَ لَنَا قَالَ النَّارُ مَثْوَاكُمْ خَالِدِينَ فِيهَا إِلاَّ مَا شَاء اللّهُ إِنَّ رَبَّكَ حَكِيمٌ عَليمٌ-درآیات قبل از آن در باره قیامت صحبت می فرماید و در این آیه می فرماید: یاد کن روزی را که همه را محشور می کنیم، ای گروه جن خود را در انس تکثیر می کردید و اولیاء این جن ها (یعنی آنهائی که انس هستند و در گناه با آنها شریک هستند) از نوع  انس گویند، پروردگارا ما از یکدیگر بهره مند می شدیم و هر دوی ما پایانی که  برای ما مقرر فرمودید با هم  طی کردیم. (یعنی طبق برنامه ریزی خالق متعال دوره را سر کردیم و به اینجا رسیدیم) خداوند می فرماید جایگاه شما(دو تا جن و انس) در آتش است و در آن ماندگار هستید مگر آنچه خدا  بخواهد باری پروردگار تو حکیم و دانا است.

استکثرتم خود را تکثیر کردن معنی میدهد. بنابراین  مورد دوم زنده بودن  جن و زاد  و ولد جن و مومن و فاسق  بودن جن روشن شد. آیه می فرماید ای گروه جن شما خودتان را  در وجود انسان تکثیر می کردید و انس که با  جن ادغام شده بودند هم  تاکید می کنند که خداوندا ما بر اساس برنامه مقدر شده از یکدیگر بهره مند می شدیم و با هم  بسر میبردیم و با هم  عمر ما  پایان یافت. بنابراین جن در وجود انسان از بدو تولد وجود داشته است و آنهم انرژی سوخت و سازاست و انسان از ماده  و انرژی تشکیل شده. با  هم  کار میکردند و از هم  بهره مند میشدند و هر کدام بدون دیگری حیات نداشت. این مفهوم آیه است. باز هم  اشاره شود این آیات متشابه هستند و در قالب تمثیل میخواهند معنی و ماهیت جن و جان را برای ما روشن کنند.

حال چه موقع جن در انس ادغام میشود 

مَا أَشْهَدتُّهُمْ خَلْقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَلَا خَلْقَ أَنفُسِهِمْ-هنگامیکه ما هفت جو زمین را خلق کردیم شما جن و ابلیس حضور نداشتید. ماهیت وجودی هر دو انرژی است. با توجه به  دو آیه- لَقد خَلقنا اْلِانسانَ مِن صَلصالٍ من حماءٍ مَسنونٍ و الجآنَّ خلقنه من قَبلُ مِن نّار السَّموم-حجر26و27- خلق الانسان مِن صَلصالٍ كَالفَخّار و خَلَقَ الجانَّ مِن مّارجٍ من نّارٍ-رحمن 14و 15 جان برای ساختار انسان خلق شده و می تواند مقدمه خلقت جن باشد و جن از آن مشتق شده باشد. جان  میتواند  تبادل انرژی در مولکول های آلی باشد که هنوز به سوخت و ساز تبدیل نشده اند و جن سوخت و ساز در بدن موجود زنده است. به مقدمه جن و جان از خرافات تا واقعیت قرآنی قسمت دوم توجه فرمایید.

این مطالب را از آیات قرآن استنباط کرده ام. در آیات زیر مفاهیم بسیار گسترده ای در آن مستتر است که اگر با دید علمی به آن نگاه  کنیم موضوع جان به عنوان ایجاد انرژی از تبادل پیوند مولکولی را میتوان کشف کرد.

الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الإِنسَانِ مِن طِينٍ- ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِن سُلالَةٍ مِّن مَّاء مَّهِينٍ - ثُمَّ سَوَّاهُ وَنَفَخَ فِيهِ مِن رُّوحِهِ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ قَلِيلا مَّا تَشْكُرُونَ- ابتدا خداوند هر انچه برای ایجاد ساختار انسان که از جن و انس تشکیل می شود را فراهم می کند. احسن کل شیئ مفهوم گسترده ای دارد. وَ الْجَآنَّ خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ مِن نَّارِ السَّمُومِ یکی از آن نیازهای خلقت انسان است، این فرایند خلقت جن و شروع خلقت انس- وَبَدَأَ خَلْقَ الإِنسَانِ مِن طِينٍ است. شروع خلقت انسان در سنگ رس نیاز به تبادل پیوند های مولکولی دارد. اگر در پروسه خلقت  انسان نگاه  کنیم هم زمان با  تشکیل کانی رس و در محیط اطراف آن در پوسته تازه شکل گرفته جامد زمین  هیدرات های کربن از مولکول های آمونیاک و بخارآب و متان شکل می گیرند ( درمقاله پیدایش نفت تئوری جدید به عنوان ضایعات خلقت انسان مطالب جدید تری کشف کرده ام که می تواند اصلاحیه این نوشتار باشد). محیط واکنش به دلیل هیدروژن فراوان بازی است و اکسیژن و گاز دی اکسید کربن نمی توانند عرض اندام کنند، زیرا میل ترکیبی هیدروژن با  کربن و اکسیژن بسیار قوی تر است تا میل ترکیبی اکسیژن با خودش و کربن. اما هیدرات های کربن سنگ بنای اولیه پروتئین ها،  چربی ها، نوکلئوتیدها برای تشکیل نیاز به اکسیژن دارند. اینجا مولکول آب که بصورت بخار و فراوان در دسترس است منبع اصلی تامین اکسیژن مورد نیاز ترکیبات آلی ساختار اولیه انس است که با عامل  H-Oو H  با  تبادل پیوند مولکولی این کار را می کند . ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِن سُلالَةٍ مِّن مَّاء مَّهِينٍ دقیقا این مفهوم را میرساند.

بداء خلق الانسان شروع خلقت انسان است نسل بعد از شروع، ایجاد ترکیبات مادی ساختار انسان است که همان انس است .ثم جعل نسله یعنی نسل بعد  از شروع  پروسه خلقت انسان و سلاله مائ مهین هم همان مشتقات H.OH آب است. بنابراین جان می شود نیروی یا نیروی یا عامل اصلی موجود در پیوند مولکولی که با تبادل مولکولی سر و کار دارد و انس هم ترکیبات ساختار اولین سلول حیات است. این جا آخرین دست آورد های علم زیست شناسی به ما کمک میکند که ما با استناد به  داده های بدست آورده از قرآن جان  و جن و انس و انسان را تاویل نمائیم و به حقیقت آیات متشابه  که مطرح کردیم برسیم. وارد شدن به جزئیات مقاله علمی مفصلی میطلبد  ولی ما در این جا خلاصه  وار تاریخچه  حیات انسان را از نطفه و علقه بیان می کنیم.

خلاصه تاریخچه پیدایش اولین نطفه حیات

اولین موجود زنده نخستین نطفه حیات است. نطفه یعنی دارای ژن بوده است و بدون ژن موجود زنده نیست. اما ژن هم دوره تکامل داشته است و آخرین نظریه علمی از دنیای RNA به عنوان پایه حیات موجودات زنده سخن می گویند و تک سلول های بدون هسته و غشاء هسته ای بوده اند. ابتدا ویروس ها و سپس باکتری ها ی سه گانه که مدت طولانی در زمین حاکم بودند و راه تکامل خود به سوی ژن کامل DNA بودند. دنیای ار.ان.آ جدید ترین نظریه پیدایش حیات- این نطفه به استناد علم زیست شناسی از رسوب نرم و سیاه از باقی مانده رسوبات ترکیبات آلی اولیه ساختار تشکیلاتی انسان (انس) در درون لایه های کریستال سنگ رس یا پیریت هنگام ایجاد غذای بیولوژیکی در چهار دوره ایجاد شد. حدود 3/5 میلیارد سال  قبل، مطالبی که عنوان می کنم از زیست شناسان معروف مانند ارنست مایر، کاپلان و دی کر سان است. این نطفه  پروکاریوت  نام داشت و مدت سه دوره ظلمات در کره زمین که هنوز جو زمین شفاف نشده  بود و اکسیژنی هم  وجود نداشت  حاکمیت  حیات در زمین را در دست داشت. این نطفه اولیه حیات باکتریهای اولیه غیر هوازی بدون هسته و غشاء هسته ای  بودند

دوره اول ظلمات که در قرآن به ظلمات ثلاثه (تاریکی های سه گانه در خلقت نطفه که متاسفانه ما این تحولات اولیه حیات را از طبیعت  به درون رحم زن منتقل کرده ایم ، نظرعلمی هزارسال قبل که بر باور ما نشسته) نام برده شده است پانصد میلیون سال طول کشید و جای خود را به  باکتری های غیر هوازی فتوسنتز دادند که آنهم پانصد میلیون سال طول کشید.

سپس در دوره سوم  ظلمات سیانو باکتری های فتوسنتز پا  به عرصه وجود گذاشتند. این ها همه باکتری بودند از جنس  پروکاریوت ها. هسته  و غشاء هسته ای نداشتند دارای DNA ناقص بودند یعنی ژن اولیه حیات که از RNA تشکیل شده بودند. قابلیت تکثیر جنسیتی هم هنوز نداشتند. به تعبیر قرآن همه نطفه امشاج  بودند.

قرآن میفرماید - وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلَالَةٍ مِّن طِينٍ- ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ- ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ-درحقیقت ما انسان را از رسوبات منشعب شده در سنگ رس آفریدیم. نطفه ای بود که آ ن را در قرارمکین قرار دادیم و سپس نطفه را به علقه تبدیل کردیم و علقه را به غضروف تبدیل کردیم و غضروف را به استخوان بدل کردیم و روی آن را گوشت پوشانیدیم و سپس خلق  آخر را از آن انشاء کردیم. به مقاله خلقت انسان از نطفه و علقه مراجعه فرمائید. قرار مکین غشاء هسته ای است که نطفه را خداوند در آن قرارداد و آن را به علقه تبدیل کرد.

در سه دوره ظلمات سه گانه باکتری ها بر حیات زمین استیلا داشتند و بعد از آن یک دوره پانصد ساله جو زمین و هفت طبقه آن خلق شد و سپس علقه  یا  تک سلولی هسته دار با غشاء هسته ای که همان قرارمکین است و بعد از پیدایش  جو اکسیژن دار زمین  پا به  عرصه وجود  گذاشت. غشاء هسته ای ساختار پیچیده دارد و از دو لایه تشکیل شده که دارای منافذ  برای تبادل ترکیبات آلی مورد نیاز برای ساختار ژن ها است. دانشمندان زیست شناسی در مورد چگونگی تشکیل پیچیده این غشاء در زمین اولیه بحث مفصلی دارند و به یک موضوع مهم و معمای خلقت و تکامل تک سلولی بدون هسته به هسته دار تبدیل شد و راز آن هنوز کشف نشده و قرآن کلمات مهم علم زیست شناسی را در قالب  تمثیل ها برای ما  بیان میکند. نطفه امشاج هسته و غشاء هسته ای می گیرد و به علقه  تبدیل می شود. بازنگری نوینی در روند  خلقت  انسان در زمین اولیه ضرورت دارد و نظر هزارسال  قبل را  اصلاح کنیم و آیات الهی را با  آخرین نظریه های علمی که با  آزمایشات متعدد  ثابت شده  تاویل نمائیم  و چهره علمی آیات متشابه در خلقت انسان در قرآن را که پشت پرده تصورات ذهنی کهن  پنهان مانده آشکار سازیم.

مطالبی که ما در تفسیر و تاویل این آیات مطرح می کنیم گذشتگان با علم روز بیان کردند و آن هم با علم هزار سال قبل. ما هم  با علم روز آن ها تاویل نمائیم  مگر اعتقاد نداریم که خداوند متعال خود خالق علم است و خلاف علم مطلبی ندارد. به  تصویر زیر نگاه کنید این تصویر را شخصا از مطالب  مقاله  تکامل پرفسور ارنست مایر شخص دوم در تکامل موجودات زنده پس از داروین  اقتباس کرده ام.

 

علقه  ایوکاریوت  است که پس از پیدایش جو زمین محدوده  آبی رنگ در جدول زمان بندی زمین شناسی از نطفه ها که به صورت باکتری ها بودند خلق می شود. درجدول نگاه کنید ایوکاریوت ها که همان علقه هستند بعد از ایجاد هفت جو زمین که به رنگ آبی است خلق می شوند. دارای DNA کامل غشاء سلولی دو جداره  کامل و سیتوپلاسم  سلولی و از همه مهمتر دارای غشاء هسته ای که ژن DNA کامل با قابلیت توارثی را در خود قرار داده است و این همان قرارمکین است . تمامی جانداران پر سلولی از این علقه پا گرفتند و روح خداوند در این زمان در آن  نفخه شد و خداوند در مرحله اول خطاب به ملائکه میفرماید به این ساختار اولیه بشر سجده  کنید. هنوز تا پیدایش اولین انسان تکامل یافته یعنی آدم فاصله یک و نیم میلیارد ساله باقی است. وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلآئِكَةِ إِنِّى خَالِقٌ بَشَراً مِّن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ فَإِذَا سَوَّيْتُه وَنَفَخْتُ فِيه مِن رُّوحِى فَقَعُواْ لَه سَاجِدِينَ.

این آیه مکمل آیه زیر است-الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الإِنسَانِ مِن طِينٍ- ثُمَّ جَعَلَ نَسْلَهُ مِن سُلالَةٍ مِّن مَّاء مَّهِينٍ - ثُمَّ سَوَّاهُ وَنَفَخَ فِيهِ مِن رُّوحِهِ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ قَلِيلا مَّا تَشْكُرُونَفاذا سویته در آیه اول و ثم سواه در آیه دوم هر دو یکی است و زمانی است که  نفخ من روحی اتفاق می افتد و روح خداوند در ساختار اولیه  انسان که  انس بود  قرار می گیرد و انس با حضور جن میشود انسان ولی انسان سویته شده و در حال تکامل  بسوی انسان کامل  که از آن آدم یک و نیم میلیارد سال بعد ظاهر میشود. در  ژن  کامل  روح  مستقر میشود و فرمان  رشد  و تکامل موجودات  زنده از این  پس تحت  امر خداوند است .چنانچه در آیه  دقت فرمائید این ساختار هنوز اعضای بدن ندارد. بعد از نفخ من روحی جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ  صورت می پذیرد.

این  انس است به عبارتی تا این جا انس تنها بود و از این جا  جن به  انس ملحق می شود. قبل از آن جان بود و انس هم همان انس. عمل سوخت و ساز موجود زنده از وقتی ایجاد می شود که سلول اولیه حیات دارای غشاء سلولی و هسته ای و قرار مکین  می شود. در باکتری ها عمل سوخت و ساز وجود ندارد و باکتری  نیاز خود  را مستقیما از محیط اطراف  بدون واکنش شیمیایی سوخت و ساز انجام می دهند، زیرا غشاء  دو جداره هسته ای هنوز تشکیل نشده  و آنزیم هم  ندارند و در باکتری های پیشرفته برخی آنزیم دارند که احتمالا در آن دوره خلق  نشده اند در تفاسیر بر اساس نظرات کهن مربوط  به علم هزار سال  قبل علقه را در رحم قرار داده اند. قران می فرماید  وقتی روح  خداوند در آن  قرار گرفت هنوز چشم و گوش و قلب نداشت. در حالی که جنین در همان چند روز اول بعد از انعقاد  نطفه که نطفه بسته می شود تمامی ارگان موجود زنده در آن قرار داده میشود و فقط  رشد میکند و بزرگ می شود و قلب در دو هفته بعد شروع به تپیدن میکند.

این جا عظمت آیات  قرآن را درک کنیم که چرا اشاره کرده  که  ما نطفه را در قرار مکین قرار دادیم. تمامی تعاریف  نطفه و صلب و ترائب و قرار مکین و ماء  دافق و آب مرد و سینه زن همه نظرات بیان شده  به استناد علم  روز هزار سال قبل است. بیاییم  قرآن را از این  مهجوریت و تار عنکبوت  تصورات غلط  ذهنی هزار سال قبل که بر باور ما  نشسته نجات دهیم تا حقایق علمی قرآن عیان شود و شبهات تصورات ذهنی دامن آیات  متشابه قرآن را رها کنند و جوانان تشنه  درک حقایق  آیات قرآنی را به  راه راست  درک  آیات  متشابه راهنمائی کنیم و ثواب دنیا و آخرت را نصیب خود سازیم.
اجر شما با خداوند متعال. بمناسبت سالگرد مبعث با سعادت پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد (ص) تابنده نور هدایت و عدالت بر شما مبارک باد. سید محمد تقوی اهرمی 25 فروردین 1397 ویرایش جدید خرداد 1399-ویرایش جدید شهریور 1402

بازدید: 5152