قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

خلقت انسان در درون پروسه حیات از نظر قرآن

 مقدمه نوشتار

خلقت انسان درون پروسه حیات در قرآن روند خاصی را طی می کند و اگر ما کلید این روند را بدست آوریم موضوع خلقت موجودات و انسان به عبارتی حیات در زمین بسیار شفاف و کاملا منطبق بر علم است و موضوعاتی را قرآن بیان می کند که اخیرا و حدود دو دهه پیش برای علم آشکار شده است. قبل از بحث درباره نظر قرآن باید با آخرین نظریه های تایید شده علمی آشنا شویم تا قضاوت درستی از کلمات کلیدی خلقت انسان از خاک، ماء مهین، حما مسنون، صلصال، نطفه امشاج و نطفه و علقه داشته باشیم. بقیه کلمات و مفاهیم به این چند کلمه کلیدی بر می گردد و خداوند متعال با این کلمات هر کدام مرحله خاصی از پیدایش حیات را به ما معرفی می کند. وَيُحِقُّ اللّهُ الْحَقَّ بِكَلِمَاتِهِ. خداوند با کلمات خود در قرآن معجزه علمی را بیان میکند و حتی فراتر از علم. خواهیم دید که چقدر قرآن درباره حیات مطالب مستند علمی و زیبائی دارد و مواردی که برخی تصور می کنند در این کلمات  تناقص وجود دارد رفع ابهام خواهد شد  و تنا قص  ساخته و پرداخته برداشت نا صحیح ذهن ما و نقصان اطلاعات است. تمامی این کلمات کلیدی مراحل حساس آغاز خلقت انسان و تداوم آن در پروسه حیات است. همه این کلمات هم اکنون نکات  بسیار برجسته در بحث های زیست شناسی و پیدایش حیات در زمین اولیه است. برای روشن شدن این مطلب نکاتی مهم کلیدی مورد بحث دانشمندان معروف زیست شناسی را با هم  مرور می کنیم

الکساندر اوپارین  بیوشیمیست معروف روسی که افکار ماتریالیستی ضد مذهبی داشت و اولین کسی است که بحث چگونگی پیدایش حیات را از ماده بی جان وارد مباحث علمی کرد نکات زیر را که مورد تایید سایر دانشمندان قرار گرفت مطرح کرد و بسیاری از این مطالب پایه  و اساس بررسی ها و تحقیقات علمی دانشمندانی مانند ارنست مایر، دی کر سان و کاپلان قرار گرفت البته همه آن ها نظریه خاص خود را وارد مباحث علمی کردند و برخی نکات انتقادی بر نظریه اوپارین را متذکر شدند. چکیده اصول و پایه بحث های و نظرات زیست شناسان در مورد پیدایش حیات در زمین اولیه حاوی نکات زیر است. کلمات کلیدی حیات درقران داخل پرانتز آورده می شود.


1- حیات در زمین منشاء مادی در طبیعت دارد و از درون همین ماده طبیعی زمین بیرون آمده است و دارای طبیعت مادی است. (هوالذى خلقكم من طين-طین بیانگر ماده بی جان است که با قدرت ذات باری تعالی به ماده جاندار تبدیل می شود. طین منشاء مادی در طبیعت زمین داشته است) وَمِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَکُمْ مِنْ تُرابٍ- إِنَّا خَلَقْنَاهم‌ مِّن‌ طِينٍ لَّازِبٍ. پس حیات در درون زمین شکل گرفته و نه از فضا به زمین منتقل شده است. خلق الساعه هم نبوده و طبق برنامه ریزی زمان بندی خالق متعال شکل گرفته است.


2- با تجسس در زمین و بررسی فسیل ها و سنگواره ها می توان به تاریخ گذشته زمین دست یافت. قل سیروا فی الارض فانظر کیف بداء الخلق- در زمین بگردید و چگونگی پیدایش حیات را بنگرید.


3- ماده زنده یا حیات در اثر فعل النفعالات  شیمیائی در مرحله  خاصی از تاریخ زمین بوجود آمده است .(ولقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون. انسان در سفال و از توده سیاه رنگ (رسوب شده در رس) خلق شده است

 سوره حجر آیه ۲۶ می-فرماید

وَ لَقَد خَلَقنَا الانسانَ مِن صَلصالٍ مِن حَمَاٍ مَسنُونٍ - خَلَقَ الانسانَ مِن صَلصالٍ کَالفَخّارِ .آیه 10 سوره فصلت که به آیه اقوات معروف است غذای بیولوژیکی مخصوص موجودات زنده سواء للسائلین در چهار دوره برنامه ریزی شد موید این است که حیات طی واکنش های شیمیائی روی پوسته داغ و درون مراحل چهارگانه اقوات صورت گرفت. کلمه چهار دوره هم بیانگر خلق الساعه بودن حیات نیست. برنامه تدوین شده لازم داشته است.

4- حیات در زمین فقط زمانی صورت می گیرد که  از مرحله ای آغاز شود و دوره تکامل را در طی زمان مشخصی سپری نماید. تکامل در پدیده حیات نقش موثر داشته است .

كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ-وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنسَانِ مِن طِينٍ-الَّذي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْ‏ءٍ خَلَقَهُ وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسانِ مِنْ طينٍ-خداوند تمامی ملزومات لازم را در زمین به بهترین وجه خلق کرد (ماده را در زمین اولیه طوری آراست تا شرایط را برای خلقت انسان آماده کند و سپس خلقت انسان را از طین یعنی خاک یا ماده بی جان آغاز کرد. هر آغازی دنباله دارد و باید مرحله خود را تا رسیدن به هدف طراحی شده ادامه دهد – خلق فسوی و قدر فهدی ( قدر با تشدید دال و فتحه ق معنی برنامه ریزی تدوین شده می دهد و قدر با سکون دال معنی اندازه، پس خداوند برنامه ریزی کرد و آن را به سوی هدف مورد نظر هدایت کرد) و خلقت انسان هم در زمان مشخص و از یک مرحله زمانی آغاز شد و طبق برنامه تدوین شده به پیش برده شد.


5- در آغاز حیات آب بصورت کم و درون لابه هاب سنگ رس وجود داشته است. چرا که به دلیل حرارت بالای نقطه جوش آب در محیط باقی نمی ماند و بخار می شد و لازمه ایجاد نطفه اولیه حیات و تبدیل مولکول های مونومر به پلیمر و زنجیره ای مانند پروتئین ها، نوکلئوتید ها و قند ها به ماکرو مولکول های زنجیره ای وجود محیط بدون آب بوده است به عبارتی واکنش نبایستی در داخل آب انجام پذیرد، زیرا آب نمی توانست دفع شود. آب جدا شده توسط پیوند ماکرو مولکول ها باید فورا محیط واکنش را ترک کنند. (نظر قرآن در این باره با نظرات علمی فوق مطابقت دارد ولی نکته دقیق تر و علمی تری ارائه داده است. بر اساس نظر قرآن اولین نطفه حیات در محیط کم آب و در سنگ رس خلق می شود و پروسه تبدیل مونومر ها به پلیمر را در قالب آب دافق که از بین جسم سخت و جسم نرم بیرون می جهد را ارائه داده است، حیات اولیه در گودال ها و برکه ایجاد نشد بلکه  در روی پوسته جامد زمین و دقیقا بعد از تشکیل آن  و در چهار دوره اقوات می داند.

بخار آب همراه با مولکول های آلی اولیه ساختار حیات به درون لایه های سنگ رس داغ  نفوذ کرده بودند و آب تبخیر  و از محیط  خارج و رسوب حما مسنون در سنگ رس باقی می ماند و حیات از این رسوب ایجاد شد. این از خاصیت سنگ رس است که آب را دربین لایه های خود نگه می دارد و به دلیل داغ بودن سنگ رس انرژی و فشار کافی برای واکنش های شیمیائی ساختار حیات فراهم گردید و واکنش شیمیائی از ابتدای دوره اول اقوات تا دوره  چهارم در درون لایه سنگ رس و در محیط حرارت بالای نقطه جوش آب  صورت گرفته است و جو زمین باران زا نبود و هنوز آبی در درون برکه ها وجود نداشت. آیه 10 سوره فصلت اشاره کرده است که بعد از ایجاد اقوات در چهار دوره و بر روی پوسته جامد خداوند به سامان دادن آسمان یا جو زمین می پردازد، قبل از آن جوی نبود که باران ببارد و کلمه صلصال کلفخار دلیل داغ بودن پوسته جامد زمین است. حباب های بخار آب ( قرآن آن را به عنوان ماء مهین آب کم می نامد، آبی که فقط به صورت مولکول های بخار آب در سنگ نفوذ می کردند و املاح آلی مانند، متان، آمونیاک، فسفات و گوگرد همه به صورت هیدرات ها در حباب آب حل و به داخل لایه سنگ رس قرار می گرفتند و سنگ رس واکنش را کاتالیزه می کرد). آب دفع شده از پیوستن مولکول های مونومر به  پلیمر و زنجیره ای از طریق منافذ سنگ رس به خارج دفع میشد و واکنش به ثمر می نشست. این همان ماء دافق است که از بین جسم سخت صلصال یا صلب و حما مسنون یا ترائب خارج می شد و صفت جهندگی هم داشته است به دلیل داغ بودن و عدم حضور آب فراوان در اطراف سنگ رس واکنش تبدیل مونومر به پلی مر صورت می گرفته است.

أَلَمْ نَخْلُقكُّم مِّن مَّاء مَّهِينٍ فَجَعَلْنَاهُ فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ إِلَى قَدَرٍ مَّعْلُومٍ- فَقَدَرْنَا فَنِعْمَ الْقَادِرُونَ

"آیا شما را در آب کم و ناچیز نیافریدیم و آن را در قرار گاه محکم و استوار قرار ندادیم تا زمان مقدر شده بر اساس تقدیر(و برنامه ریزی الهی) و بر تقدیر و برنامه ریزی خود فائق آمدیم و چه برنامه ریزی توانائی انجام دادیم ".

ماء مهین آب  خاصی است ،آب کم و ناچیز همان آبی است که  شرایط اولیه حیات را در برداشته  که در درون آن نطفه  حیات ایجاد شد و خداوند این نطفه اولیه را طی میلیارد ها سال بعد  درون غشاء هسته ای قرارداد در جایگاه استوار و محافظت شده طبیعت - قرار مکین - قرارداد .

مفسران محترم ماء مهین را نطفه مرد دانسته اند و نطفه نمی تواند در نظام خلقت آبی پست  و بی ارزش باشد بلکه بر عکس شاهکار خلقت خداوند است و رحم زن هم قرار مکین  نیست چرا که مقام و منزلت زن بسیار بالاتر از این است که  خداوند او را قرار مکین برای آب مرد خلق کرده باشد و صبحت از خلقت انسان در زمین اولیه است.

 
6- سلول اولیه حیات قابلیت تکثیر پذیری خود بخودی را داشته و بدون دارا بودن جنسیت نر وماده  صورت گرفته است و دارای یک پیش مرحله ای بوده که در آن ملکول های مونومر تبدیل به پلی مر شده است. این مرحله را اوپارین کنزروات Koazervat نامیده است و ادعا کرده که آنرا در محیط  آزمایشگاه بدست آورده که توسط سایر دانشمندان زیست شناسی مردود اعلام شده است.

در قران حما مسنون بر روی سفال پیش مرحله خلقت نطفه است که در آن مونومرها تحت شرایط ایجاد شده و واکنش بین سفال داغ و توده نرم سیاه رنگ به پلیمرها تبدیل می شوند و مولکول های  RNA طبق بررسی و نظرات دانشمندان زیست شناسی مانند کاپلان در این مرحله است. اخیرا دانشمندان نقش سفال خشک شده و توده سیاه باقی مانده بر روی آن در اثر تبخیر آب را در پیدایش حیات به عنوان موضوع علمی مهمی مورد بحث  قرار داده اند که در پایان همین نوشتار به آن شاره می شود.


7- اخیرا پروفسور کاپلان زیست شناس معروف آلمانی اظهار داشته که حیات از نطفه های اولیه ایجاد شده در زمین حادث شده است .
 تمامی موارد فوق موضوعات و پایه مباحث  پیدایش حیات را تشکیل می دهند. حال در ارتباط با پیدایش حیات بطور مثال در قرآن صحبت از آب گندیده  و یا مفاهیمی مانند بد بو و امثالهم اشاره نشده است. فقط رسوب سیاه در سنگ رس همه چیز در زمین ارتباط به حیات دارد یا مستقیم و یا غیر مستقیم سیاره زمین سیاره حیات است و هدف آفرینش کیهان نیز همین بوده است. ایجاد حیات و خلقت انسان که همه بر اساس برنامه ریزی تدوین شده ایجاد گردیده و عبث و بیهوده خلق نشده اند. آیات زیادی در این باره در قرآن است. فعلا به اصل موضوع می پردازیم .

پیدایش حیات در زمین بر می گردد به اوائل تولد زمین و حدود چهار میلیارد سال پیش به دوره تکامل شیمیائی زمین. ابتدا تکامل اتمی بود که طی آن اتم های سبک و سنگین توسط واکنش های هسته ای از هلیوم و هیدروژن بوجود آمدند و این دوره حدود ششصد میلیون سال طول کشید. زمین شکل گرفت ،هسته مرکزی زمین از آهن و نیکل و سایر ایجاد شد  و زمین جرم دار شد و نیروی گرانش زمین بوجود آمد و گازهای هیدروژن و هلیوم توانستند دور زمین نگه داشته شوند. پوسته خارجی زمین تشکیل  میشود و دوره تکامل شیمیایی که در حد بسیار زیادی برای علم  ناشناخته است آغاز می شود با سرد شدن زمین شرایط برای پیوستن اتم ها به یکدیگر و ایجاد مولکول ها ی شیمیایی فراهم می شود. زمان آن از ششصد میلیون سال بعد از پیدایش زمین آغاز و تا پیدایش اقوات یعنی مواد غذایی تکثیر پذیرحدود پانصد سال طول کشید. تمامی پایه و اساس حیات موجودات زنده در این زمان شکل گرفت و دوره  بسیار مهمی است ولی هم چنان ناشناخته است (از جدول زمانی زمین شناسی ارنست مایر).

دانشمندان معمولا از طرز قرار گرفتن لایه های زمین و فسیل ها قادرند چگونگی مکانیسم  حیات را دنبال کنند .در این دوره در اثر تحولات پوسته جامد زمین و ذوب شدن مکرر و بالا  بودن درجه حرارت تا حدود 200 درجه سانتیگراد و فعالیت دهانه های آتشفشان ها و اصابت مستمر شهاب سنگ ها و خورده سیارک ها که باعث تغییرات شدید پوسته خارجی می شد و تابش مستقیم  نور خورشید و نداشتن حفاظ  لازم در جو عملا آثاری از واکنش های حیاتی بجای نمانده . حما مسنون و صلصال کلفخار که اساس تشکیل حیات بر آن قرار گرفته در این زمان است و قرآن آن را چهار دوره اقوات می نامد.

نخست عناصر شیمیایی غیر بیولوژیکی  ایجاد و سپس از عناصر غیر بیولوژیکی حیات خلق می شود و شروع حیات از نطفه است که پایان چهار دوره اقوات است و موجودات زنده ( که به پیدایش انسان منجر میشود) با استفا ده از غذای  بیولوژیکی و تکثیر پذیر از طریق نطفه صورت می پذیرد.

دانشمندان زیست شناسی دوره بوجود آمدن غذای بیولوژیکی با خاصیت تکثیر پذیری ازمولکول های ساده آلی را دوره تکامل شیمیایی زمین می نامند  و قرآن مجید آنرا دوره اقوات-

وَ جَعَلَ فِیهَا رَوَاسِیَ مِنْ فَوْقِهَا وَ بَارَکَ فِیهَا وَ قَدَّرَ فِیهَا أَقْوَاتَهَا فِی أَرْبَعَةِ أَیَّامٍ سَوَاءً لِلسَّائِلِینَ‌ (10) فصلت .

ابتدا حدود چهار میلیارد سال پیش و دقیقا زمانی که پوسته جامد زمین شکل گرفت دوره تشکیل اقوات یا مواد غذائی بیولوژیکی از مولکول های ساده شیمیائی  آغاز میشود. اساس حیات هم از همین جا است .بداء خلق الانسان من طین از اینجا شروع می شود .

أَمَّن يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ وَ مَن يَرْزُقُكُم مِّنَ السَّمَاء وَالْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ –نمل 64 

یبدا الخلق در زمین  منظور شروع حیات است که آغاز کرد و آن را  باز آفرینی می کند. اشاره به رزق در آسمان (جو زمین) و زمین حاکی از فعالیت مستمر حیات است. آیا کسی که خلقت را آغاز و آن را باز آفرینی می کند و در آسمان و زمین رزق و روزی شما را بیرون می آورد غیر از او خدای دیگری هست که توان این کار را داشته باشد برهان بیاورند اگر راست می گویند. بازآفرینی خلقت نیاز به آب و زمین دارد که همان رزق است.

قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ-عنکبوت 20

بگو در زمین سفر و تجسس کنید و بنگرید که خداوند چگونه حیات را آفرید و سپس خداوند پدید آورنده نشائ  آخری (که هدف آفرینش بود) است و او خدائی است که بر تمامی جهان مادی تسلط دارد.

چگونگی ایجاد مولکول های آلی ماکرو و پیچیده از مولکول های کوچکتر مانند پروتئین ها ،اسید نوکلئیک ها و قندها که برای جریان بیولوژیکی حیات ضروری است راه را برای رسیدن به رمز گشائی حیات اولیه هموار تر کرده است. در بسیاری از مسائل لاینحل در پیدایش حیات موضوع تشکیل اسید نوکلئیک ها و دو مولکول اساسی آنها RNA و DNA  و ماکرو مولکول ها پروتئین ها  و نوکلئوتیدها و20  مولکول آمین و اسید ها - که در تمامی شکل های حیات وجود دارند و بیان گر این است که تمامی حیات و نشانه های آن از یک نفس واحد شکل گرفته است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یشتر آزمایشات روی این موضوع تمرکز کرده است .و علم هم به این موضوع که کلید حیات در چگونگی شکل گرفتن این ماکرو مولکول ها (RNA  وDNA) از اسید های آمینه و نوکلئوتید ها ساده تراست تائید کرده است.

موضوعی که قرآن هم  روی آن بسیار تآکید دارد و آن حما مسنون بر روی صلصال کلفخار است. این نکته را داشته باشید تا به آن برسیم .دانشمندان عقیده دارند که آزمایش ایجاد حیات جدید در زمین دیگر امکان پذیر نیست زیرا حیات تمامی اکوسیستم کنونی را در حاکمیت خود دارد.


دانشمندان  تحقیقات خود را روی چند مورد اصلی متمرکز کرده اند. از قبیل شرایط جوی زمین حدود یک میلیارد سال پس از تولد زمین در چه وضعیتی بوده. دوم مولکول های ساده آلی چگونه تشکیل شدند. عامل تکثیر پذیری چگونه ایجاد شد. چه آنزیم هائی درایجاد ماکرومولکول ها نقش داشتند .سیستم اطلاعاتی در RNA DNA چگونه بوجود آمد.همه این موارد در دوره اقوات است  که در زمین اولیه صورت گرفته. علم از شهاب سنگ ها و خرده  سیارک ها که با زمین برخورد کرده اند اطلاعات لازم را بدست می آورند. البته بعد از دوره اقوات که آثار آن ها بر جای مانده است استفاده می کند زیرا عمر آنها با عمر زمین یکی است .


طبق نظردانشمندان زیست شناسی تشکیل پروبیونت ها یا اولین سلول های تکثیر پذیر بدون هسته در چهار مرحله شکل گرفت .بعد از تشکیل پروبیونت ها باکتری ها ی غیر هوازی بر زمین حاکم شدند واساس حیات در حقیقت از ابتدای ایجاد غذای بیولوژیکی شکل گرفت ( نقل از کتاب پیدایش حیات راین هارد کاپلان )


1-ایجاد مولکول های آلی ساده مانند اسید های نوکلئیک ها و پروتئین ها از مولکول های پایه مانند متان و آمونیاک و آب 
2-پلیمریزه شدن این مولکول های آلی ایجاد شده به ماکرو ملکول ها
3-ترکیب ماکرو مولکول ها با یکدیگر و تشکیل ماکرو موکول های زنجیرهای
4-ایجاد پروبیونت های تکثیرپذیر از ساختارهای ماکرووملکول های زنجیرهای-


 Oparin و Haldane در دستگاهی که شرایط زمین اولیه را دارا بود آزمایشی انجام دادند و موفق شدند چند نمونه اسید آمینه و ملکول های آلی بدست آورد .


در سال 1953 دو شیمی دان معروف Stanley Millerو Harold C Urey. در آزمایش سوپ اولیه حیات از آمونیاک و متان در شرایط مساوی که در جو زمین اولیه حاکم بود به کمک انرژی تخلیه الکتریکی موفق شدند تعدادی مولوکول های آلی را ایجاد کند. البته این آزمایش در زمان خود برای دانشمندان جالب بود ولی بعد از چند سال نکات ابهام بر انگیز زیادی از آن مورد انتقاد و بحث قرار گرفت که وارد جزئیات نمی شویم .در سال 1961 Juan Oro با استفاده از داده های میلر آزمایشی روی آلدئید و اسید سیانئیدریک و آمونیوم سیانید انجام داد.

نامبرده روش پلیمریزاسیون حرارتی در آب را بکار گرفت و در مرحله اول سرین و ریبوز و آدنین بدست آورد و در مرحله دوم با تری فسفات موفق به تولید آدنوزین تری فسفات ATP گردید. این ترکیب آلی در موجودات زنده به عنوان کاتالیزاتور و در تبادل انرژی نقش اساسی دارد و پایه اصلی در ایجاد ساختار RNA است.

حال در زمین اولیه که این ترکیب وجود نداشته چه چیزی نقش آن را بازی می کرده .برای ساختن ماکرومولکول های پیچیده حیاتی (RNA وDNA )از ماکرو مولکول های  ساده در مرحله سوم  تشکیل مواد غذائی بیولوژیکی موضوع اساسی در خلقت حیات است و آغاز عملیات ایجاد سلول های پروبیوت های تکثیر پذیراست و گره و رمز حیات هم همین جا است .


 Ahron Katchalssky  از انستیتو وایس مان اسرائیل توانست از محلول رقیق  مونومرها بر روی مونت موریلونیت یک سنگ سفال ، پروتئین های با زنجیره متشکل از 50 اسید آمینه وبا صد در صد بازده بدست آورد.

.Gunter Wachterhauser  این آزمایش را بر روی کانی آهن و گوگرد بدست آورد .سنگ هائی در دهانه های آتشفشانی زیر دریا بیرون می آمدند و  در زمین اولیه بیشمار اتفاق می افتاد .


Fox و همکاران (5 مخلوط خشک شده اسید های آمینه  را چند ساعت در  حرارت 150 الی 200 درجه سانتیگراد نگه داشتند و توده سیاه رنگی بدست آوردند که در آب بخوبی حل می شد و از پلی اسید های آمینه با یک الی دو دوجین عضو تشکیل شده بودند .از آنجائیکه این محصول دارای پیوند پپتید و شبیه پروتئین بودند آن را پروتئنوئید نامیدند. اگرچه اغلب این اسید آمینه ها از نوع آلفا نبودند ولی با وجود این فعالیت آنزیمی از خود بروز می دادند .آنها این آزمایش را در 75 درجه بمدت چند هفته انجام دادند .نتیجه مشابه بود ولی زنجیره ها کوتاه تر بودند .این آزمایش در حضور پلی فسفات ها وبار دیگر بر روی سنگ آتشفشانی و شن انجام شد و موفق شدند زنجیره های طویل تری بدست آورند.


Paecht Horowihtz  نیز آزمایشاتی بر روی Zeolith و خاک رس پخته انجام داد و نتیجه مشابهی بدست آورد. در همه این آزمایشات توده سیاه رنگ به عنوان محصول اصلی بوده که پس از حل کردن در آب و انجام بررسی ها ماکرو مولکول های زنجیره ای آلی پلیمریزه شده مورد تائید قرار گرفت. بر اساس مطالب عنوان شده آفرینش انسان از طین لازب شروع شد. حال گل لازب  حمامسنون، صلصال، طین همه مرحله پیدایش حیات را در دوره اقوات بیان می کند. حما مسنون و صلصال یک مرحله مهم از دوره آفرینش از طین  است که منجر به وجود آمدن ماکرو ملکول های تکثیر پذیر کد دار و پایه ژنتیک از حما مسنون و بر روی صلصال  گردید    

خَلَقَ الْانسَانَ مِن صَلْصَلٍ كاَلْفَخَّارِ - لَقَدْ خَلَقْنَا الْانسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مسنون  .سید محمد تقوی اهرمی –مرداد ماه 1394- منابع مورد استفاده در مقاله بالا در زیر این متن ارائه می شود. ویرایش جدید اسفند 1395 آخرین ویرایش اسفند 1397 ویرایش جدید مهر ماه 1402

    
  1-Ernst Mayer, Evolution ,Spektrum der Wissenschaft,verstandliche  Forschung, deutsche Ausgaben vonScientific American 1980                   

  2 Reinhard w.Kaplan: Der Sprung derLebens dtv wissenschaftliche Reihe 1978

3-Richard E.Dickerson, Evolution ,Spektrum der Wissenschaft,verstandliche Forschung, deutsche Ausgaben vonScientific American 1980

4-Paecht-Horowitz,A.Katcalssky,prebiotic Synthesis by heterogeneous Polycondensation of aminoacid adenhylates. Nature (Lond),328(1970) .636-639
   

   5 -Nakashima ,T.,J.C.Lacey  ,J. Jungck, S.W.Fox: Effects of severa factors on chemical condensation of mixed amino acid adenylates. Naturwissenschafften    59,(1970) 67-68
    

6-Paecht-Horowitz,A.Katcalssky,prebiotic Synthesis by heterogeneous Polycondensation of aminoacid adenhylates. Nature (Lond),328(1970) .636-639

 

 

 

بازدید: 4621

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید