قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

پیدایش نفت تئوری جدید به عنوان ضایعات خلقت انسان

مقدمه نوشتار


موضوع جالب و علمی است ولی چه ارتباطی با قرآن دارد. علم زیست شناسی و زمین شناسی در خلقت اولین نطفه حیات و تحولات درون زمین قبل از تشکیل پوسته جامد و همچنین چگونگی پیدایش زمین و نفت با سوالات بیشماری روبرو است و باید راه طولانی تری را برای کشف حقایق سپری کند. قرآن کلام دست نخورده خداوند است و در موضوع پیدایش زمین و خلقت حیات به نکات ظریفی اشاره کرده است. رشته تحصیلی من بیوشیمی، فیزیک شیمی، از دانشگاه دولتی آلمان و فوق تخصص در بیوشیمی و با دید این تخصص به موضوع خلقت انسان، پیدایش زمین و تحولات درون پوسته جامد زمین به آیات متشابه در این موضوعات نگاه کرده ام و به کشفیات متعددی نائل شده ام و برداشت های خودم را برای علاقمندان در سایت فیزیک و قرآن منتشر می کنم. معمولا علوم طبیعی و دانشمندان مربوطه توجه ای به دین ندارند و از بحث هایی که پای دین را به میان می کشد چندان تمایلی نشان نمی دهند. آنها حق دارند چرا که با پدیده خرافات و برداشت های غیر علمی سرو کار داشته اند و هیچ گونه آشنایی هم با قرآن ندارند و افکار دانشمندان علوم اسلامی در آیات متشابه هم در وادی نظر گذشتگان 1300 سال قبل پرواز می کند و آن نظرات را عین قرآن می دانند و متاسفانه روی آن هم تعصب نشان می دهند. با استعانت بر برخی آیات متشابه به مطالب علمی نو و جالبی با استناد بر علوم مربوطه دست یافته ام. پیدایش نفت و پیدایش حیات در زمین اولیه ارتباط مستقیم با هم دارند و نظریه  پیدایش نفت از انباشته شدن بدن موجودات زنده در اقیانوس ها یا تئوری بیولوژیکی نفت و پیدایش آن در 150 الی 400 سال پیش را با دلایل مستند مردود اعلام میکنم. مطالعه این نوشتار را به علاقمندان تحولات  زمین و پیدایش حیات و نفت به عنوان ضایعات خلقت انسان و قضاوت را به بعد از مطالعه  این نوشتار توصیه می نمایم.

 


آخرین نظرات درباره پیدایش نفت


دانشمندان زمین شناسی پیدایش نفت را به زمان حدود 50 الی 400 میلیون سال قبل حدس می زنند که بر اساس تئوری بیوگن پیدایش نفت در اثر انباشته شدن اجساد جانوران ریز دریایی گیاهی و جانوری مانند پلانکتون ها رویهم و پوشانده شدن توسط سنگ رس و شن و قرار گرفتن زیر لایه های زمین و تغییر و تبدیل آنها در شرایط حرارت و فشار طی میلیون ها سال به وجود آمده اند. در حقیقت از بقایای موجودات زنده منشاء گرفته اند. برخی این تئوری را با واقعیت های موجود در تناقض می دانند و عقیده دارند به دلایلی که شرح داده می شود نفت از بقایای موجودات زنده درست نشده بلکه در زمین هیدرات های کربن از منبع عظیم کربن بصورت غیر بیولوژیکی ایجاد شده است. بنابراین ما با دو تئوری مختلف در پیدایش نفت سروکار داریم اول تئوری بیولوژیکی( بیوگن). دوم تئوری غیر بیولوژیکی(غیر بیوگن) .هر دو تئوری ها با  فاکتور های غیر منطقی و غیر واقعی روبرو هستند. هر دو تئوری طرفداران خود را دارند ، دانشمندان روسی و بسیاری از زمین شناسان طرفدار تئوری غیر بیولوژیکی پیدایش نفت هستند. زمان پیدایش نفت به صورت بیوگن هنوز برای دانشمندان مشخص نیست ولی بین 100 الی 400 سال در نوسان است، نگاهی به تاریخ تکامل موجودات و جدول زمان بندی زمین شناسی داشته باشیم.

آغاز پیدایش پستانداران به دوره سیلور و پس از آن دون و کربن بر می گردد که مسلما جانداران دارای اسکلت استخوانی بوده اند و در ساختار تشکیلاتی بدن دارای درصد مشخصی از عناصر شیمیایی هستند که تقریبا برای موجودات زنده در صد نسبتا ثابتی است. بدن موجودات زنده حدود 60 درصد آب،16 در صد پروتئین، ده درصد چربی، 1،2 درصد هیدرات های کربن، 1 درصد اسید نوکلئیک و حدود 5 درصد سایر مواد معدنی. آنالیز عناصر تشکیل دهنده نفت نشان میدهد که محل پیدایش نفت تاثیر عمده ای بر این آنالیز دارد ولی در مجموع متوسط در صد عناصر تشکیل دهنده به این قرار است 85 الی 90 درصد آن کربن و10 الی 14 درصد هیدروژن و تنها حدود 1 در صد اکسیژن و 3 الی 0/1 درصد سایر عناصر از جمله ازت، گوگرد است. فسفر و مواد معدنی در نفت در حد کمتر از 1000 ppm.

با توجه باینکه عناصر اکسیژن و فسفر و ازت و تا اندازه ای گوگرد در ساختار ژن و بدن موجودات زنده فراوان بوده اند، بخصوص اسیدهای آمینه و پروتئین ها،  انتظار می رود نفتی که به صورت بیوگن تولید شده است می بایستی درصد بیشتری از عناصر غیر از کربن و هیدروژن دارا باشد. به علاوه مقدار متان موجود در نفت نمی تواند از طریق بیوگن در نفت به وجود آمده باشد. مقداری هم هلیوم در نفت است که وجود آن بسیار غیر طبیعی است. موضوع مهم دیگر چگونگی ایجاد Kerogene ترکیبات متنوع هیدرات های کربن است که علم برایش پاسخ ندارد. بعلاوه جانوران دریائی بزرگتر در لایه های بالایی حوزه های نفتی به عنوان فسیل دیده نشده. دو عامل مهم میتوانسته در پیدایش نفت موثر بوده باشد اول عدم وجود اکسیژن و دوم مواد معدنی متشکل از شن و سنگ های سفالی که بر روی اجساد ته نشین شده در کف دریاها انباشته شده است. این حجم عظیم سنگ های شنی و رسی که تشکیل لایه های ضخیم بر روی رسوبات باقیمانده موجودات زنده دریایی قرار گرفته هم سوال برانگیز است و اینها نمی توانند از نظر عقلی لایه های رسوبی باشند. به جدول مقایسه عناصر تشکیل دهنده موجودات زنده و نفت مراجعه فرمایید( به عنوان نمونه بدن انسان چرا که همه موجودات زنده از یک نفس واحد تشکیل شده اند و ساختار تشکیلاتی آنها از یک الگو تبعیت کرده اند).

 

لایه خارجی زمین کمتر از یک میلیارد سال پس از جدا شدن زمین از ابر خورشیدی تثبیت شده بود و نمی توانسته در حدود 150 میلیون سال زمان تشکیل بیوگن نفت حرارت لازم برای تغییر ماهیت رسوبات را فراهم آورد. سوالات متعددی واقعی بودن تئوری بیوگن در پیدایش نفت را با مشکل مواجه کرده است. در نظریه دوم یعنی نظریه غیر بیولوژیکی دانشمندان منبع عظیم کربن و نبودن اکسیژن را عامل اساسی تشکیل نفت می دانند. اما چگونگی پیدایش نفت به صورت غیر بیولوژیکی را آنطور که مطابق علم زمین شناسی باشد بیان نکرده اند. هدف این نوشتار تکمیل تئوری غیر بیولوژیک پیدایش نفت به عنوان یک نظریه است. پیدایش نفت کاملا با تحولات زمین اولیه و در زمان قبل از تشکیل پوسته جامد زمین پیوند ناگسستنی دارد. نقش اصلی پیدایش نفت به 5 فاکتور اساسی ارتباط دارد. حرارت و فشار ، عدم وجود اکسیژن، کربن و هیدروژن فراوان و سنگ حرارت دیده نوع خاصی از سیلیکات ها. احتمالا سنگ رس یا پیریت نقش کاتالیزاتور را بازی کرده اند. زمان روند تشکیل نفت بنا بر دلایلی که بیان میشود بسیار جلو تراز آغاز خلق اولین نطفه حیات در سنگ رس بوده است به عبارتی قبل از شکل گرفتن پوسته جامد و تشکیل پروبیوت ها بر روی آن یا حدود چهار میلیارد سال قبل. اینکه زمین چگونه تشکیل شد می تواند تاثیر مستقیمی بر تئوری پیدایش نفت داشته باشد. در یک کلام نفت  ضایعات خلقت حیات در زمین است. اشارات کوتاه و بسیار علمی در برخی آیات در قرآن ما را به این موضوع راهنمائی میکند.


تئوری پیدایش زمین در یک مرحله و از غبار کیهانی


بر اساس تئوری مورد نظر اکثر دانشمندان، زمین در اثر جذب غبار های کیهانی در توده ابر خورشیدی و فشرده شدن و بالا رفتن درجه حرارت و مذاب شدن آنها تشکیل شده است. توده ابر خورشیدی از گاز و غبار کیهانی به وجود آمده است که 99 درصد گاز های هیدروژن و هلیوم و حدود کمتر از یک درصد غبار یا کلوخه های میکرو بوده است. 98 درصد کل غبار و گاز کیهانی توده ابر خورشیدی جذب خورشید و بقیه سهم همه سیارات سنگی و گازی شدند. دقت فرمائید تنها 2 درصد گاز و غبار کیهانی سهم سیارات سنگی شده اند و از این دو در صد هم فقط  کمتر از یک درصد آن غبار بوده و بقیه گاز. غبارهای کیهانی از کلوخه هائی میکرو شامل بخار آب، اکسیژن، کربن و سایر عناصر شیمیایی که آهن و نیکل هم جزء آنها بوده تشکیل شده است. غبار کیهانی در اثر انفجار ستارگان در فضای کیهانی پخش و با گاز های کیهانی تشکیل گاز و غبار کیهانی دادند که ماده اولیه تشکیل منظومه شمسی بوده است.

اگر با این نظریه به دنبال چگونگی پیدایش نفت در زمین باشیم منبع کربن فراوان را رسوبات فسیلی می دانیم و حرارت و فشار و عدم وجود اکسیژن را در کف اقیانوس ها جستجو می کنیم و تاریخ پیدایش نفت را همزمان با تحولات پوسته جامد و حرکت قاره ها میدانیم. یعنی حدود 150 میلیون سال پیش. منتقدین این نظریه پیدایش نفت را به دوران تحولات زمین اولیه و حدود سه و نیم تا چهار میلیارد سال پیش می دانند ولی چگونگی و تحولاتی که باعث پیدایش نفت شد نا مشخص است. حال نظریه دیگری هم  می تواند در پیدایش زمین مد نظر باشد که دید ما را در پیدایش نفت با واقعیت علمی تری روبرو می کند.

نظریه پیدایش زمین در دو مرحله همجوشی هسته ای و تکامل شیمیائی


این نظریه را ارنست مایر دانشمند زیست شناسی اشاره کرده است ولی از آنجائیکه دانشمندان سیارات را به دلیل جرم کم فاقد توانائی همجوشی هسته ای میدانند مورد اقبال دانشمندان قرار نگرفته است و لذا تمامی تحولات حیات و پیدایش نفت را با دید اول مورد بررسی قرار می دهند. قرآن نظریه دو مرحله ای را بیان داشته است و ما می خواهیم بر اساس نظریه قرآن نگاهی جدید به تحولات درون زمین و چگونگی پیدایش نفت بیاندازیم. این نظریه میتواند به شرح زیر باشد. در مقاله پیدایش زمین و تئوری جدید از نظر قرآن و علم زمین شناسی مشروحا شرح داده ام.


توده ابر خورشیدی عظیم که به دور کهکشان راه شیری در حرکت بود ضمن حرکت به دور کهکشان در نقطه ای متمرکز و شروع به چرخیدن میکنند و نیروی خارق العاده و قوی گاز وغبار کیهانی را جذب مرکزیت این توده بسیار عظیم کردند. فشار و حرارت این مرکز رو به افزایش گذاشت فشرده و فشرده تر شد و گرانش عظیمی پا گرفت و حرارت این مرکز به حدود 20 میلیون درجه و احتمالا هم بیشتر میرسد و همجوشی هسته ای دو عنصر گاز هیدروژن و هلیوم آغاز میشود. چگونه این توده عظیم در نقطه ای شروع به جذب غبار و گاز کیهانی کردند علم دلیل قانع کننده ای ارائه نداده است و قرآن میفرماید هر ستاره ای در جایگاه خاصی که به آن عطا میشود شروع به جذب توده گازی میکند و این جایگاه را مواقع النجوم می نامد که قدرت فوق العاده زیادی به جذب گاز و غبار کیهانی میدهد. در حقیقت قرآن به سفید چاله که انرژی ناب ایجاد و گاز و غبار کیهانی را به چرخش وا میدارد اعتقاد دارد

دانشمندان نظر داده اند که همجوشی هسته ای یک ستاره با حجم زیاد آن ارتباط مستقیم دارد و از این جهت سیارات نمی توانند چنین شرایطی داشته باشند که مطلب درستی است اما  زمین و سیارات سنگی جزء این توده عظیم که همجوشی هسته ای را میگذراندند بودند و در اثر چرخش شدید توده مرکزی مانند قطعاتی به بیرون پرتاب شدند که در حال گذراندن همجوشی هسته ای بودند. ابتدا در نزدیکی خورشید به حرکت خود ادامه می دادند و به مرور زمان از خورشید فاصله گرفتند و به دلیل حجم کم دوره همجوشی هسته ای را سریع به پایان رساندند. هر کدام از این سیارات سنگی همراه با حجم عظیمی گازهای هیدروژن و هلیوم در اطراف خود در گردش بودند. همجوشی هسته ای خود را طبق برنامه تدوین شده به پایان رساندند. سیارات سنگی بزرگ و کوچک فراوانی میبایستی از توده ابر خورشیدی جدا شده باشند که با برخورد با یکدیگر متلاشی و به صورت سیارک ها در آمدند و زمانی متلاشی شدند که که دوران تکامل هسته ای خود را بسیار سریع انجام داده بودند و خیلی سریع تا مرحله تشکیل آب پیش رفتند و سپس سرد شده و برخی هم به مرحله پیشرفته تری رسیده بودند و در آن ها برخی مولکول های آب، متان، آمونیاک و برخی اسید آمینه های ساده را توانستند به وجود آورند. دلیل وجود این مولکول ها در سیارک هم به این دلیل است و همه سیارات از الگوی واحدی و طبق یک نرم افزار تعبیه شده عمل می کردند زمین توانست با توجه به شرایط خاص خود دوره تکامل اتمی و شیمیایی را به پایان برساند.

طبق نظر قرآن زمین در دو مرحله خالق شد. آیه 9 سوره فصلت. زحل و ناهید و مریخ به دلیل قرار گرفتن در خارج از کمربند حیات بطور ناقص دوره را طی کردند. اینکه دانشمندان عقیده دارند که حیات ، RNA و DNA به عنوان پایه حیات از بیرون زمین آمده درست نیست مگر زمین نمی توانست خودش آنها را بسازد. حال اگر با این دید پیدایش زمین به موضوع پیدایش نفت نگاه کنیم میتوانیم به  یقین بگوئیم که نفت جزء  ضایعات پیدایش حیات یا پیدایش انسان در زمین اولیه بوده است و قبل از ایجاد نطفه اولیه حیات در درون زمین داغ و اولیه ایجاد شده است. اشاره به این آیه هم داشته باشیم که پایه تثبیت این نظریه است .والارض و ما طحاها قسم به زمین و چگونگی به بیرون پرتاب شدنش.


زمین پس از جدا شدن از ابر خورشیدی در واقع تکه ای از خورشید در حال انجام همجوشی هسته ای و درجه حرارت حدود 20 میلیون درجه بود. زمین ابتدا توده ابر گازی عظیمی بود که نیروی گرانشی قوی که بتواند تمامی این توده گازی را به دور خود نگه دارد نداشت و به مرور زمان از حجم این توده ابری کاسته میشد. در اثر افزایش حرکت چرخشی دورانی بدور خود نیروی گرانش قوی تر میشد و حرارت توده ابری هم افزایش می یافت.برخورد مکرر خرده سیارت و شاید هم سیارت در حال انجام همجوشی هسته ای باعث افزایش بیشتر حرارت شده است. اتم های هیدروژن و هلیوم شروع به انجام واکنش های همجوشی هسته ای نمودند . حرارت بالا در این پروسه نقش اساسی بازی کرده است. در مقاله پیدایش زمین و تئوری جدید از نظر قرآن به این نقش اشاره کرده ام که خلاصه آن در زیر بیان میشود.


نقش حرارت در روند پیدایش زمین


سوختن هیدروژن مرحله اصلی همجوشی هسته ای است و زمانی سوختن هیدروژن  پایان می پذیرد و سوختن هلیوم آغاز میشود که حرارت از حدود 15 الی 20 میلیون درجه بالا تر رود. حدود 50 الی صد میلیون درجه. برخورد خرده سیارات جدا شده از مرکز خورشید در حال تشکیل با زمین و سیارات دیگر که باعث بالا رفتن حرارت و فشرده شدن جرم و گرانش زمین گردید، میتواند باعث بالا رفتن حرارت در سیارات سنگی از جمله زمین باشد. باید دقت کنیم که توده ابر خورشیدی و سیارت همراه با سرعت 220 کیلومتر در ثانیه به دور کهکشان راه شیری در حرکت هستند و برخورد سیارات با این سرعت بسیار بالا باعث افزایش چند میلیونی حرارت میشود. مشکل موجود در این تئوری ادعای تشکیل اکسیژن و سیلیسیوم در حرارت بسیار بالا است که به دلائل زیر بر طرف میشود


حرارت و چگالی عامل اصلی ایجاد کیهان و روند شکل گیری آن بوده است.


نگاهی به ابتدای بیگ بانگ و روند شکل گیری کیهان و نقش حرارت و چگالی در تحرکات و تحولات ذرات بنیادی دید نوی به ما میدهد. آستانه دمای هر ذره بنیادی رقمی مشخص و تعیین شده است بالای این حرارت ذره بنیادی مثلا الکترون پایدار و زیر آن درجه  ناپایدار است. استفان وایبرگر فیزیک دان بر جسته و برنده جایزه نوبل فیزیک در کتاب سه دقیقه اول ایجاد کیهان شش مرحله یا نما را نام برده است و ما نمائی که هسته اتم هلیوم پایدار در کنار هسته اتم ئیدروژن که ساختاراصلی کیهان ایجاد میشود را پی میگیریم. خلقت کیهان در شش روز از نظر علم و قرآن


تبدیل نوترون ها به پروتون و جذب شدن به هسته هلیوم و شروع پایان پروسه همجوشی هسته ای بعد از 34 دقیقه و چهل ثانیه اول بعد از بیگ بانگ بوده که درجه حرارت به سیصد میلیون درجه کلوین رسیده است ( درجه حرارت و وقایع ایجاد کیهان در دقایق اول از کتاب سه دقیقه اول استیون واینبرگ نمای ششم ) و بعد از حدود یک ساعت و پانزده دقیقه عملا پروسه هسته ای در نمای ششم پایان میپذیرد و نسبت هسته اتم های ئیدروژن به هلیوم 72 الی 78 به 22 الی 28 میرسد. احتمالا در در 50 دقیقه بعد از آغاز دوره ششم درجه حرارت از سیصد میلیون درجه کاهش چشم گیری داشته است و به حدود صد میلیون رسیده است. این حرارت خط قرمز حرارت ایجاد ساختار اصلی کیهان است. بالا تر از آن و اپاشی هسته ای و بر گشت به مرحله بیگ بانگ است.


بنابراین تولید اکسیژن در ستارگان در درجه بالای این خط قرمز منطقی نمی تواند باشد. تمامی پروسه های باز آفرینی کیهان باید در درجه حرارت زیر این خط قرمز قرار گیرند. مثلا میگویند که اتم سیلیسیوم در حرارت109. 3/4 یعنی سه میلیارد و چهار صد میلیون درجه کلوین سوختن خود را شروع و به عناصر دیگر سنگین تر از خود تبدل می شود." این حرارت در 6/22 ثانیه بعد از بیگ بانگ و در اول نمای چهارم که ساختار کیهان درحال درست شدن است بیشتر و زیر آستانه دمای الکترون و پوزیترون است. در چنین حرارتی نمی تواند هسته سیلیسیوم پایدار باشد چه رسد باینکه سوختن خود را شروع کند. چطور دانشمندان فیزیک و اختر شناسی به این مطلب مهم اشاره ای نکرده اند تعجب آور است.
یعنی در این حرارت هسته سیلیسیوم از هم می پاشد. در درجه ابتدای نمای چهارم 3.109 هنوز دما برای آن که پروتون ها و نوترون ها به مدت قابل ملاحظه ای به هم بچسبند و تشکیل هسته دهند خیلی زیاد است. این حالت هسته ها از هم باز و به مرحله چهارم بیگ بنگ بر می گردد یعنی پروتون ها و نوترون ها از هم جدا می شوند. که منطقی نیست چرا اینطور است باید آن را مورد بررسی قرار دهیم. شاید دلیل خاص خود را دارد که اینجانب از آن بی اطلاع هستم.


بنابراین زمین پی از پایان سوختن هیدروژن به دلیل بالا رفتن درجه حرارت و سوختن هلیوم به همجوشی هسته ای برای تشکیل عناصر حیات خود را آماده میکند در زمین در ابتدای جدا شدن از توده ابر خورشیدی به مرور زمان و طی میلیون ها سال فاصله خود را از خورشید افزایش و مرتبا مدار خود را تغییر میداد و در این بین همجوشی هسته ای ادامه داشت. به دلیل فراوانی اتم های هیدروژن و هلیوم این پروسه چندین میلیون سال طول کشید. برخی این دوره را بسیار کوتاه تر میدانند عناصر سنگین تر در مرکز زمین قرار می گرفتند و زمین جرم دار می شد واز حالت توده گازی نسبتا بدون شکل و دنباله دار به شکل کروی نزدیک تر میشد و آرام به مدار واقعی خود نزدیک میشد. همجوشی هسته ای به پایان میرسد و درجه حرارت رو به کاهش میگذارد و مدت ها طول کشید تا زمین سرد شود و تا حدود چند هزار درجه سانتیگراد برسد .مقداری زیادی هیدروژن و اتم های هلیوم به اندازه برنامه ریزی شده باقی ماندند. درجه حرارت همچنان پایین می آمد و شرایط برای پیوستن اتمها به یکدیگر و تشکیل مولکول ها فراهم می شد .زمین یکپارچه و مذاب است و درون آن اتم های هیدروژن و اکسیژن، کربن، ازت سیلیسیوم، آلومینیوم و سایر منتظرند تا درجه حرارت به اندازه ای برسد تا اتم ها بهم بپیوندند و تشکیل مولکول ها بدهند. زمین در این مرحله دارای اندازه بسیار بزرگتر از زمین کنونی بوده است و در اثر دوران و سرد شدن فشرده و کوچکتر می شود. مقدار توده ابر گازی جدا شده از خورشید کاملا حساب شده بوده است.

اگر این اندازه کمی بزرگتر و یا کمی کوچکتر بود حیات در کره زمین وجود نداشت و منظومه شمسی افتخار وجود انسان را در منظومه خود نداشت. تمامی سیارات جدا شده از خورشید از یک برنامه زمان بندی خاصی پیروی کرده اند و پروسه تکامل هسته ای و شیمیایی را از یک الگو دریافت کرده اند. پس از پایان پروسه اول یعنی همجوشی هسته ای زمین شروع به سرد شدن میکند و زمانی حدود چند صد میلیون سال بعد درجه حرارت به حدود 2 الی سه هزار میرسد و آغاز مرحله تکامل شیمیایی رقم میخورد. با به وجود آمدن شرایط تکامل شیمیائی ابتدا هسته های هیدروژن و هلیوم به هم می پیوندند و اولین مولکول های گازی در کره زمین را تشکیل میدهند گازهای هیدروژن و هلیوم. هلیوم دیگر اکتیو نیست فعالیتی نمی کند و به گوشه ای می خزد و یا به دلیل سبکی به بالاترین قسمت زمین میرود و به فضا پرتاب میشود و مقداری هم  لابلای سنگ های تشکیل شده پوسته جامد زمین گرفتار می شود. گاز هیدروژن حاکم مقتدر صحنه وارد فعالیت چشمگیری می شود و اجازه عرض اندام به اکسیژن را نمی دهد اکسیژن از نظر مقدار با هیدروژن رقابت می کند. عناصر کربن سیلیسیوم  و آلومینیوم در صدر بیشترین عناصر قرار دارند. وجود هیدروژن فراوان برنامه ریزی حیات را مدیریت میکند. ازت را به آمونیاک و اکسیژن را به بخار آب تبدیل می کند زمانی که هیدروژن تمامی اکسیژن موجود را که حجم عظیمی داشته است به آب تبدیل و اکسیژن را از صحنه خارج می سازد به سراغ کربن میرود. دلیل این کار قوی تر بودن پیوند مولکولی هیدروژن با اکسیژن از هیدروژن با کربن است.

کربن دارای خاصیت ویژه ایست که سایر عناصر ندارند کربن با خودش و هیدروژن ترکیب فعال و زنجیره ای دارد سایر عناصر مانند اکسیژن و ازت تنها یک بار با خود تشکیل مولکول گاز می دهند و با هیدروژن ترکیبات زنجیره ای ندارند. کربن بعد از جذب اکسیژن توسط هیدروژن و تبدیل به آب شرایط به پیوستن بهم را پیدا می کنند و در حجم بسیار وسیع و طی چند میلیون سال با هیدروژن شروع به تولید انواع هیدروکربور های زنجیره ای و حلقوی به مقدار بسیار زیاد میکند. عدم وجود اکسیژن آزاد و شرایط فشار و حرارت این امکان را به دو عنصر کربن و هیدروژن می دهد که در مدت زمانی که این شرایط فراهم است هیدرات های کربن در انواع مختلف را تولید کنند. سیلیسیوم که همزمان در حال تشکیل بوده است احتمالا نقش کاتالایزاتور را بازی کرده است، آب بصورت بخار در درجه حرارت حدود هزار درجه و فشار نا متعارف دست به ایفاء نقش شایان توجه ای میزند. سیلیسیوم و آلومینیوم نیاز به اکسیژن دارند تا کانی ها به ویژه سنگ سیلیسوم و آلومینیوم که فراوان ترین عنصر بعد از هیدروژن، کربن، اکسیژن و ازت است تشکیل کانی های رس بدهند. اکسیژن آزاد وجود ندارد در این موقعیت عامل OH می تواند اکسیژن کانی ها را تامین نماید. آب سلاله من ماء مهین دارد یعنی دو عامل فعال H و OH که سیلیسیوم را به شن و آلومینیوم و سیلیسیوم را به سنگ رس تبدیل می کند. سیلیسیوم به عنوان کاتالیزاتور در واکنش های هیدرات کربن و سپس در خلقت اولین نطفه حیات نقش موثری دارد تا زمانی که هیدروژن وجود دارد اجازه تشکیل مونو و دی اکسید کربن داده نمیشود ( پیوند مولکولی بین اتم ها این اجازه را نمی دهد). چیزی که دانشمندان اصلا به آن توجه نکرده اند.

گوگرد و فسفر هم احتمالا بصورت SH2 ,PH3 به قسمت های بالاتر زمین میروند. سنگ سیلیسیوم بصورت کانی همراه حجم عظیم نفت که با لایه های سنگ رس جذب شده بودند به بالاترین قسمت زمین منتقل می شوند. هنوز آمونیاک فرصت نکرده با هیدرات های کربن اسیدهای آمینه را درست کنند. پایه اسید های آمینه را نفت در اختیار سنگ رس و بخار آب قرار میدهد این جا برنامه ریزی مدون و حساب شده در امر ایجاد مولکول های حیات عمل می کرده و امر خداوند هدایت را برعهده داشته است. اگر ئیدروژن خیلی سریع اکسیژن ها به آب تبدیل نمیکرد و فرصت میداد تا کربوهیدراتها پا به عرصه وجود بگذارند حیات و زمین در کار نبود هیدروکربورها زمین را با اکسیژن منفجر میکردند. حیات به برکت سلاله من ماء مهین - سلاله چکیده و یا مشتقات معنی میدهد اما آب چکیده ندارد پس معنی ترکیبات منطقی تر است) مهین آب کم است یعنی بصورت مولکول ولی نه جریان آب اقیانوس و دریا. با سرد شدن زمین دو اتفاق بسیار مهم روی میدهد. یکی تشکیل نفت و دوم تشکیل اولین نطفه حیات.

 نفت تشکیل شده  حدود احتمالا صد میلیون سال قبل از خلقت اولین نطفه حیات در کریستال سنگ رس رخ داده است
نفت همه جای زمین را از آن خود کرده بود و دریاهایی از نفت در دل زمین و بین حفره های رسی محبوس شده بودند. مواد اولیه مهم هر دو پدیده نفت و حیات، هیدرات های کربن هستند از آنجائیکه در محیط تشکیل نفت بخار آب فراوان است مولکول ها ی نفت بیشتر مونومر هستند. وجود آب در محیط واکنش مانع از تشکیل پلیمر است. در پدیده حیات ازت بصورت آمونیاک وارد پروسه میشود و اسید های آمینه شکل میگیرند. اینکه دقیقا 20 نوع اسید آمینه از درون هیدرات های کربن و از نوع ایزومر آلفا انتخاب شدند امری است که با برنامه ریزی خالق متعال صورت گرفته و دسترسی علم به پیچیدگی های آن تقریبا نا ممکن است. تنها می توانیم حدس بزنیم که اسید های آمینه مورد نیاز بصورت مولکول های پایه حیات و به شکل مونومر همراه با سایر ترکیبات آلی مورد نیاز خلق ژن اولیه محلول در بخار آب همراه سایر عناصر مولکول های آلی به درون لایه کریستال سنگ رس نفوذ کردند و اولین مولکول زنجیره ای نطفه یا ژن اولیه را ایجاد کردند.

پروسه حیات در درون لایه کریستال سنگ رس زمانی رخ میدهد که پوسته جامد زمین از حالت مذاب به گداخته در می آید و حرارت پوسته جامد به حدود 150 الی 200 رسیده است. هیدرات های کربن در چه حرارت و فشاری دقیقا مشخص نیست و نیاز به بررسی های علمی دارد. از آنجائیکه نفت ایجاد شده با سنگ رس داغ درون لایه میانی زمین در تماس بوده اند توده سیاه اطراف سنگ های رس داغ و در بین شکاف ها ایجاد شده که با سردتر شدن زمین این رسوبات سیاه در هیدرات های کربن به عنوان حلال حل شده اند و رنگ سیاه نفت هم احتمالا از همین رخ داد صورت گرفته است. کانی های و همراه با آنها نفت به طبقه فوقانی زمین منقل شده وبا تغییرات پوسته زمین که بسیار متحرک و در تلاطم بوده است در بین لایه های پوسته جامد همراه با بخار آب فراوان محبوس میشوند. تحولات بعدی زمین پس از میلیارد ها سال و هنگام بهم پیوستن قاره ها تنها باعث جابجا شدن نفت میشود. در این جا به جایی پوسته جامد باعث میشود که نفت بین لایه های رسوبی جدید محصور شود.


آیاتی که این نظریه را میتوان از آن استنباط کرد


الَّذِي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْءٍ خَلَقَهُ وَبَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسَانِ مِنْ طِينٍ خداوند است که تمامی عناصر مورد نیاز خلقت حیات را به نحو احسن خلق کرد و سپس حیات را در کریستال سنگ رس آغاز کرد. در آیه 10 سوره فصلت میفرماید-

وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ-پوسته جامد زمین (رواسی) را بعد از دو دوره خلق زمین بر روی زمین قرار میدهد و بر روی آن برکت را میگذارد (برکت سنگ رس است که در پیدایش اولین نطفه حیات و هم امروزه در خاک کشاورزی بقاء  حیات را تضمین میکند) همراه با شکل گرفتن پوسته جامد زمین پروسه ایجاد غذای موجودات زنده که می بایستی خلق شوند را در چهار دوره برنامه ریزی کرد. در چهار دوره اقوات مراحل تشکیل مولکول زنجیره ای ساختار اولیه ژن شکل میگیرد و با ایجاد این مولکول و با کمک خاصیت  کاتالیزه کریستال سنگ رس اولین نطفه حیات در توده سیاه رسوب شده در سنگ رس خلق میشود.

ولقد خلقنا الانسان من صلصال من حمامسنون و الجان خلقنا من قبل من نار السموم در حقیقت ما انسان را در سنگ رس سخت و داغ و از توده سیاه و نرم حما مسنون خلق کردیم و جان را قبلا از آتش نفوذ کننده و در آیه دیگری جان از آتش بی دود خلق کرده بودیم. مشروح مفهوم این آیات در مقاله پیدایش حیات و راز های علمی آن در قرآن شرح داده ام-سید محمد تقوی اهرمی 29 اردیبهشت 1399

بازدید: 1704

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید