قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

آیات قرآن و تصورات ذهنی ما

 مقدمه نوشتار

خداوند در قرآن مطالبی را 1400 سال قبل بیان فرموده که از نظر علمی حدود دو دهه قبل برای دانشمندان روشن شده است. خلقت کیهان در شش دوره و زمین در دو دوره و اقوات در چهار دوره و بالاخره هفت جو زمین در دو دوره ایجاد شده اند. از آنجائی که جهان مادی مخلوق ذات باری تعالی است خداوند برای بیان واقعیت علمی و اعتقاد انسان به وجود خالق آن ها به این  مطلب اشاره کرده است. خداوند متعال زمانی که درباره آیات متشابه که درباره  موضوع خاصی بیان می فرماید بر سر نوشت علمی آن  پدیده ها در زمین و آسمان آگاه است چرا که خود آن ها را خلق کرده و غیب سماوات و الارض ( جو هفت طبقه و زمین که حیات را در آغوش گرفته اند)را می داند از این جهت  آیات را با انتخاب کلمات در 1400 سال قبل بیان داشته و ما باید اطلاعات علمی آن پدیده را بدانیم تا بتوانیم  آیه مربوط  را تاویل کنیم. نویسندگانی که درباره مثلا صلب و ترائب و یا سماوات و الارض مطلبی می نویسند از کمبود اطلاعات علمی در تنگنا هستند و معمولا با یک  بینش خاص و قالبی وارد مطالعه  آیات می شوند بنابراین سعی می کنند آیات را با بینش و دیدگاه خودشان تطبیق و توجیه نمایند و نمی توانند آیات را منصفانه درک و تفهیم  نمایند. تمامی کسانی که انتقاد می کنند مبنای انتقاد  خودشان را دیدگاه  گذشتگان قرار می دهند و آیات قرآن را بررسی نمی کنند.

چگونگی ایجاد شبهه

متاسفانه تمامی این موضوعات و خلقت انسان به دلیل ارتباط  ندادن آنها با علم روز ایجاد شبهه کرده است مشکل اساسی عدم  آگاهی ما از علم روز و قاطی کردن مطالب قدیم و کهن که در تصورات ذهنی ما نشسته با علم روز است تا زمانی که کلمات کلیدی به کاربرده شده در آیات متشابه را آن چیزی که قرآن بیان می کند را روشن نه کنیم و اساس تفکرات خود را بر پایه برداشت های ذهنی کهن مربوط به قرن ها سال گذشته بنا نهیم درک مفاهیم واقعی این کلمات دشوار است. در زمانی که فضای مجازی سیطره خود را بر افکار عموم گسترش داده  و سر نخ  فضای  مجازی در دست دشمنان اسلام است و سعی می کنند شبهات ایجاد شده را بزرگ نمائی کرده و ابزاری  برای نقادی آیات قرآن بدست بدهند ، مبارزه با این پدیده، بدون اصلاح نظرات کهن خودمان کاری بسیار دشوار است. کتاب  خوانی دیگر از رونق افتاده و گوشی های هوشمند دقیقا اهداف برنامه ریزی شده دشمنان را به پیش می برند و اخیرا شاهد هستیم که سایت هائی با پسوند آی ار عنوان هائی که در باره کلمات متشابه روشنگری می کنند را در ظاهر برای افزودن لینک  بازدید  کنندگان ولی در حقیقت هدف از دسترس خارج کردن آن عنوان که با تفکرات  ذهنی  کهن  ناسازگارند از دید خوانندگان مشتاق به واقعیت قرانی می باشد.

این قبیل کارها را دو گروه مخالف که دارای منافع مشترک هستند انجام می دهند. معاندین و مغرضین در یک طرف و دیگری گروه هائی هستند که مدافع  تفکرات ذهنی کهن هستند و برای آنها باقی ماندن در تار عنکبوتی این ذهنیات بیشتر مورد توجه است تا حیثیت علمی قرآن. در این جا  قرآن مهجور و مظلوم واقع می شود و عامدا زمین بازی را به معاندین و مغرضین واگذار می کنیم چه گناه  نابخشودنی .

انشاءالله خداوند نعمت درک واقعیت های آیات متشابه را به همه ما و به خصوص به علمای عزیز ما عنایت فرماید و فرمایش رهبر معظم انقلاب که باید برای روشن شدن شبهات  تلاش مضاعف شود را نصب العین خود قرار دهند .
این مقدمه ای بود برای ادامه مطلب 

اساس بحث بر یک نکته مهم است. خداوند خالق تمامی پدیده ها است و امر او در درون پدیده های طبیعت همان قوانین طبیعی است بنابراین اگر به خداوند ایمان داریم و قرآن را کلام خدا  می دانیم باید قبول کنیم که آیات قرآن مخالف علم نیست و این تصورات ذهنی و برداشت غلط ما است که شبهه ایجاد می کند نه آیات قرآن. اطلاعات علمی نداریم و می خواهیم پدیده های علمی قرآن را مانند خلقت انسان، هفت آسمان و غیره را تفسیر نماییم و جالب است که برداشت های کهن که بر اساس علم روز آن موقع بیان شده را مبنای تفاسیر خودمان قرار می دهیم .

ما  در قرآن کلماتی مانند ابداع، خلق و انشاء، سماوات و الارض به معنی کیهان و سماوات و الارض به معنی هفت جو زمین. نطفه ،ماء مهین، حما مسنون و صلصال، صلب و ترائب، حورالعین و فراش،  قاصرات و امثالهم داریم همه این ها در آیات متشابه بیان شده و خداوند مرتبا این کلمات را به عنوان ادله و نشانه های خود برای راهنمائی و هدایت به سوی حقانیت خالق متعال به انسان گوشزد می کند. این کلمات واقعه های بسیار مهم در سرنوشت خلقت انسان است و خداوند از مطرح کردن آنها هدفی دارد. اینکه ما به عنوان مثال فراش را زن معنی کرده ایم و یا حورالعین را زنان چشم مشکی مو سیاه و زیبا تصور کرده ایم آیا با واقعیت قرآن هم خوانی دارد یا خیر. گذشتگان در قرن ها سال پیش این  تعریف ها  را بیان کردند و تحویل ما دادند و ما هم بدون تحقیق و بررسی بر باور خود نشاندیم.

تمامی این شبهات از این کلمات منشاء می شوند. این شبهات ابزاری است در دست بیگانگان و احیانا سوالی است که برای یک جوان مسلمان تشنه درک واقعیت ها پیش می آید. چه تلاشی برای تحقیق و بررسی در این موارد انجام داده ایم شاید تاویل و تفسیر دیگری داشته باشد. روش جدید را امتحان کنیم آیات را با علم روز بیان کنیم آن وقت خواهیم دید که اعجاز قرآن در واقعیت های علمی نهفته است و آیات همخوانی بیشتری را نشان می دهند.

بنابراین لازم است نگرشی نو و با اتکا به آیات قرآنی و علوم طبیعی داشته باشیم. این کار مسلما با مقاومت هائی از سوی هر دو گروه اشاره شده در بالا روبرو خواهیم شد. این روش خوبی برای مقابله با هجوم فرهنگی غرب است که نمی خواهند حقایق قرآنی برای نسل جوان و تحصیلکرده  روشن شود. این حمایت جوانان روشن  ضمیر را میطلبد. البته تاکید نمایم ما در قرآن آیات متشابه داریم که دو بعد معانی ظاهری و باطنی دارد و هدف خداوند هم بیان بعد پنهانی آن است که در قالب تمثیل و داستان بیان داشته تا واقعیت آنها در زمان خاص خود روشن شود و دیگری آیات محکمات هستند که  اساس قرآن بر آن قرار دارد. معارف اسلامی احکام وقایع تاریخی و رویداد های  صدر اسلام و اندرزها، معاد، قیامت، توحید و موضوع ظهور حضرت مهدی(ع) و امثالهم در آن قرار گرفته که باید بر روایات و احادیث مراجعه شود که این در دستور کار ما نیست و هدف فقط بیان آیات متشابه قرآن است.

من می خواهم با توجه به تحصیلات دانشگاهی در علم زیست شناسی و فیزیک شیمی از دانشگاه دولتی آلمان و تجربه 40 سال مطالعه  قرآنی و فعالیت در اتحادیه انجمن ها اسلامی دانشجویان در اروپا و آشنائی با بسیاری از جمله با برخی فیلسوفانی؟ که وحی خداوند را خواب تفسیر می کنند و به ناحق به تضعیف قرآن و اسلام می پردازند برداشت های خودم را خدمت نواندیشان برای رفع شبهات بنا به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش مضاعف برای رفع شبهات آیات متشابه تقدیم دارم. از آنجائیکه تمامی عناوین مقالات من در سایت های فضای مجازی به ترفندهای خاصی از دسترس خارج می کنند تا خوانندگان محترم نتوانند مقالات را پیدا کنند، کسانی که با نهضت نو اندیشی علمی آیات متشابه که یادگار شهید مطهری و شهید بهشتی و مرحوم طالقانی است برای کمک به نسل جوان برای رفع شبهات علمی تلاش می کنند برای همکاری برای مقابله کردن با این جو نقد انگاری مانند کتاب نقد  قرآن و امثالهم  این سایت که مقالات خود را در آن منتشر می کنم را به دوستان و سایرین معرفی نمایند تا با تلاش خود قرآن را از این مهجوریت و غریبی نجات دهیم و از نظرات و انتقادات خود ما را بهره مند نمایند .

موضوعات کلمات متشابه اشاره شده در بالا را در چند مقاله جداگانه انشاء الله خدمت علاقمندان  تقدیم می دارم. موضوعات با استناد به آیات قرآن و علوم طبیعی مربوطه نوشته می شود و دلائل خود را بیان میکنم .فقط به عنوان یک نظر اعلام می شود برای تشحیذ ذهن.  سید محمد تقوی اهرمی ابان 1395 -ویرایش جدید بهمن 1397 ویرایش جدید تیر ماه 1399- مرداد 1402

بازدید: 4770

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید