قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

سواء للسائلین برای ساکنان زمین معنی نمی دهد

مقدمه نوشتار


آیات متشابه در قرآن دارای معنی ظاهر است و باطن و ما اجازه نداریم آیات متشابه را بر اساس آیه محکمات و متشابهات تفسیر کنیم. این نوع آیات تاویل دارند ولی  تفسیر ندارند. تاویل این آیات هم فقط خداوند میداند و راسخون فی العلم. اگر قرار بود همه راسخون فی العلم باشند، ضرورت نداشت خداوند به این نکته اشاره کند. این آیات ریشه در علوم طبیعی دارند و راسخون فی العلم هم دانشمندان علوم طبیعی هستند که راز طبیعت را کشف می کنند و ما می توانیم بر آن اساس دست به تاویل این قبیل آیات بزنیم. به آیه 10 سوره فصلت که عبارت اقوات و سواء للسائلین آمده در مورد پیدایش زمین و غذا است یعنی با طبیعت زمین سر و کار دارد. کسانی که متخصص الهیات و معارف اسلامی هستند از درک علوم طبیعی بی بهره اند و ظاهر آیه را ترجمه و تفسیر میکنند و شبهه می تراشند. این آیه جزء اعجاز انگیز ترین آیات متشابه است و چه بر سر آن آورده ایم. خداوند در آیه متشابهات تاکید فرموده برخی از ظاهر آیه ابزاری برای فتنه انگیزی استفاده میکنند. معنی این مطلب را ما هنوز نتوانسته ایم درک کنیم منظور خداوند چیست. یعنی ظاهر آیه مطلوب و منظور ذات باری تعالی نیست.

چهار آیه پیدایش زمین تا هفت جو آن که تمام کلمات آن ایجاد شبهه کرده

 هر کلمه این آیه دریچه ای به ناشناخته های علم زمین شناسی باز می کند که همه دریچه ها را با تحجر و تعصب بی جا و تکیه بر نظر گذشتگان بر روی آن بسته ایم. خداوند در آیه 9 سوره فصلت می فرماید ما زمین را در دو  دوره آفریدیم و ادامه آن آیه مورد بحث است آیه 10 سوره فصلت.

قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ

وَ جَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَ قَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ

ابتدا ترجمه ای که اکنون رواج دارد را اشاره کنم و موارد مورد شبهه را بیان و در هر نوشتار به یکی می پردازم. به فضای مجازی سری بزنید و مشاهده فرمایید چه غوغایی در مورد شبهات این آیه به چشم میخورد و علماء محترم هم هیچ اقدامی برای یکی کردن نظرات انجام نمی دهند. دلیل آن هم اعتقاد داشتن به نظرات کهن است.

بر روی زمین کوهها پدید آورد و آن را پر برکت ساخت و به مدت چهار روز رزق همه را معین کرد، یکسان برای همه سائلان. ترجمه دیگر هم توجه فرمایید

و او روی زمین کوهها برافراشت و انواع برکات (و منابع از معادن و چشمه‌ها و درختان) بسیار در آن قرار داد و قوت و ارزاق اهل زمین را در چهار روز (برای هر شهر و دیاری) مقدّر و معیّن فرمود و روزی طلبان را یکسان در کسب روزی خود گردانید (تا همه روزی خورند).

این آیه در ادامه آیه قبل است و حرف "و این" ارتباط را بیان میکند. و جعل فیها یعنی بر آن زمین که تازه تشکیل شده و دو دوره ایجاد خود را پشت سرگذاشته، ارتباط زمانی آیه اول قطع نشده و جعل فیها بلافاصله بعد از دو دوره پیدایش زمین  و زمان رخداد در همان وقت است. ما زمان را قیچی میکنیم و یک دفعه نزدیک به چهار میلیارد سال به زمان حال می پریم. این جا است که مفهوم علمی آیه را عوض میکنیم، دیگر آیه به درد علم زمین شناسی نمی خورد. در زمان حال نشسته ایم و میخواهیم شرح زمین اولیه که تازه تشکیل شده را بیان کنیم که غلط است، بلایی که سر همه آیات خلقت انسان در آورده ایم.

باید فکر را به همان زمان برد تا بدانیم چه وقایعی دارد اتفاق می افتد. علم زمین شناسی دو دوره پیدایش زمین را چگونه تعریف میکند. دوم باید بدانیم کوه ها در چه زمانی بر روی زمین برافراشته شدند و کلمه من فوقها در آیه چه معنی میدهد که در ترجمه از قلم افتاده است؟  سوم بارک فیها به چه زمان برمی گردد. اینکه بگوییم منابع و معادن و چشمه ها و درختان منظوربارک فیها است، آیا می تواند در آن زمان معنی داشته باشد. سوم کلمه قدر فیها تقدیر کردن است و اقوات معنی غذا میدهد وغذا را چرا در چهار روز یعنی در چهار دوره ایجاد کرد یعنی خداوند در ابتدای خلق زمین در دوره که هنوز نه آسمانی وجود داشته و نه کوهی و نه چشمه و درختی برای هر شهر و دیاری سهمیه آن را معین کرد یعنی غذا را جیره بندی کرد. یعنی در 4 میلیارد سال قبل که هنوز معادن شکل نگرفته بود و بارانی هم نبوده سهمیه بندی مشخص گردید. خداوند خیال خودش را راحت کرد و سهمیه بندی را انجام داد و کار را تمام کرد. غذا هم برای اهل زمین. در همان چهار دوره و همان زمان بعد از پیدایش باکتری ها و سپس علقه تمام شد؟  این غذا که خداوند غذای سواء للسائلین نامیده امروزه دیگر کاربرد غذایی ندارد که شرح داده میشود. این ایرادات ترجمه ها است که شبهه فراوان ایجاد میکند. اگر ما از وقایع و سرنوشت زمین کوچکترین اطلاعی داشتیم این ترجمه ها را نمی نوشتیم .البته این ترجمه ها مربوط میشود به 1300 سال قبل که ما تحویل گرفته ایم و بدون فکر کردن و تغییری در آن باز نشر کرده ایم و از خودمان چیزی به آن اضافه نکرده ایم. البته تحولی دیده می شود که قدر را اندازه و خلق کردن معنی نکرده ایم  که جای امیدواری است. به مقاله چگونگی روند پیدایش حیات در زمین اولیه از نظر قران و مقاله اقوات غذای بیولوژیکی در قرآن و علم زیست شناسی مراجعه فرمایید.

هر کدام از مراحلی که نقد کردم در مقاله جداگانه شرح خواهم داد و در این نوشتار به اقوات و کلمه سواء للسائلین می پردازم.

وضعیت زمین در دو دوره تشکیل آن

توده ابر خورشیدی در منطقه ای در لبه کهکشان راه شیری بنا به دلیل ناشناخته علمی به دور هم فشرده می شوند و با چرخش سریع به سمت مرکز توده در حال چرخش جذب میشوند و فشرده و چگال و حرارت آن بالا میرود و به حدود 20 میلیون درجه میرسد و و از آنجایی که توده ابر خورشیدی از دو عنصر اتم هیدروژن و هلیوم به نسبت 75 به حدود  24 درصد به نام  گاز و حدود یک درصد غبار کیهانی تشکیل شده بود، 98 درصد این مجموعه توده ابر خورشیدی جذب مرکزیت خورشید شدند و بقیه آن یعنی فقط دو درصد سهم سایر سیارات سنگی شدند و مقداری گاز هم به دلیل سبک بودن  به منتها الیه لبه منظومه شمسی  منتقل و سیارات گازی را به وجود آوردند. این را علم میگوید. ولی با استناد به آیات قرآن  این نظریه کامل می شود که در مقاله پیدایش زمبن و نئوری جدید از نظر قرآن شرح داده ام که مطالعه آن مفید است.

زمین به عنوان تکه ای از خورشید در حال همجوشی هسته ای به بیرون پرتاب می شوند. البته همراه تعداد بیشماری از سیارات سنگی که تنها چهار عدد از آنها باقی می مانند و بقیه با یکدیگر برخورد و خرده سیارات را به وجود می آورند. زمین در حال همجوشی هسته ای در درون خورشید بود که به بیرون پرتاب میشود. این دوره اول تشکیل زمین است تکامل هسته ای. این دوره چندین میلیون سال طول میکشد و شاید هم سریعتر. از همجوشی این دو عنصر، عناصر اکسیژن، کربن، ازت ،  فسفر، گوگرد و برخی فلزات و شبه فلزات مانند آلومینیوم، سیلیسیوم، منیزیوم، و سایر ایجاد شدند فلزات سنگین مانند آهن و نیکل در مرکز زمین جای گرفتند و جرم زمین شکل گرفت و زمین با سرد شدن خود از درجه 20 میلیون تا چند هزار درجه حدود چندین صد میلیون سال طول میکشد و درجه حرارات حدود 2500 الی 3000 درجه میرسد و اتم ها به هم وصل می شوند و مولکول ها را به وجود می آورند. این دوره  دوم خلق زمین است که  از حالت مذاب به گداخته در می آید و حرارت همینطور پایین می آید و واکنش های شیمیایی حیات در بین و کنار سنگ رس رخ میدهد. پوسته خارجی از حالت گداخته دارد بیرون می آید  و سرد می شود و پوسته جامد از بالای زمین روی آن قرار میگیرد. این رواسی است که خداوند با کلمه من فوقها ماهیت آن را برای اهل علم روشن میکند. تصاویر زیر حالات مختلف پیدایش زمین را نشان می دهد.

تصویر فوق مرحله اول همجوشی هسته ای     تصویر دوم مرحله دوم خلق زمین تکامل شیمیایی

پوسته ای که روی زمین گداخته را میپوشاند و سخت میشود پوسته جامد زمین است رواسی، دقت فرمایید کوه ها و چشمه ها و مراتع در حدود 150 الی 400 میلیون سال قبل و در اثر گسترش قاره ها ایجاد شدند و رواسی کوه نیست به مقاله فرق رواسی و کوه در قرآن مراجعه فرمایید. این پوسته بیشتر از سنگ رس تشکیل شده است که برکت حیات در آن قرار داده شده ولی باید میلیاردها سال بگذرد تا به خاک کشاورزی تبدیل شود تا با باران رزق و روزی ما انسان ها و موجودات از آن فراهم شود. توجه داشته باشیم که هنوز همه جا سنگ است و سفال و کلمه کالفخار هم دقیقا این را بیان میکند. خداوند دارد حالات زمین داغ اولیه را برای ما شرح میدهد. خاک به صورت نرم امروزی وجود نداشت و آبی هم در زمین نبود که بشود با آن  گل درست کرد. خداوند متعال می بایستی 3 میلیارد سال صبر می کرد تا بتواند گل درست کند.

بنابراین خیال کسانی که فکر می کنند خداوند گل درست کرد و گذاشت به ماند تا بو بگیرد راحت شود، از این خبر ها نبوده است. بنابراین چهار دوره اقوات که غذای  مورد نیاز سواء للسائلین است در همان زمان و روی و یا  داخل سنگ رس بیرون آمده از زمین و پوسته تازه شکل گرفته که بیشتر آن از سنگ رس است رخ داده است. به استناد آیه بدا خلق الانسان من طین خلقت انسان در سنگ رس آغاز شد برای خلق انسان نیاز به مولکول های ساده حیات است که در مراحل مختلف باید درست شود. یک دفعه نمی شود برنامه ریزی لازم دارد کاری است فوق العاده با عظمت، این چهار دوره از بدا خلق الانسان من طین شروع می شود تا خلق الانسان من طین ادامه داشته است و خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون دوره پایانی است که به امر خداوند حیات در اولین نطفه و مولکول حیات از درون لایه سنگ رس بیرون می آید و وارد آب میشود. حال این موجود کوچک که خداوند نطفه امشاج نامیده است باید رشد کند و تکثیر شود و از غذا استفاده کند. ولی غذای این موجود زنده که همان ویروس ریز است که بعد از آن به باکتری تبدیل می شود با غذای ما انسان ها که پروتئین و مرغ و گوشت و سبزیجات است فرق میکند و کلمه سواء للسائلین برای در خواست کنندگان این غذا است.

اختصاصی است به درد ما انسان ها نمی خورد، چرا؟ غذای ما و جانوران از مولکول های زنجیره ای پروتئین ها و قند و چربی ها است که در معده شکسته و به  کوچکترین واحد آن تبدیل و وارد خون می شود. مثلا پروتئین ها به انواع اسید های آمینه تک واحده تبدیل می شوند. در گیاهان هم که معده ندارند ریز جنبندگان و باکتری ها در خاک آن را تجزیه و به واحد های ریز تبدیل می کنند و در اختیار گیاه قرار میدهد و آب آن را در خود حل و به داخل رگ های گیاه می برد تا سلول ها بتوانند از آن استفاده کنند. این تشکیلات هنوز در زمین اولیه تکامل نیافته بود. باکتری ها باید غذای آماده یعنی کوچک ترین واحد مثلا انواع اسید آمینه را از محیط آبکی بیرون از سلول که خودشان تک سلولی هستند و تاژک دارند با تاژک بگیرند و ببرند داخل خود و تبدیل به پروتئین کنند درست عمل عکس معده ما و اسیدهای آمینه را بر اساس برنامه تدوین شده که به صورت یک نرم افزار RNA و مطابق پلان در جای خود بگذارند. بنابراین این غذا تا زمانی که باکتری ها دوره تکامل خود را میگذرانند وجود داشته و سپس موجودات پر سلولی خلق میشوند و غذای آنها هم تغییر میکند. حال متوجه میشویم یک کلمه در قرآن چقدر پر مفهوم و علمی است. وَ قَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ و در روی پوسته جامد زمین تازه شکل گرفته در چهار دوره غذای مورد نیاز درخواست کنندگان آن که اولین موجودات تک سلولی بدون هسته غیر هوازی و بدون غشاء سلولی و هسته ای بوده اند منظور است. تفکر در آیات و نواندیشی علمی آیات متشابه ضرورت زمان ما است. سید محمد تقوی اهرمی تیر ماه 1399-ورایش جدید بهمن ماه 1402

 

 

 

 

بازدید: 1268

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید