قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

طارق سیستم حفاظتی تک سلولی های اولیه حیات است

 


طارق دوره  آسمان  تیره و تاریک پس از خلقت نطفه است و نقش حفاظتی اولین نطفه حیات را بر عهده داشته است.
کلمات در قرآن هر کدام معنی خاص خود را دارند و خداوند با این کلمات اعجاز قرآن را بیان می کند. رویداد های بسیار مهم در سرنوشت  خلقت انسان و آفرینش کیهان نکات مهمی هستند که خداوند به عظمت آنها سوگند یاد می کند و اهمیت علمی  آن را برای ما تذکر می دهد و می فرماید در آیات تفکر و تعقل کنید و مفهوم واقعی آن را بیرون آورید. تفکر و تعقل در آیات  متشابه قرآن یک اصل است که به آن کمتر توجه شده است. کلمات را باید با علم روز مقایسه کرد و حقایق را از آن بیرون آورد. نکات علمی و ظریفی در قرآن وجود دارند که توجه به آنها  می تواند به سوالات علمی محققین زمین شناسی و زیست شناسی که در حال حاضر یک معضل است پاسخ دهد. کلمه طارق یکی از این نمونه ها است .


والسماء والطارق

قسم به آسمان و ظلمت حفاظت کننده آن. وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ- تو چه دانی طارق چیست. النَّجْمُ الثَّاقِبُ-نور ستاره نفوذ کننده  در آن- توصیف تاریکی است که  نور ستاره  به راحتی  در آن نفوذ میکند و دل ظلمات را میشکافد. إن كُلَّ نَفسٍ لمّا علَیها حافظٌ- هیچ نفسی نیست مگر برای آن حفاظی قرارداده یم این آیه نقش حفاظتی طارق را گوشزد می کند. تمامی نفس ها یا هویت های حیات که به نفس واحده که سر منشاء حیات در زمین اولیه است ختم شد نیاز به این حافظ داشته است. ویروس اولیه بیرون آمده از دل سنگ رس نطفه امشاج نبتلیه و از توده حما سنون، باکتری های سه گانه همه هویت های مهم در سرنوشت انسان در حال شدن بودند که خداوند به آنها انس می گوید. خلق(فتحه خ ولام) و خلق(ضمه خ و کسره لام) و فرق این دو، هنگامی که من این مقاله را نوشتم به راز این دو کلمه نرسیده بودم و به لطف خداوند متوجه شدم و نوشتاری منتشر کردم 

فَلیَنظُر الإنسانُ مِمَّ خُلِقَ- خلق من ماء دافق- یَخرُجُ مِن بَینِ الصُّلبِ وَ التَّرائِبِ-إنَّه عَلی رَجعِهِ لَقادر-

پس انسان بنگرد از چه خلقیاتی خلق شده ( توجه فرمائید نمی فرماید خلق با فتحه خ و لام بلکه می فرماید خلق ضمه خ و کسره لام . در آبی دفع شونده که از بین صلب جسم سخت و ترائب جسم  نرم بیرون رفته است و خداوند قادر است آن را برگرداند. خداوند به طارق قسم یاد می کند تا موضوع مهمی از تاریخچه پیدایش حیات را بیان کند تا این  رویداد مهم در سرنوشت آغازین خلقتی انسان را تذکر دهد. بسیاری از مفسرین در کلمه طارق توقف کرده اند و ارتباط این قسم را با خلقت انسان ذکر نمی کنند و آیات بعدی را نادیده انگاشته اند. (من معنی در هم  میدهد و در برخی آیات به معنی در آمده است با مقایسه با علم زیست شناسی پیدایش زمین نقش ماء دافق بحث گسترده ای ایجاد کرده و "در" با علم روز هم خوانی عجیبی دارد).

باید ارتباط تنگاتنگی بین طارق و خلق من ماء دافق  وجود داشته باشد. پس انسان بنگرد که از چه آفریده شده ، در آبی بیرون رونده که  از بین  جسم سخت و جسم نرم حادث شده است. آیه بعدی را ملاحظه فرمایید. ما به برگرشت آن قادریم  إنَّه عَلی رَجعِهِ لَقادر. آیا خداوند متعال می فرماید ما آبی که نطفه مرد است و خارج شده را قادر هستیم بر گردانیم یا حیات را در ابتدای خلقت انسان آفریدیم  قادر هستیم آن را برگردانیم. حیات در آب کم و آب بیرون رونده ایجاد شد. عامل حیات در سنگ رس به چه چیزی مهمی ارتباط داشته است و بحث علمی بسیار جالبی است. به همین ماء دافق که با برگشت آن حیات امکان نمی یافت.

يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ. چرا در آیات الهی تفکر نمی کنیم این یک موضوع است که  نشان میدهد که تصورات ذهنی گذشتگان درباره این آیات نمی تواند واقعیت موضوع را بیان کند و دوم می فرماید خلق من ماء دافق، ما خلق کرده ایم، نمی فرماید ما خلق می کنیم که استمرار داشته باشد. خداوند خلقت انسان را از طین که خاک رس است آفرید.

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن سُلاَلَةٍ مِن طِينٍ-ما انسان را از مشتقات (یا رسوب ) ایجاد شده در طین آفریدیم-

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُون-انسان از توده نرم و سیاه و در سفال سخت و خشک و حرارت دیده آفریدیم. بنابراین صلب و ترائب همین صلصال و حما مسنون است. علاقمندان می توانند به مقاله حمامسنون و صلصال در قرآن بنیان و اساس حیات در زمین است مراجعه فرمایند. امروزه دانشمندان زیست شناسی به این واقعیت قرآنی که منشاء خلقت انسان در زمین اولیه سفال و توده نرم سیاه است رسیده اند و این موضوع یکی از کلید های مهم معمای خلقت انسان است که خداوند در 1400 سال پیش بیان کرده.

گذشتگان برای فهم این موضوع به تصورات ذهنی روی آورده بودند و این تصورات ذهنی را بر باور خود نشاندیم و سعی نمی کنیم این نوع آیات زیبا و علمی قرآن را بررسی و با علم روز زیست شناسی تطبیق دهیم. خداوند در سوره نجم آیه 27 صراحتا  تصورات ذهنی که بر علم  یک موضوع استوار نیست را نفی کرده و درعبارتی زیبا فرموده  

وَمَا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِن يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنَّ الظَّنَّ لَا يُغْنِي مِنَ الْحَقِّ شَيْئًا-آنها علم اینکه ملائکه چیست را ندارند و برپایه تخیلات ذهنی خود مطالبی را بیان میکنند در حالی که تصورات ذهنی برای رسیدن به واقعیت علمی راه به جائی نمی برد.


إِنَّ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ لَيُسَمُّونَ الْمَلَائِكَةَ تَسْمِيَةَ الْأُنثَى- وَمَا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِن يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنَّ الظَّنَّ لَا يُغْنِي مِنَ الْحَقِّ شَيْئً.

حال به موضوع طارق و نقش آن در پیدایش حیات اشاره ای داشته باشیم. در آیات 9 الی 12 سوره فصلت زمان آغاز پیدایش حیات را شرح می دهد.

آغاز پیدایش حیات از دید قرآن


قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَنْدَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ آورید.
وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِنْ فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاءً لِلسَّائِلِينَ.
ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ


بگو به خداوندی که زمین را در دو مرحله  آفرید کفر میورزید و برای او شریک میتراشید. خداوند زمین در دو مرحله خلق کرد و در پایان مرحله دوم و
برروی آن- من فوقها- پوسته جامد را قرار داد و برکت را در آن قرار داد (برکت ایجاد سنگ رس است که حیات گذشته و حال انسان به آن بستگی دارد) و غذای بیولوژیکی را در آن طی چهار مرحله برنامه ریزی کرد برای رفع نیاز طالبین آن (نطفه اولیه حیات)

اقوات غذای موجودات زنده است و غذا بایستی دارای پروتئین، اسید آمینه، قندها و غیره باشد. اول بایستی مواد آلی باشد و دوم نیاز موجودات زنده را برطرف کند توجه فرمایید غذای موجودات زنده باید تکثیر پذیر باشد و خود موجود زنده باشد و تکثیر پذیری یکی از صفات موجود زنده است. این رویداد دقیقا پس از پیدایش پوسته جامد بر روی زمین اتفاق افتاده است به مقاله چگونگی پیدایش حیات از دید علم و قرآن مراجعه فرمایید.


براساس بررسی های علم زمین شناسی و زیست شناسی برای حفاظت از تک سلولی های حیات که مسلما در یکی از این چهار دوره اقوات صورت گرفته باید اولین نطفه حیات در برابر اشعه ماوراء نور خورشید حفاظت شود و اکسیژن در آن محیط وجود نداشته باشد. دانشمندان به این دلیل حدس احتمال می دهند که حیات باید در اعماق اقیانوس ها تشکیل شده باشد. قرآن این معما را در آیه بعد حل کرده و می فرماید . ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ -پس از خلقت اقوات به سامان دادن آسمان زمین میپردازد در حال که دودی وتیره و تار بود. براساس نظریه های پیدایش حیات و زمان وقوع  این رویداد به جدول زمانی پیدایش زمین از ارنست مایر و دی کر سان دو دانشمند زیست شناسی و تکامل زمین نگاهی داشته باشیم .

جدول زمان بندی زمین شناسی ارائه شده توسط ارنست مایر که با تغییرات جزئی مورد تائید زمین شناسان قرار گرفته است نقل از مقاله تکامل نوشته ایشان

زمان پیدایش زمین از نظر علم

زمین 4.6 میلیارد سال پیش از توده ابر خورشیدی جدا شد و طی دو دوره تکامل اتمی و تکامل شیمیایی شکل گرفت و در آن پوسته جامد قرار گرفت. یک میلیارد سال گذشت تا اولین تک سلولی حیات که یک باکتری غیر هوازی بدون هسته بود پا به عرصه وجود گذاشت. دانشمندان این تک سلولی را نطفه که اخیرا با کشف RNA آن را پیش نطفه نامیدند، زیرا فاقد غشاء هسته ای بودند و فقط ماکرو مولکول های ژن اولیه-RNA- که ویژگی های ماکرو مولکول های DNA را دارا نبوده است در محیط  قرار داشته و غشاء سلولی که آن را از محیط اطراف جدا سازد تکامل یافته نبوده است. نطفه ای است خاص که علائم حیات را داشته و می توانسته تکثیر یابد. قرآن مجید این نطفه را نطفه امشاج نبتلیه می نامد که به مفهوم مبتلا کننده . دانشمندان درباره  چگونگی تشکیل غشاء هسته ای که این نطفه را از محیط اطراف جدا می کرده اطلاعی ندارند. این نطفه دارای خاصیت تکثیر پذیری بوده و قادر بوده تنها پروتئین های مورد نیاز خود را سازماندهی کند. بنابراین باید محیط حفاظت شده باشد. جو زمین شروع به تشکیل شدن می کند. ابتدای شروع بارش در زمین پس از سرد شدن پوسته جامد زیر نقطه جوش آب بوده است .اینکه این تک سلولی قبل از بارش در زمین اولیه بوده یا در آب های اولیه زمین ایجاد شده اتفاق نظری وجود ندارد. قرآن اشاره به این غشاء سلولی دارد و آن را قرار مکین می نامد.

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِینٍ ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِی قَرَارٍ مَکِینٍ .انسان را از مشتقات یا رسوب در رس خلق کردیم و سپس آن را در جایگاه استواری قرار دادیم

أَلَمْ نَخْلُقكُّم مِّن مَّاء مَّهِينٍ فَجَعَلْنَاهُ فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ إِلَى قَدَرٍ مَّعْلُومٍ- فَقَدَرْنَا فَنِعْمَ الْقَادِرُونَ –آیا شما را از آب کم و ناچیز نیافریدیم و آنرا در قرارگاه محکم و استوار قرار ندادیم تا زمان مقدر شده بر اساس تقدیر  و برنامه ریزی الهی) و بر تقدیر و برنامه ریزی خود فائق آمدیم و چه برنامه ریزی توانائی انجام دادیم .


آسمان زمین یک پارچه و تیره و مملو از غبار آتشفشان ها و ابرهای تیره و جو اشباع از بخار آب، آمونیاک، متان، هیدروژن بوده است. دوره تکامل تک سلولی اولیه پانصد میلیون سال و پس از آن باکتری های فتوسنتز غیر هوازی  حاکیت زمین را در اختیار خود داشته اند که آن هم پانصد میلیون سال طول کشیده است تا 2.5 میلیارد سال پیش سپس جای خود را به باکتری های فتوسنتز سیانو باکتریها میدهند که تا 2 میلیارد سال پیش در زمین حاکم بوده اند. جو زمین همچنان در این سه دوره پانصد ساله تیره و تاریک است و فاقد اکسیژن و مملو از هیدروژن. این سه دوره سه دوره ظلمات حیات در زمین بوده است و قرآن آن را ظلمات  ثلاثه نامیده است.


خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍۢ وَٰحِدَةٍۢ ثُمَّ جَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَأَنزَلَ لَكُم مِّنَ ٱلْأَنْعَٰمِ ثَمَٰنِيَةَ أَزْوَٰجٍۢ ۚ يَخْلُقُكُمْ فِى بُطُونِ أُمَّهَٰتِكُمْ خَلْقًۭا مِّنۢ بَعْدِ خَلْقٍۢ فِى ظُلُمَٰتٍۢ ثَلَٰثٍۢ ۚ ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ ٱلْمُلْكُ ۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ فَأَنَّىٰ تُصْرَفُونَ
شما را از نفس واحده (تک سلولی اولیه که همان نطفه است ) و سپس از آن زوج ها را قرار دادم و برای شما هشت جفت چهارپایان خلق کردم و همه شما را (شما انسان و چهارپایان را) از شکم مادرانتان (نیای گذشته شما) خلقی پس از خلق دیگر در ظلمات سه گانه ایجاد کردم (بیرون آوردم یا خلق کردم). این آیه با توجه به آوردن فعل ماضی ارتباطی با رحم زن ندارد. بعلاوه در رحم خلقا من بعد خلق وجود ندارد. خلق فقط یک بار صورت می گیرد دوره تحولات در نطفه دوره رشد آن است نه خلق

مراحل آن. علاوه بر آن ظلمات ثلاثه در رحم معنی و مفهوم خاصی ندارد. این سه دوره در آسمان زمین که هنوز یکپارچه و تاریک است صورت گرفته و این ظلمات دوره حافظ باکتری های سه گانه است که خداوند به طارق از آن یاد کرده است. بعد از این سه دوره طی پانصد میلیون سال سیانو باکتری ها به تولید اکسیژن می پردازند و جو زمین آرام میشود و هفت طبقه جو زمین خلق می شود و شرایط برای تکامل تک سلولی های هسته دار که سنگ بنای پر سلولی ها و جانوران روی خشکی است نهاده می شود.

مولکول های آلی زنجیره ای DNA تکامل می یابد و اطلاعات در آن نهادینه می شود و در درون هسته جای می گیرد. اگر آیه زیر را بررسی و بر روی آن  تفکر کنیم نکات مهمی دستگیرمان می شود که تائید کننده آیه فوق است.

وَاللَّهُ أَخْرَجَكُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ 12. سورة الدخان-

خداوند شما را از شکم مادرانتان بیرون آورد در حالی که هیچ نمی دانستید، گوش و چشم و قلب شما شکل نگرفته بود. بعد از آن برای شما این ارگان ها را قرار دادیم. جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ  بعد از بیرون آمدن از شکم مادران و در پروسه تکاملی حیات قرارداده می شود. اگر این آیه به رحم ارتباط داشته باشد طفلی که بیرون می آید علم دارد، گریه می کند و می تواند احساسات خود را با گریه ابراز کند و علم آن ناچیز است و در حال تکامل بعلاوه  گوش و چشم و قلب طفل کامل است. پس این آیه ارتباطی با رحم ندارد. دوران خلقت و تکامل در زمین را یاد  آور می شود و آیه بعد 12 سوره فصلت چنین می فرماید.


 ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ –دوره قبل از پیدایش هفت جو زمین است. 


فَقَضَاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ فِي يَوْمَيْنِ وَأَوْحَى فِي كُلِّ سَمَاءٍ أَمْرَهَا وَزَيَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَحِفْظًا ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ –پس خداوند متعال آن آسمان دودی زمین را به هفت اسمان در دو دوره برنامه ریزی کرد (دوره بازی جو و دوره اسیدی یا دوره هیدروژن دار و دوره اکسیژن دار) و در هر آسمان قوانین خاص آن را وحی کرد و آسمان زمین را به زینت ستارگان آراست (آسمان شفاف شد و برای ناظر زمینی ستارگان قابل مشاهده گردید و آن هفت آسمان (جو زمین ) را محفوظ قرارداد و این برنامه ریزی خداوند دانا و عزیز است. این چهار آیه سوره فصلت یک مجموعه بهم  پیوسته آیات است. از خلقت زمین شروع می شود، اقوات در چهار دوره برنامه ریزی می شوند و سپس به آسمان زمین می پردازد و آن آسمان را در دو دوره به هفت طبقه تقسیم می کند  و در هر طبقه  قوانین خاص خود را در آن قرار می دهد. این سرگذشت پیدایش زمین است.

چرا عده ای ندانسته و برای توجیه نظرات گذشتگان و عدم آگاهی از تحولات زمین و علم آن دو دوره ایجاد زمین و چهار دوره ایجاد  اقوات و دو دوره ایجاد هفت آسمان جو زمین را با  شش دوره خلقت زمین قاطی و آیات قرآن را فدای تصورات ذهنی خود می کنند که گناهی نابخشودنی است. اقوات در چهار دوره برنامه ریزی می شود و نه خلق. انشاءالله علماء شیعه  پیش  قدم  و بانی خیر شوند و تصورات ذهنی کهن را  در باره این چهار آیه کنار بگذارند و حقیقت قرآنی را بیان کنند . هفت جو زمین شکل می گیرد و هوا شفاف میشود و آرام اکسیژن مورد لزوم موجودات زنده فراهم می شود و از تاریخ زمین 3.1 میلیارد سال گذشته است.

Eukaryot ها اولین تک سلولی های هسته دار و غشاء سلولی کامل وDNA تکامل یافته پا به عرصه وجود می گذارند و تکامل پر سلولی ها از این جا آغاز می شود که به تعبیر قرآن مجید علقه نامیده می شود- أَلَمْ يَكُ نُطْفَةً مِّن مَّنِيٍّ يُمْنَى- ثُمَّ كَانَ عَلَقَةً فَخَلَقَ فَسَوَّى - فَجَعَلَ مِنْهُ الزَّوْجَيْنِ الذَّكَرَ وَالْأُنثَى - آیا انسان نطفه تقدیری نبود که مقدر می شود. آیا انسان نطفه تحت برنامه ریزی و نرم افزاری الهی (تقدیر الهی) نبود که مقدر می شود (به بار می نشیند ). سپس علقه را از نطفه خلق کرد و آن را سامان داد و سپس در آن زوجیت نر و مادینگی قرار داد. به مقاله زوجین ذکر و الانثی در قرآن واقعیتی که مسخ شده است.-سید محمد تقوی اهرمی مرداد 1396 ویرایش جدید اسفند 1397 ویرایش و اصلاحیه جدید خرداد 1399 و دی 1401-ویرایش جدیداسفند 1402

 

 

 

 

بازدید: 3854

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید