قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

ویروس و نقش آن در خلقت اولیه انسان

 

مقدمه نوشتار


ویروس کرونا که ایجاد پارتیکل بیماری زای عفونی است از دستکاری ژنتیکی ویروس باستانی به جای مانده در کهربای پنجاه میلیون ساله بدست آمده و نتیجه و ثمره بیوسنتز است که برخی آن را به غلط حیات مصنوعی نامیده اند امروزه در کشتار انسان های بیگناه در جهان بیداد می کند و فاجعه انسانی را رقم زده است. خداوند در تمثیلی با اشاره به سخن شیطان که همان نفس وسوسه گر انسان است در تمثیلی اعجاز انگیز به انسان هشدار داده است- قال لعنه اللَّهُ وَ قالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبادِكَ نَصِيباً مَفْرُوضاً- لَأُضِلَّنَّهُمْ وَ لَأُمَنِّيَنَّهُمْ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذانَ الْأَنْعامِ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ وَ مَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللَّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْراناً مُبِيناً-


خداوند لعنتش كند ( شیطان) می گفت: من از بندگان تو سهمى معيّن خواهم گرفت (و گروهى را منحرف خواهم كرد).
آن ها را گمراه می کنم و در آرزو های دور و دراز می کشانم و وادارشان می کنم گوش انعام ( حیوانات را تیغ بزنند و یا بشکافند تا خون آن را در آورند) و وادارشان می کنم در خلقت تو تغییراتی بدهند ( تغییر در خلقت یعنی دستکاری در ژن آن ها) و کسانی که به جای خدا از هوی نفسانی برای این کارها تبعیت کنند حتما دچار خسارت می گردند خسارتی جبران ناپذیر. چرا ویروس ها را برای دستکاری ژنتیکی انتخاب میکنند با این دلیل است که ساده ترین ارگانیسمی است که  قابلیت چسباندن ژن ناقص و اولیه خود را که تنها "فرمان من را تکثیر کن" را در خود دارند. پایه ساختار ژنتیکی موجودات زنده از آن نشات گرفته و در حقیقت اولین ژنوم خلق شده حیات است که قابلیت پیوند و دادن ژن خود و توسعه آن را در سلول موجود زنده را دارد. این قابلیت به دانشمندان این فرصت را می دهد از آن پارتیکل ها بیماری زا تولید کنند برای از بین بردن سلول های سرطانی که اگر مورد سوء استفاده تولید کنندگان سلاح های میکربی  قرار بگیرد می تواند فاجعه آفرین باشد.

دانشمندان با شناسائی ژنوم ویروس و تطابق با ژنوم انسان به راز مهمی دست یافتند که ویروس ها اولین نطفه حیات هستند و این قابلیت هم برای روند تکامل در آنها قرار داده شده. باید ویروس ها بشناسیم تا به ترفند استفاده از ویروس و شناسائی ژنوم انسان ها آشنا شویم. اما ویروس ها چه موجوداتی هستند و پیدایش آن ها به چه زمانی بر می گردد. دنیای ناشناخته ای که اخیرا اذهان را به خود جلب کرده و تحولاتی در علم پیدایش حیات در زمین اولیه به وجود آورده است. از آنجائیکه در تئوری پیدایش حیات از دید قرآن در 1400 سال قبل به این موجود عجیب و نقش آن در خلقت انسان اشاره شده  که احتمالا برای خواننده محترم شگفتی بزرگی ایجاد می کند، بحث جالبی می طلبد که به آن می پردازم. ابتدا نظر دانشمندان زیست شناسی را در مورد نقش  ویروس ها در حیات زمین بیان می کنم و با مقایسه آن نظرات به نظریه خلقت انسان در قرآن می پردازم.

 

 

خلق ماده جاندار از بی  جان


Karl Grampp طبیعی دان آلمانی در مقاله ای که در مجله

Die Deutsche Volkshochschule, - 9/18

منتشر کرده در آن ویروس را به عنوان یک عامل اساسی و واسطه ماده بی جان به جاندار در زمین اولیه معرفی کرده است یک رخ دادی هیجان انگیز در تکامل موجودات. ویروس چیست. یک ویروس شناس آمریکائی به این سئوال این چنین پاسخ داد. "ویروس یک خبر بد (اطلاعات) در درون یک توده پروتئینی است" اکثر مردم می توانند اینطور تصور کنند، زیرا هر وقت سرما خورده اند و یا در باره ایدز و آبولا و بسیاری از بیماری ها سخن به میان رفته ویروس ها خود را نشان داده اند. اما این یک سوی موضوع است. اخیرا دانستنی های انسان در باره ویروس ها گسترش چشم گیری داشته است. برای یک انسان علاقمند به طبیعت عیان شدن چهره دیگر و پنهان ویروس ها می تواند هیجان انگیز باشد. بسیاری از ویروس ها از نظر علمی و جزئیات ساختار شیمیائی و رفتار بیولوژیکی آن و چگونگی نفوذ به سلول های حیاتی و تخریب آن و تکثیر خود تحقیقات جامعی صورت گرفته و راه جدیدی را در تکمیل تئوری تکامل و نقش آن در پیدایش حیات پیش روی دانشمندان قرار داده است. سئوال مهمی که تا  کنون ذهن دانشمندان را به خود مشغول داشته این است که ویروس ها جاندار نیستند ولی اکنون این  سئوال مطرح می شود شاید  ویروس ها هم جاندار باشند. (بحث  جاندار بودن ویروس را برای نتیجه گیری نوشتار لازم داریم). اصلا معیار جاندار و بی جان بر چه اصولی استوار است. چگونه در روند تکامل ماده بی جان به جاندار تبدیل شدنا خلقناکم من تراب- لحظه تبدیل ماده بی جان تراب به جاندار نطفه امشاج  که شاهکار خلقت حیات است در کجا و چه زمانی اتفاق افتاده است. ویروس در این قضیه چه نقشی داشته است. دو موضوع توسط کارل گرامپ مطرح شد که که بحث روز دانشمندان بیولوژیست و پیدایش حیات است که اخیرا با پیشرفت علمی تحقیقات ویروس شناسی به آن رسیده اند اول جاندار و یا بی جان بودن و دوم کشف نقش ویروس در پیدایش حیات، برای ادامه بحث ابتدا با مشخصات ویروس و سپس با نظر یک دانشمند معروف آلمانی در نقش ویروس در پیدایش حیات آشنا شویم. بنابراین جاندار شدن یک فرمان حیات است کن فیکون. در پروژه حیات و در مولکول ار.ان.ای یک بار رخ داده است و در تغییر ژنوم جنسیتی حضرت مریم ع و تولد حضرت عیس ع هم یک بار اتفاق اقتاده که وجه مشترک خلقت آدم و خلقت حضرت عیس ع است. هر دو تغییرات در ژنوم است.


ویروس دارای چه مشخصاتی است

یکی از مشخصات ویروس کوچکی آن است که از منافذ بسیار ریز که باکتری ها نمی توانند عبور کنند آنها براحتی عبور می کنند. کوچکترین ویروس شناخته شده طولی برابر با 20 نانومتر دارد و هر نانو متر برابراست با یک میلیونیم میلیمتر. ویروس دارای یک پوشش پروتئینی ساده بنام کاپسید و درون آن یک تکه ژن از نوع RNA است. البته بر اساس نظر دانشمندان ویروس هائی وجود دارند که دارای ژن کامل DNA و لفاف روی پوشش پروتئینی هستند که با منطق علم زیست شناسی همخوانی ندارد که نیازبه بحث گسترده تری دارد در این نوشتار ما با ویروس های ساده و اولیه مانند ویروس کرونا سر و کار داریم تا نقش آنها را در پیدایش حیات بررسی کنیم. به آمار تعداد ویروس ها با مقایسه ای نگاه کنیم ( کارل کرامپ) تعداد انسان ها در زمین تقریبا 10 میلیارد، 1010- تعداد ستارگان حدود 1025-تعداد باکتریها 1031 و تعداد ویروس ها 1033 عدد است. طبق نظر خانم پروفسور ویرو لوگ (ویروس شناس) Karin Mölling ویروس شناس برجسته آلمانی معروف بین الملل تعداد ویروس ها به مراتب از باکتری ها بیشتر است.

اگر تمامی ویروس را پشت سر هم ردیف کنیم مسافتی بالغ بر 10 میلیون کیلومتر بدست می آوریم. برای مقایسه قطر خورشید 1/4 میلیون کیلو متر است. این ویروس ها و باکتری ها در حیات کره زمین و اطراف و در بدن ما جا خوش کرده اند. بنابراین با توجه به تعداد محدود ویروس های بیماری زا بیشترین تعداد ویروس ها بی خطر هستند و در خدمت حیات. ویروس های بیماری زا اکثرا از حیوانات به انسان منتقل می شوند و یا ویروس های دست کاری شده ژنتیکی هستند که از دست محقیقن خارج می شوند. پس باکتری ها و ویروس ها جزء جدا ناپذیر از حیات زمین هستند. پس از شناسائی ژنوم انسان و ویروس ها دانشمندان به این نتیجه رسیدند که بیش از نیمی از ژنوم انسان منشاء ویروسی دارد سایر جانداران هم همین طور. تعداد باکتری ها بر روی پوست و درون بدن انسان از تعداد سلول های بدن انسان بیشتر هستند ، همینطور ویروس ها، قارچ ها منظور نشده اند. مجموعه باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها روی بدن انسان را میکروبیوم می نامند. بنابراین انسان یک سوپر ارگانیسم و یک اکو سیستم  پیچیده است که از عجایب علم زیست شناسی بشمار می رود. انسان با این میکروبیوم در بدن خود هم زیستی مسالمت آمیزی دارند. بیماری ها یک استثنا هستند و نه یک قاعده. (کارین مولینگ). ویروس ها انواع مختلف هستند. ویروس هائی هستند که تنها 10 ژن مانند ویروس ایدز و برخی تا 2500 ژن دارند. انسان تقریبا 22000 ژن دارد (موز 50000 ژن دارد؟). ویژگی ژنوم انسان در تعداد ژنوم آن نیست بلکه در بزرگ بودن اندازه ژن است. اخیرا بحث نقش ویروس ها در خلقت موجودات زنده تحولی در علم تکامل موجودات زنده ایجاد کرده است. پرفسور کارین مولینگ نکات جالبی در نقش ویروس ها در تکامل اولیه حیات دارد که به نکات مهم آن میپردازم.


نظریه مولینگ در چگونگی نقش ویروس در حیات اولیه


پرفسور مولینگ از قول خانم Mathilde Ludendorffs فیلسوف آلمانی در یک قرن قبل مطالبی نقل می کند و سپس نظریه خود را بر آن اساس بیان می کند. حیات چیست و چگونه ایجاد شد. علم می گوید ارگانیسم زنده نتیجه تکامل است و هدف آن از دیدگاه پروفسور لودندرف خلق یک موجود زنده که خدا با آگاهی و تسلط به آن، آن را ایجاد کرد. ابتدا اراده خداوند بر این آگاهی قرار گرفت (بیان این مطالب با  آیات قرآن  مقایسه فرمایید که دقیقا آن را ذکر کرده است) لودندورف درباره حیات می گوید همه چیز از کریستال شروع شد ماده سخت متشکل از اتم ها و ملکول ها که بطور تصادفی لایه های درونی آن شکل نگرفتند بلکه با برنامه ریزی قبلی مرتب شدند و درون خود شبکه و فضائی ایجاد کردند. از دید فیلسوف، کریستال (لطفا ذهن خود را به لایه درون صلصال ببرید) محکم ترین قدم برای هدف اولیه خلقت در نظر گرفته شد. اراده آگاهی و هدف در دل کریستال و سپس ایجاد اولین موجود زنده.

کریستالی که سخن از آن به میان می آید خود را بصورت نیروئی در زمین ظاهر می کند و نه در کل کائنات ، بلکه تنها در یک واحد و در درون کریستال. قدرت هدفمند ی که نظم ملکولی را در ساختار جسم سخت بنا نهاد. فیلسوف لودندورف نظر خود را در چند کلمه خلاصه می کند. اراده و آگاهی الهی قبل از هر چیز بر بقائ ساختار حمل کننده (حیات) قرار گرفت و نیروی هدفمندی در کریستال سخت قرار داده شد ( کن فیکون)- الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الإِنسَانِ مِن طِينٍ-خداوند تمامی لوازم و شرایط لازم را برای خلقت حیات فراهم کرد و خلقت انسان را در سنگ رس آغاز کرد. پرفسور مولینگ سخن فیلسوف را زیر بنای نظریه خود قرار میدهد و در باره کریستال چنین می گوید. باید اشاره نمود کریستال ساختار ماده سخت و کانی ها است در شرایطی که ملکول های آنها یک نظم خاصی به خود میگیرند. اکثر کانی ها این ساختار را دارند و در ذات آنها قرار دارد و برخی وقتی در شرایط خاص قرار میگیرند این نمود را از خود نشان می دهند.

منظور مولینگ و لودندورف کریستالی است که در درون خود این ساختار را دارد و جزء ساختار ذاتی آن است. کریستال سفت و یا سخت دارای استحکامی است که آن را قادر می سازد هدف آفرینش اولین سلول زنده قرار گیرد. کریستال مایع هم نوعی از کریستال است که از مولکول های دراز تشکیل شده است مانند ملکول های صابون که یک طرف آن آب دوست است (قابلیت جذب کنده آب) و یک سر دیگر آن چربی دوست است که درشرایط خاصی میتوانند بصورت حباب کوچک تک لایه و یا دو لایه ظاهر شوند. یک مثال بارز از کریستال مایع کلیه غشائ بیولوژی از این کریستال مایع چربی دو لایه تشکیل شده اند. در حقیقت حیات از کریستال سفت و غشاء سلولی از کریستال مایع با اراده و قدرت خداوند شکل گرفته اند. کریستال سخت می تواند در فضای درونی خود ساختار ملکولی بیگانه را به عنوان نا خالصی در خود نگه دارد و یک کریستال مخلوط بنا کند. کریستال مایع هم می تواند به عنوان یک کلوئید نا خالصی را در درون خود تحمل نماید و آن را جزء ساختار خود در آورد که نمونه آن غشاء سلولی موجودات زنده است. این خلاصه ای از نقل قول پرفسور مولینگ از خانم لودندروف بود که در سال 1950 در کتاب شناخت خدا نوشته بود. کتاب او در آن زمان از طرف دنشمندان علم تکامل مورد استقبال قرار نگرفت وی در سال 1961 فوت کرد.

با کشف علم ژنتیک و م لودندرف پزشک و زیست شناس و فیلسوف بنام آلمانی که فعالیت های بیشمار اجتماعی داشت و گفته ها و ارائه نظرات در باره پیدایش حیات و کشیده شدن بحث ایجاد سلول اولیه حیات در سنگ رس و تغییرات بیشمار در نظریه تکامل پیش بینی های او جنبه واقعیت به خود گرفته است و خانم پرفسور مولینگ ویروس شناس مشهور آلمانی نظریه نقش ویروس ها در حیات اولیه زمین را ارائه داده است که می تواند تحولی شگفت در نظریه تکامل موجودات زنده ایجاد کند که مدیون علم ژنتیک است.

جالب است که این نظریه دقیقا با جهان بینی خلقت حیات در قرآن مطابقت اعجاز انگیزی دارد قرآن بحث خلقت انسان را در درون کریستال (سنگ رس لایه دار و خشک میداند. من سعی نمودم خلاصه ای از مطالب مورد نیاز را از آن استخراج کنم. اگر توفیقی حاصل شد نقل قول های خانم لودندورف را در مقاله جدا گانه تقدیم می کنم. ایشان در گفته های خود اشاره به کلوئید به عنوان پیش نطفه حیات کرده است که در درون لایه کریستال به امر خداوند ایجاد شد که پرفسور مولینگ آن را ویروس می داند که به آن می پردازم. زیرا ویروس ساده ترین و کوچک ترین ساختاری است که ژن اولیه را در خود دارد. با توجه حجم اندک فضای خالی بین لایه های سنگ رس اولین نطفه حیات می بایستی بسیار کوچک باشد.


ویروس ها یه عنوان پایه و اساس سلول های اولیه حیات


طبق نظریه مولینگ اگر این نظریه درست باشد ویروس ها قبل از اولین سلول زنده و در آغاز حیات قرار داشته اند. اینکه زنده محسوب شده و یا در راه جاندار شدن بوده اند سئوالی است که باید پاسخ داده شود. دانشمندان ویروس را موجود زنده نمی دانند، زیرا در وضعیتی نیستند  که  بتوانند بدون سلول زنده بقاء داشته باشند. اما پرفسور مولینگ نظر دیگری دارد. ویروس ها مرده نیستند به عبارتی آنچنان مانند کریستال و سنگ مرده نیستند می شود گفت در بین بیو مولکول ها هر بیو ملکولی که کوچکتر از ویروس باشد مرده و بزرگتر از آن زنده بشمار می آیند. بنابراین قاعدتا ویروس ها باید یا زنده باشند و یا مرده یا حد فاصل این دو.می توانیم آن را یک مرحله انتقالی از بیجان به جاندار بدانیم. یک علامت بارز برای داشتن حیات سوخت و ساز است که موجود زنده با خارج از خود انجام می دهد تا نیاز ضروری خود را تامین نماید و خودشان را تکثیر کنند. ویروس خود به تنهائی فاقد سوخت و ساز است. از این جهت است که ویروس برای تکثیر به یک سلول زنده نیاز دارند که به درون آن نفوذ و از سوخت و ساز میزبان استفاده کند ویروس ها میتوانند ژن ها جذب نموده و یا  پس بدهند آنها می توانند ژن ها را ضبط ، تحویل ، جهش ، انتقال و تولید مثل کنند. ویروس ها نیز استاد دستکاری هستند. آنها میتوانند سلول های میزبان را تغییر برنامه ریزی دهند و ویروس جدید را تولید کنند و یا اگر تکثیر پذیری موفق عمل نکرد تغییراتی در سلول میزبان ایجاد کنند. این باعث ایجاد نو آوری در ژنوم میزبان و ویروس می شود. به این دلیل شاید تمامی ژنها از ویروس ها پا گرفته اند


نظریه قرآن در پیدایش حیات


همه ما با آیه 26 سوره حجر لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون آشنا هستیم. صلصال سنگ رس پخته مانند سفال است و صلصال کالفخار هم اشاره به سنگ رسی که به آن با انگشت ضربه بزنی صدا دارد یعنی خشک و سفال گونه است. بنابراین گل نیست، آب هم ندارد. ماهیت ساختاری آن را خداوند برایمان مثال میزند. سنگ رس دارای ساختار کریستالی است و به انواع دو لایه و سه لایه  تقسیم می شوند. نوع دو لایه آن قابلیت جذب آب را ندارد و انواع سه لایه هم دو نوع هستند ساختار لایه ای و یا ورقه ای مانند طلق و ساختار لایه کریستالی مانند مونت مورلونیت. نوع سه لایه کریستالی آن آب را در بین لایه های خود جذب می کند و مدتی نگه می دارد این حالت سنگ رس را گل می نامند ولی قرآن از گل سخن نمی گوید و کالفخار سنگ رس داغ  آب در رفته است در شرایط  اولیه  پوسته جامد زمین که  تازه شکل گرفته است. حالت کریستالی و خشک و داغ آن است و توده نرم سیاه هم رسوبی است که به دلیل داغ بودن سنگ، آب درون سنگ که املاح  شیمیائی  خاصی را  محلول در خود دارد در دل سنگ رس موقعی که آب آن  بیرون رود رسوب می کند. اشاره سیاه بودن حما مسنون اعجاز علمی قرآن است .املاح کربن دار آلی که قندها، چربی ها و نوکلئو تید ها را در خود دارد بر روی سنگ داغ  توده سیاه رنگ به جای می گذارند. برای پی بردن به واقعیت آیات متشابه مانند این آیه باید  بر نظر کهن اصلاحیه هائی صورت گیرد و به اصطلاح تفاسیر آیات متشابه در خلقت انسان، خلقت کیهان، سموات و الارض و بسیاری دیگر از آیات با توجه به پیشرفت علمی تجدید نظر شوند. معنی آیه فوق ترجمه بدون دخل و تصرف و گنجاندن نظرات گذشتگان مربوط به سیزده قرن گذشته چنین میشود." در حقیقت ما انسان را در سنگ رس سفال مانند و از رسوب توده سیاه آفریدیم. من دارای دو معنی است "از" و "در" که در مقاله حیات در زمین از آب و خاک ایجاد نشده است نظر علم و قرآن مشروحا و با استناد به سایر آیات قرآن بیان داشته ام. بنابراین نطفه اولیه حیات در(داخل سنگ رس) واز توده سیاه تشکیل شده است. دقیقا همان چیزی که علم زیست شناسی به آن رسیده و در مطالب فوق هم به نکاتی اشاره کرده که قرآن با بیان علمی آن در 1400 سال قبل توضیح داده است. ابتدا به ساختار داخلی کریستال سنگ رس اشاره کنم.
ساختارکریستالی سنگ رس


سنگ رس سه لایه که خاصیت جذب آب همراه با مواد آلی را دارد که 80 درصد قسمت فوقانی پوسته جامد زمین که همان خاک است از این نوع است و در آیات متعدد که اشاره به طین و سفال کرده برای بیان این مطلب است که خداوند نوع رس سه لایه آن را برای ما شرح میدهد که از آن آجر و سفال هم درست میکنند و خاک کشاورزی هم از این نوع است که البته همراه با ناخالصی های سایر کانی ها که طی میلیارد ها سال از فرسایش سنگ رس و سایر کانی ها و هموس (مواد آلی ریشه گیاهان اجساد جانوران )ایجاد شده و حدود 80 درصد خاک کشاورزی هم از این نوع رس است. تحجر و تعصب روی نظر گذشتگان پرده روی واقعیت های علمی آیات متشابه انداخته است. با دید خالی از تعصبات کهنه این نوشتار نگاه کنیم تا عظمت قرآن را درک کنیم. تصویر شماره 1 (گروه صادرات مارا سرام بخش)چهار وجهی سیلیسیوم و هشت وجهی آلومینوم که سنگ بنای لایه های سنگ رس هستند را نشان میدهد.

 


تصویر شماره 1


کانی های رس ترکیبات سلیسیوم آلومینیوم آب دار هستند و انواع مختلف دارند سلیکات هائی که کریستال آنها از طبقات ورقه ای و انواعی که از کریستال طبقات لایه ای تشکیل شده اند. کریستال لایه ای هم به دو لایه و سه لایه و بیشتر ایجاد شده اند که نوع سه لایه که در آن تحولات حیات اتفاق افتاده مد نظر ما است. نوع سه لایه در تصویر زیر نشان داده شده. اتم سیلیسیوم جزء شبه فلزات است با فرمول شیمیائی Si که با اکسیژن یک هرم چهار گوش میدهد این هرم چهار گوش بدنبال هم یک لایه را تشکیل میدهند حال دو تا از این هرم چهار گوش SiO4 که از طرف قاعده بهم چسبیده باشند هرم هشت گوش درست می کنند(که اتم های آن آلومینیم هستند) که به دنبال هم یک لایه زیری را به وجود می آورند و زیر آن مجددا ردیف چهار گوش قرار میگیرد و این میشود سه لایه که یک طبقه را تشکیل میدهند و همین طور در کریستال سلیسیوم تکرار می شود بین هر سه لایه فضای خالی وجود دارد که آب میتواند بین آنها نفوذ کند. در رس دو لایه  قشر بسیار باریک فضای خالی است که مولکول آب درون آن به مقدار کم نفوذ میکند جزء ساختار کریستال در می آید و آب رها نمی شود ولی در سه لایه لایه میانی با ملکول آب پر میشود و قشر نازک جا باز می کند. در تصویر شماره 2 و 3 ساختار لایه 1 متشکل از چهار گوش ها و لایه 2 از هشت گوش ها نشان داده میشود ( تصاویر از سایت Dr Krakow Rohstoffe GmbH استخراج شده است) اتم های آلومینوم تشکیل دهنده هشت گوش میتوانند برحسب نوع سنگ رس با برخی اتم ها جایگزین شوند. هدف نشان دادن ساختار لایه ها و چگونگی قرار گرفتن درکریستال سنگ رس است.

 


تصویر شماره 2

 

تصویر شماره3


ابتدا لایه 1 روی لایه دو قرار میگیرد وسپس مجددا لایه 1 زیر آن قرار میگیرد وتشکیل یک طبقه سه لایه میدهند وهمینطور طبقات رویهم قرار میگیرند باید توجه داشت قاعده چهار گوش ها با قاعده چهارگوش ها در طبقه زیرین روبروی هم قرار میگیرند و در بین آنها فضائی به وجود می اید که ملکول های آب همراه املاح ملکول های آلی مخلوط در آن در آن فضا جا باز میکنند و بر اساس پیوند ضعیف واندر والس با طبقات بالائی و زیرین رابطه بر قرار میکنند و در حقیقت برای مدتی جزء ساختار کریستالی سنگ رس سه لایه قرار می گیرند. تصویر شماره4 طرز قرار گرفتن طبقات لایه ها و فضای بین لایه ای را نشان می دهد.

تصویر شماره 4


برای رسیدن به اعجاز علمی آیه فوق که ساختار مولکولی حیات در درون لایه های سنگ رس خشک ایجاد شده و دلایل علمی آن نیاز است مطالبی که در این ارتباط است را مرور کنیم . به قسمتی از متن مقاله مونت موریلونیت که در سایت شرکت پاک من آورده شده  جهت آمادگی ذهنی برای نتیجه گیری نهائی توجه فرمائید.


"ساختار کانی های گروه مونت موریلونیت به صورت سه هشت وجهی و متشکل از دو لایه چهار وجهی سیلیس و یک لایه هشت وجهی مرکزی {آلومینا} است. ساختار فوق متعلق به {پیروفیلیت} بوده و سایر اعضای گروه مونت موریلونیت با جایگزینی آلومینیوم  به جای سیلیس (در لایه های چهار وجهی) و آلومینیوم با منیزیم و آهن دو ظرفیتی (در لایه هشت وجهی) حاصل می شوند.
به علت تفاوت ساختار لایه هشت وجهی و چهار وجهی، این دو لایه قابلیت انطباق بر یکدیگر را نداشته و بر خلاف کائولینیت که بین لایه هایش پیوند هیدروژنی بر قرار است، در ساختار کریستالی مونت موریلونیت ها لایه هشت وجهی بین دو لایه چهار وجهی محبوس بوده و تنها نیروی موجود، نیرو های ضعیف واندوال است. به این خاطر در هنگام تماس با آب، ساختار کریستالی مونت موریلونیت ها به راحتی مولکول های آب را جذب و تا شش برابر حجم اولیه خود متورم می شوند.


از نقطه نظر فعالیت شیمیایی نیز گروه مونت موریلونیت به دلیل وجود لایه های درون ساختمانی خود و سهولت تفکیک پذیری این لایه ها، در مقایسه با گروه کائولینیت فعال تر هستند. از طرف دیگر وجود خاصیت جانشینی ایزومرفی در مونت موریلونیت ها باعث می شود که در این گروه به راحتی یک کاتیون با کاتیونی دیگر و با بار متفاوت جایگزین گردد. به عنوان مثال اگر یک کاتیون سه ظرفیتی مانند یون آلومینیم جایگزین یون چهار ظرفیتی سیلیسیم در شبکه چهار وجهی شود کمبود بار مثبت ایجاد شده تنها با اضافه نمودن یک کاتیون خارجی یک یا دو ظرفیتی جبران و موازنه می شود. البته در حالتی که کاتیون خارجی دو ظرفیتی باشد تعداد کاتیون های جذب شده برابر با نصف تعداد بارهای منفی آزاد شده توسط جانشینی ایزومرفی خواهد شد"


با توجه به مطالب بیان شده مولکول های اولیه حیات در بین لایه های سنگ رس قرار گرفته شده و با برنامه ریزی الهی که در سنگ رس گذارده شده نطفه اولیه حیات خلق می شود مولکول های آب مواد آلی را به درون لایه سنگ رس کشانده و سنگ رس عملیات  کاتالیز را ساماندهی کرده اند. ساماندهی و چگونگی توالی مولکولی اکنون راز مهم علمی است و قرآن در آیات مختلف به تکه هائی از این راز پرداخته است که اگر دانشمندان زیست شناسی و حیات اولیه به آن توجه کنند و برداشت های متحجرانه موانع  را  برطرف  کند دانشمندان مسلمان می توانند راز حیات را از قرآن کشف کنند. نمونه اظهارات دو دانشمند آلمانی است که در بالا اشاره شد . در تصویر شماره 5 (از دانشنامه رشد) مولکول های قرار گرفته در دل سنگ رس نشان میدهد. موضوعی که اخیرا نظر دانشمندان را به خود جلب کرده که حیات می تواند در سنگ رس ایجاد شده باشد. اساس حیات بر ژن ها  قرار گرفته و اولین مولکول حیات نیز باید ساده ترین و ابتدایی ترین پایه ژنوم را دارا باشد و با توجه به گنجایش فضای کم و ارتفاع حدودی ده  آنگسترم ( به مقاله Tonmineralogie و مقایسه با تصویر شماره 5) ، ژن اولیه باید توالی ژنتیکی کوتاه ولی دارای 20 نوع اسید آمینه و چهار باز اصلی، قند ریبوز و فسفات باشد که بتواند با پیوستن بهم و البته خارج از سنگ رس تکامل موجودات زنده را در چهارچوب برنامه ریزی الهی رقم زند. اولین تک سلولی حیات می بایستی فقط حامل ساده ترین ژنوم RNA بوده باشد که دانشمندان به آن نطفه اولیه حیات میگویند. و قرآن هم اشاره به خلقت انسان از نطفه کرده است و آیات متعددی به این موضوع اشاره کرده که نطفه از دل سنگ رس بیرون آمده است به مقالات خلقت انسان با نگاهی جدید و مطابقت با علم روز- پیش نطفه و علقه مراجعه فرمائید.


تصویر شماره 5


کشف ژنهای ویروس و قطعات ژن در ژنوم انسان


در سال 2001 جان کریک وینتر رئیس شرکت مهندسی خصوصی سلرا و پروژه بین الملل ژنوم انسان (HGP ) اولین توالی کامل انسان را به مطبوعات بین الملل در کنفرانس مطبوعاتی واشنگتن ارائه دادند و پس از ده سال کار سخت و تلاش پیگیر در لابراتوارهای آمریکا و اروپا رقابت شدیدی بین شرکت بخش خصوی با سرمایه کلان دولتی آمریکا و دانشمندان دانشگاه های سایر کشورها که بودجه را موسسات آموزشی می دادند در گرفت که نتیجه آن برای اولین بار کد ینک  ژنوم توالی انسان آشکار گردید.


گزارش نویس و محقق NADJA PODBREGAR در مجله علمی Wissenschaft.de. مینویسد.


بنظر می رسد که در ردیف  بسیار طولانی توالی چهار باز اصلی َAdenin,Cytosin,Guanin und Thymin توالی هائی وجود دارند که از نظر علمی بدون مفهوم و بی معنی تلقی شده اند و این نشان می دهد که کلمات در کتاب حیات هنوز رمزگشایی  نشده است. اما تعداد بیشمار از جفت های باز توالی شده در اصل به عنوان مواد خامی هستند  که  حالت منفجره را در ژنوم انسان دارند. در حقیقت برای جهش آماده هستند و این نقطه های توالی زیاد و مکرر از آن چیزی که ما انتظار داشتیم در تناقص هستند
فرانک رایان نویسنده کتاب ویرولوشن با بیان توضیحات خود می نویسد."عجیب ترین چیز توزیع آماری مولفه های ژنوم انسان بود که به تدریج از بین همه کارهای توالی اینطور متبلور شد. "ژنوم انسان فقط در حدود 20000 تا 25000 ژن کد کننده پروتئین را شامل می شود و این مربوط به 1/5 درصد ژنوم کامل انسان است در دید اول بنظر می رسد بیش از 50 درصد از تکرار های بی دلیل ژن ها ناخواسته تشکیل شده اند اما تعجب واقعی در بقیه ژنوم انسان پنهان است دانشمندان با حیرت زیاد 600000 توالی پایه را در ژنوم انسان کشف کردند که به وضوح نه انسانی بلکه ویروسی هستند. ژن های ویروسی خود را از طریق ردیف بندی خاص DNA خود را نشان می دهند. که برش و درج  دو باره آنها را آسان می سازد. این موضوع نشان می دهد که ژن های ویروسی در ژنوم انسان منشائ تکاملی ویروسی داشته است. به عبارتی اساس و پایه ژنوم موجودات زنده در حیات زمین از ویروسی ساده و کوچک در زمین اولیه شکل گرفته است. دانشمندان اخیرا به این نکته مهم رسیده اند


کوچکترین ویروس شناخته شده قطری برابر 20 نانومتر دارند و اینکه بدن انسان ویروس ها را به عنوان عنصر مزاحم و ناشناخته دفع نمی کنند دلیل آن است که ژنوم انسان ژنوم ویروس را خودی می داند و ژن آن را در ژنوم خود جذب می کند و اطلاعات آن را میخواند و به کل ژنوم ابلاغ میکند. بطور مثال ویروس کرونا که یک توالی ژنی کوتاه دارد که حامل پیامی است که من را تکثیر کن این قابلیت در ابتدای خلقت ژن کاربرد وسیعی داشته که این قابلیت را دارند که ژن ها را جذب نموده و یا پس بدهند آنها می توانند ژن ها را ضبط ، تحویل ، جهش ، انتقال و تولید مثل کنند. مثلا ویروس ها می توانستند به یکدیگر برای بقاء حمله کنند و ژن خود را داخل ویرس دیگری نموده و تکثیر ژنتیکی ایجاد کند و از آنجائیکه این امر تحت برنامه ریزی مدون قرار داشته است وظائف و روند مشخصی داشته اند. قرآن سلول اولیه حیات را نطفه امشاج و نطفه و علقه را تکامل یافته آن معرفی کرده است. به آیه اول سوره دهر مراجعه کنیم-

هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنسَانِ حِينٌ مِّنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا- إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن نُّطْفَةٍ أَمْشَاجٍ نَّبْتَلِيهِ فَجَعَلْنَاهُ سَمِيعًا بَصِيرًا- إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا


آیا در سرگذشت  خلقت انسان زمانی در روزگار نگذشت که چیرقابل ذکری نبود ما انسان را از نطفه ای آفریدیم که امشاج بود در تفسیر المیزان معنی امشاج را شرح داده است "و معناى آيه اين است كه : ما انسان را از نطفه  خلق كرديم كه اجزایی مختلط و ممتزج دارد، در حالى كه ما او را از حالى به حالى، و از طورى به طورى نقل مى دهيم، " امشاج از حالی به حال دیگر و طوری به طور دیگر و اجزایی که مختلط  و ممتزج  یا در هم آمیخته دارد. ممتزج و مختلط  فقط  می تواند در ذات نطفه امشاج باشد. استاد مطهری می نویسد" نطفه ای آفریدیم که در آن مخلوط های زیادی وجود دارد. یعنی به خواست پروردگار در آن نهفته شده تا راه تکامل را بپیماید" بعلاوه ویژگی های دیگری هم دارد مبتلا سازی که اشاره قرآن به هویت نطفه امشاج است یعنی ویروس است که مبتلا کننده است.


کلمه نطفه به معنی حامل ژن است، ژنی که در ابتدای خلقت روش تکثیر پذیری خاص خود را داشته است. نطفه امشاج هم میتواند ژن های ممتزج و متوالی را منشاء شود. اطلاعات اولیه نهاده شده در نطفه امشاج تنها این بوده است من را تکثیر کن. نطفه امشاج صفت دیگری هم دارد نبتلیه که به نطفه امشاج بر می گردد در تفاسیر نبتلیه را به انسان ربط می دهند در حالی که به ویژگی های نطفه اولیه حیات نزدیک تر است. هنوز تا انسان شدن فاصله سه و نیم میلیارد ساله داریم، بعلاوه این نطفه باید دارای اعضائ شود فَجَعَلْنَاهُ سَمِيعًا بَصِيرًا و راه تکاملش هموار گردد إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ. در آیه می فرماید ما انسان را از نطفه امشاج خلق کردیم سنگ بنای خلقت انسان گذاشته شد. نمی شود انسانی که قرار است در چند میلیارد سال بعد خلق شود مورد آزمایش الهی قرار داده شود. یعنی او را آفریدیم در حالی که او را می آزماییم .منطقی به نظر نمی رسد و نبتلیه از خصوصیات این نطفه است. درش بلا گنجانده ایم ضمن اینکه پایه خلقت حیات را بر دوش دارد این خصوصیات را هم حفظ می کند. نبتلیه حال است یعنی همین طور این خصلت ادامه دارد. در آیات دیگر به معنی امتحان کردن آمده و بیشتر در خلقت انسان و کیهان از فعل لیبلوکم آمده است .مفسرین در کلمه نبتلیه تا کنون به معنی قطعی نرسیده اند ولی مقایسه با واقعیت های علمی و با توجه به اینکه نطفه اولیه حیات که در بین لایه های سنگ رس خلق شده باید اندازه کوچک و توالی ژنتیکی ساده و کوتاه داشته باشد دارای چهار باز آلی قند ریبوز 20 نوع اسید آمینه خاص حیات، فسفات و گوگرد که تشکیل یک ژنوم از نوع RNA ساده و کوتاه ولی دارای تمامی پایه ژن اولیه حیات و نظریه علمی جدید که ویروس ها پایه اولیه خلق ژنوم موجودات زنده است، بنابراین نطفه امشاج نبتلیه همان ویروس ساده و نطفه اولیه خلقت انسان در صلصال است. نوشتار فوق جهت تشحیذ ذهن علاقمندان به تحقیق و تفحص و تطابق علم زیست شناسی مدرن و قرآن بیان کردم، نقد و نظر به اصلاح نوشتار کمک می کند دریغ نفرمایید خداوند به همه ما نعمت درک مفاهیم عالیه آیات متشابه قرآن عطا فرماید و انشاء الله.سید محمد تقوی اهرمی سوم فروردین 1399 مصادف با سالروز مبعث پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص)

 

 

بازدید: 1990

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید